Tømmesalget fortsetter med nye RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Ta med barna på fisketur i sommer

Ta med barna på fisketur 2022-4

Vi skal tørre å påstå at store og små fiskere setter pris på totalt ulike ting ved fiskeopplevelsen. Mens vi voksne verdsetter ro, avkobling og naturopplevelsen, er verden en eneste stor lekeplass for barn, og ro og stillhet kan fort bli kjedelig. Derfor kan det være lurt å ta med seg noen tips på veien, hvis du skal på fisketur med barn. Under har vi samlet noen gode råd om ulike fiskeformer som er fine å ta med barna på, teknikk og utstyr.

Gjør ting enkelt og legg fisketuren til et sted barna trives. Ta heller små fiskeøkter med andre aktiviteter innimellom, enn lange turer med kun fiske. Barn under 16 år trenger ikke fiskekort, men det er allikevel viktig å være obs på lokale fiskeregler. Fisking i saltvann er gratis og krever ikke fiskekort.

Ta med barna på fisketur 2022-2

Båtfiske med barn

Skal dere fiske fra båt er det viktig å ha med varme klær, lette og brukervennlige redningsvester og noe godt å spise. Dere kan dorge med wobblere eller fiske med agn på ganske grunt vann. Gå i land på holmer og skjær hvor dere kan grille eller utforske svaberg, spennende bukter og strender med skjell og krabber. Her kan dere også finne utmerket agn som blåskjell og strandreker. Det er litt ekstra stas å fange fisk på agn man har funnet selv. Får dere fisk, er det en fin anledning til å lære barna hvilke fisk man slipper ut, og hvilke man kan ta med seg hjem og spise.

Ta med barna på fisketur 2022-5

Ferskvannsfiske med barn

I ferskvann er det vanlig å fiske med agn – gjerne med mark eller mais. Barn er ikke så opptatt av om det er abbor, sørv eller ørret de fanger, men varierer det gjerne allikevel så de får en forståelse av mangfoldet, teknikkene og utstyret. Å grave mark selv kan være omtrent like spennende for barna som selve fiskingen. Fisker dere med dupp eller bjelle/nappvarsler, er det ekstra gøy når det napper.

Ta med barna på fisketur 2022-3

Har dere mulighet til å ta med en gjennomsiktig balje, er det gøy for barna å fylle den med vann og studere fisken på nært hold en liten stund. Gode klær, myggspray og litt god mat og snacks, gjør turen komplett.

Kystfiske med barn

Kystfiske fra land er også populært blant barn. Noen foretrekker metallsluker til kystfiske, men barn kan ha mer glede av å fiske med lange, toppknytte teleskopstenger på 3-5 meter. Disse veier nesten ingenting og lager en stor bue når fisken biter. Som agn kan dere bruke strandsnegler, albueskjell, gulp og biter av kokt reke. Finn gjerne en plass hvor det er brådypt, slik at du kan fiske helt inntil land. Et triks er å fôre opp før dere begynner å fiske. Frys ned reke- og krabberester på forhånd, knus det og strø det ut med jevne mellomrom der dere skal fiske. Dette vil tiltrekke seg fisk som berggylt, bergnebb, blåstål, torsk og en og annen sjøørret. Finner dere et sted hvor det er en naturlig saltvannsdam i svaberget, kan fisken svømme der en stund før de settes ut igjen. Barn elsker å studere fisk og andre maritime dyr på nært hold. Husk å fylle på med friskt, kaldt vann innimellom så fisken ikke dør.

Ta med barna på fisketur 2022-1

Utover disse fiskeformene, kan du gjerne ta med barna på den fiskeformen du selv liker og behersker best. Da kan du ha fullt fokus på barna, og tilpasse opplevelsen bedre til dem. Bryggefiske i sjøen, markfiske i små bekker eller dorgefiske i ferskvann er alle fine fiskeformer å ta med barn på. God fisketur og skitt fiske til deg og barna!

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!