Akkurat nå: Mengder av vintervarer opptil 50%!  Kjøp her

Slik tar du vare på telt og lavvo

Vedlikehold av telt og lavvo

HAR DU TELT ELLER LAVVO? HER FINNER DU GODE RÅD TIL VEDLIKEHOLD.

Ingenting er som en deiling telttur i fjellet eller en lavvotur i marka. Likevel kan regnvær og vind komme uanmeldt, og da gjelder det at teltduker er tett og at leiren blir stående til vinden løyer.

Vedlikeholder du utstyret godt, så forlenger du ikke bare levetiden, men i tillegg stiller du godt forberedt før neste tur. Her får du derfor gode tips til hvordan du kan ta ordentlig vare på teltet ditt, så slipper du ubehagelige overraskelser ute i nature.

TØRK TELTET ETTER BRUK

En lur måte å henge teltduken til tørk på, er over to stoler til det er helt tørt. Skal du tørke en større lavvo, så kan du bruke flere stoler eller henge det over tørkestativet i hagen. Pass bare på at det ikke finnes noen skarpe skruer, kanter eller lignende som kan skade duken.

Den beste måten å oppbevare telt og lavvo på, er hengende på en sval og tørr plass. Er du nødt til å pakke det sammen, så forsikre deg om at teltet er helt tørt før du lagrer det - spesielt før deg legges i pakksekken. Er teltet fuktig kan det oppstå mugg og vond lukt på sikt.

SJEKK TELT OG TILBEHØR FOR SKADER

Husk å gå over teltduken etter skader, slik at dette kan repareres før neste tur. Enkelte skader kan du reparere selv med et reperasjonssett, mens mer omfattende skader kan trolig leverandør hjelpe deg med.

Før og etter turer, sjekk også teltstengene etter skader/sprekker som kan skade teltduken. Bytt ut ødelagte plugger/stenger eller annet som krever utbedring. Gjør ren teltstendene godt hvis du har oppholdt deg i nærheten av sjøen. Dette for å unngå avlagringer.

Ikke glem å sjekke bardunene og plugghempene som er festet til teltet. Disse kan byttes ut hvis det har oppstått skader.

Når teltet begynner å bli noen år, så kan coatingen som skal holde teltet vanntett, bli slitt. Dette påvirker ikke vanntettheten, men det kan på sikt være lurt å impregnere teltet for å gjøre det mer vannavstøtende.

Spør gjerne om flere råd til vedlikehold, vask og impregnering i en av våre villmarksavdelinger i ditt lokale XXL-varehus.

Hos oss i XXL har vi et stort utvalg av tilbehør til telt og lavvo.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!