Tømmesalget fortsetter med RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Hold varmen med dunjakke fra Helly Hansen

Hold varmen med dunjakke fra Helly Hansen

Få plagg varmer så godt som dun i kulda. Med en dunjakke fra Helly Hansen holder du deg lun og varm, samtidig som du kan føle deg trygg på at både dyrevelferd og miljø har vært ivaretatt under produksjonen.

Kulda kommer snikende, og med det behovet for varmere klær. Det er ikke uten grunn at dun er en favoritt når gradestokken kryper nedover.

Dunet ligger under fjærene og fungerer som isolasjon hos ender og gjess. Isoleringen skjer ved at klynger av dun skaper luftlommer. Disse luftlommene mellom dunfibrene er det som hindrer varmetap.

LES OGSÅ: Vask og vedlikehold av skall- og dunjakker

Lav vekt – høy isolasjonsevne

Dun har et svært høyt varme-til-vekt-forhold, tar liten plass når den er komprimert, og – forutsatt at produksjonsprosessen gjør at fibrene beholder riktig mengde olje – returnerer raskt til den opprinnelige luftige kvaliteten når den pakkes ut igjen.

Det gjør dunjakker ypperlige til å pakke med i sekken som ekstra isolasjonsplagg på tur.

Hold varmen med dunjakke fra Helly Hansen 2

Miljø og dyrevelferd

Når du skal kjøpe deg ny dunjakke, er det greit å kunne føle seg trygg på at dyrevelferden er ivaretatt og at produksjonen ikke går utover miljøet. Det kan du når du velger Verglas Down Jacket eller andre dunplagg fra Helly Hansen.

Dun er et biprodukt av matindustrien, og ville blitt ansett som avfall om det ikke ble brukt i tekstilindustrien. Materialet er naturlig, biologisk nedbrytbart og fornybart, og følgelig et bærekraftig materiale, forutsatt at det produseres på en måte som er minst mulig belastende for klima og miljø.

HH blir supplert med dun fra en av de globale lederne innen dunproduksjon – ALLIED Feathers. Dunet fra ALLIED er bluesign®-godkjent, som betyr at det er produsert på en så miljøvennlig måte som mulig. Blant annet brukes det så lite vann og energi som mulig i produksjonen.

Også dyrenes velferd står sentralt. Helly Hansen var blant de første merkene til å forplikte seg til å bare bruke dun som var sertifisert i henhold til Responsible Down Standard (RDS), som ble etablert i 2013 i samarbeid med ALLIED Feathers. I dag er RDS en av de største dyrevelferdsstandardene i tekstilindustrien.

Kort sagt betyr det at dunet du finner i dunjakkene fra Helly Hansen, er produsert på en måte som tar hensyn til både miljø og dyr.

Hold varmen med dunjakke fra Helly Hansen 3

TrackMyDown

Helly Hansens engasjement for og forpliktelse til transparens og ansvarlighet strekker seg enda lenger enn til å bruke RDS-sertifisert dun. ALLIED Feather har et eget verktøy – TrackMyDown – som lar deg se hvor dunet kommer fra, samt den endelige kvaliteten på dunet, i form av blant annet bekreftet fillpower, i hvert enkelt produkt.

Her finner du hele utvalget av klær og utstyr fra Helly Hansen

Hold varmen med dunjakke fra Helly Hansen 4
close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!