Tømmesalget fortsetter med nye RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Kle deg etter trelagsprinsippet

2022 / Trelagsprinsippet

Skal du på tur? Lagvis bekledning hjelper deg med å holde deg tørr og varm.

Uansett hvor lang tur du skal på, er riktig bekledning essensielt for å unngå å bli kald og våt. 3-lagsprinsippet er en bra måte å unngå kulde og fukt, slik at du nyte turen du er på. Reguler temperatur ved å ta av og på lag underveis.

Innerste lag: Fukttransporterende ull- eller superundertøy

Når du er i aktivitet over en lengre periode, slik som når du er på tur, vil du produsere svette og fukt. Det som er viktig da er at du har et innerste lag som transporterer bort fukten slik at du unngår å bli kald. Vi anbefaler derfor at du benytter enten super- eller ullundertøy som sitter tett inntil kroppen.

Superundertøy i syntet transporterer fukt effektivt, men har ikke like høy isolering som ull. Om du derfor har et høyt, kontinuerlig aktivitetsnivå er superundertøy i syntet anbefalt.

Ull varmer og isolerer bedre enn syntetisk materiale, så er du enten ute i kaldt vær eller har et aktivitetsnivå som ikke er veldig høyt anbefaler vi ull som innerste lag.

Vi anbefaler ikke å bruke bomull som innerste lag, da dette holder veldig på fukt og tørker sakte.

trelagsprinsippet_1

Mellomlag: Ull eller fleece

Som lag nummer to anbefaler vi fleece eller ull Dette laget skal bistå i å transportere fukt, men det skal først og fremst være et isolerende mellomlag som skaper luft mellom første og siste lag med klær. Velg tykkelse ut ifra temperatur og hvilket aktivitetsnivå du skal ha.

Les også: Skal du bruke ull- eller superundertøy?

Ytterste lag: Skalljakke mot vær og vind

Det ytterste laget skal beskytte mot naturen elementer som regn, vind og snø. En skalljakke med vindtett, vanntett og pustende membran er derfor høyst anbefalt. Det finnes teknologier på markedet, for eksempel GoreTex®, Dermizax® eller HellyTech®. Husk også at du skal kunne ha to lag under jakken, så gå for en passform som føles behagelig å bevege seg i.

Flere av skalljakkene kommer med ventilasjonsglidelåser og lommesystemer med meshfôring som gjør at du enkelt kan slippe ut eventuell overskuddsvarme. Derfor er skalljakker også optimal for å holde deg tørr og varm i høyt tempo.

Softshelljakker er et godt alternativ om du er på tur i tørt og varmt vær.

Trelagsprinsippet 4
close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!