Sesongslutt fortsetter med nye RÅ tilbud! Kjøp her

Neomondo

NOR22 Neomondo - 1

Neomondo er et skandinavisk turkonsept, grunnlagt i 2016 som tilrettelegger for friluftsliv og gode naturopplevelser for hele familien – i all slags vær. Visjonen er å lage produkter med god passform og kvalitet til lav pris. Plaggene er tekniske og tidløse, laget for fantastiske turopplevelser – alt fra søndagstur til spektakulære fjellturer. Kolleksjonen er bygget opp for å kunne brukes lag på lag, fra innerst til ytterst og består av alt fra undertøy i merinoull til trelags skalljakker.

Noen plagg er spesielt konstruert for bruk enten sommer eller vinter, men en stor del av kolleksjonen består av plagg som kan brukes på tvers av sesongene. Alt er merket med værsymboler, så du enkelt kan navigere og se plaggets tekniske egenskaper.

Neomondos samfunnsansvar

Alle Neomondo-produkter oppfyller krav fastsatt i ulike direktiver og forskrifter i EU og Norge, og oppfyller generelle krav til produktsikkerhet. I 2018 startet de et stort prosjekt for å redusere den negative påvirkningen på dyr, mennesker og planeten. Neomondo er svært opptatt av dyrevelferd, og det gjennomføres strenge og løpende gjennomganger for å sikre at alle internasjonale dyrevelferdsstandarder opprettholdes.

NOR22 Neomondo - 3

Neomondo er medlem av Etisk handel som de rapporterer til, og alle produsentene deres må signere COC. Så langt det er mulig, brukes sertifiserte og sporbare materialer, og de kan med stolthet si at 90% av materialene i kolleksjonen er sertifisert. I produktene som inneholder dun, ull, bomull og syntetiske fibre, brukes sertifiseringen til Textile Exchange, som blant annet har utviklet flere av de største sertifiseringene innen sporbarhet og som tar for seg hele verdikjeden. Alle ullprodukter er sporbare med Responsible Wool Standard (RWS) sertifikat, som sikrer at ullen kan spores helt tilbake til gården. Dette sikrer god dyrevelferd, bevaring av landjord og biologisk mangfold, og ivaretakelse av arbeidernes sikkerhet og arbeidsforhold. Dunproduktene er sporbare med Responsible Down Standard (RDS), som har strenge retningslinjer for å sikre dyrevelferd – blant annet innebærer det forbud mot levendeplukking og tvangsfôring.

I polyester- og nylonprodukter ar alle stoffene resirkulert, med unntak av noen småvarer som hansker og lignende, men dette jobbes for å få til i nær fremtid. Alle produktene er PFC- og biocid-frie.

Neomondos sertifiseringer:

  • 100% RWS sertifisert sporbar ull
  • 100% RDS sertifisert sporbar dun
  • 100% PFC-fri impregnering
  • 100% økologisk bomull
  • 100% resirkulert polyamid
  • Cirka 90 % resirkulert polyester
NOR22 Neomondo - 2

Neomondo jobber etter GOTS – eller Global Organic Textile Standard, som er en internasjonalt ledende merkeordning for økologiske fibre. Deres strenge krav sikrer blant annet at stoffet må ha minst 70% økologiske fibre for å bli sertifiserte. Alle produkter skal være trygge å bruke, og er derfor frie for begrensede stoffer som er kjent for å være kreftfremkallende, mutagerende, reproduksjonsskadelige eller allergifremkallende.Dette sikres gjennom samarbeidet med OEKO Tex, som tester produktene for skadelige kjemikalier. Neomondo jobber nå med å redusere plastforbruket og endre polybags til resirkulert plast. Vil du vite mer om deres arbeid med bærekraft, kan du lese om det her.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!