Bursdagsfest! Vi feirer 23 år med RÅ priser! Kjøp nå

Pakkeliste til festival

festival-10

Etter to år med avlyste festivaler, kan vi endelig si at det ligger an til tidenes festivalsommer over hele landet. Er du typen som elsker friluftsliv og telt på fjellet, eller er glamping mer din greie? Her kan du lese vår guide til hva du bør ha med deg, hvordan du burde pakke og andre lure tips – uansett hvor og hvordan du liker å nyte festivalopplevelsen.

Pakke til festival

Skal du overnatte, kan det være greit å ta med seg et par tips på veien. Kall det gjerne et mysterium, men uansett hvor fint været er på festival, kan du banne på at det blir gjørmete allikevel. Dropp trillekofferten og sats heller på en stor tursekk eller vanntett bag. Skal du bo i telt, er et godt tips å pakke i plastposer, så er du ekstra safe hvis værgudene ikke skulle spille på lag. Det kan være en utfordring å få tørket klærne, hvis de først har blitt våte så velg gjerne klær i materialer som tørker raskt.

festival-2

Vi krysser selvsagt fingrene for en festivalsommer med strålende vær, men den norske sommeren er som kjent lunefull. Derfor slår vi et slag for trelagsprinsippet – også på festival. Spesielt om kvelden, er det deilig å slippe og tenke på at du fryser. Ett lag ull eller superundertøy innerst, ett isolerende mellomlag og en lett skalljakke, så holder du deg både tørr og kan enkelt justere temperaturen.

Telt

En god festival betyr færre timer nattesøvn. Da gjelder det å sikre at timene man får er av best mulig kvalitet. Coleman har telt med Blackout Bedroom-teknologi, som gir et ekstra mørkt soverom, som kan være digg på lyse (og sene) sommerkvelder. Et godt tips er å velg et festivaltelt med plass til én ekstra person, så dere har plass til bagasje.

festival-9

Sovepose

En behagelig sovepose som er tilpasset bruken, løfter søvnkvaliteten. Er det godt og varmt ute og du ikke er spesielt frossen av deg, er en sommersovepose et godt valg. Er du en frysepinn, eller det blir det kjølig om natta, velger du en tresesongspose.

Les mer om hvordan velge riktig sovepose til ditt behov.

Liggeunderlag

Et behagelig liggeunderlag er et must på festival. Har du liten pakkplass er et ultralett, oppblåsbart underlag løsningen. Om du ikke trenger å spare på plassen, er en stor og komfortabel luftmadrass en sikker vinner.

Genser-hodeputen er en klassiker på festival, men den er ikke altfor barmhjertig mot hode og nakke. Ta med deg en god hodepute, så kan du la hodepinen skyldes morsommere ting. En oppblåsbar variant tar liten plass i sekken.

Toalettsaker

Annet enn nødvendigheter som deodorant, tannkrem og tannbørste, våtservietter, antibac, sjampo, såpe og håndkle, er en rull dopapir alltid et sjakktrekk på den fryktede festivaldoen. Utover det kan du la forfengelighet og personlige behov avgjøre hvor full toalettmappa blir.

festival-6

Klær og sko

En del plagg passer godt både til høye og lave temperaturer – her er ull og tekniske plagg en vinner. Det er sikkert ikke alle som har lyst til å ha på seg fullt turutstyr på festival, men det kan være lurt å ha i bakhodet når du pakker. Vi skal ikke ta på oss rollen som stylist, men jo mindre komplisert festivalgarderoben er, jo mer tid kan du bruke på å kose deg med konsertene, stemningen og folka. Her er et forslag til hva som kan være med i sekken, i tillegg til foretrukket "festivalmote":

Klær du kan sove i, hvis det blir kaldt i soveposen

Skalljakke, regnjakke eller regnponcho

Ull- eller superundertøy

Tynn dunjakke eller -vest

Ullsokker

Liten veske eller rumpetaske

Et par sko du ikke er redd for å skitne til

Gummistøvler

Sandaler

Caps eller solhatt

Badetøy

Solbriller

Til festivalcampen

På en del festivaler er livet i campen vel så viktig som konsertene. Pla legger dere å henge litt i campen, er en liten, bærbar høytaler gull. En lett campingstol og et sammenleggbart campingbord, gjør morgenen etter sene kvelder et par hakk bedre. Her finnes det mange smarte varianter på markedet. Liggeunderlag er perfekt som solseng på dagtid!

Tar du med deg noen ekstra plastposer, sørger du for at det ikke flyter søppel i campen. Kjølebag er et must.

festival-3

Andre ting som kommer godt med på festival

Solkrem

Myggspray

Isolerende vannflaske som holder vannet kaldt

Gaffateip – kan som kjent brukes til alt

Plaster og hodepinetabletter

Lommelykt

Kortstokk

Holdbar og enkel mat og snacks, for eksempel knekkebrød, nøtter og energibarer

Camping-sett med tallerken, kniv og gaffel

Nødlader

Ørepropper – til konsert og naboens nachspiel

festival-7

God festivalsommer!

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!