Tømmesalget fortsetter med nye RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Nye Salomon Speedcross 6

Nå lanseres en ny versjon av den ikoniske terrengløpeskoen som forente sti og fart – Salomon Speedcross. Nye Speedcross 6 er tro mot egne røtter, men kommer nå med Y-formede knaster, som støter gjørmen raskere fra sålen og gir enda råere grep i våte forhold. Skoen er også lettere enn før og veier kun 298 gram!

ANNECY, FRANKRIKE

16 år etter at den første Speedcross-modellen kom, er det fremdeles godt grep, lav vekt og god beskyttelse som gjelder. Skoen kommer med den klassiske Speedcross-komforten, takket være en fornyet, tettsittende overdel. Sensifit-konstruksjonen leverer presis passform og mellomsålen med EnergyCell+ gir demping til foten.

- Grep har alltid har vært en nøkkelegenskap for oss i Salomon, sier James Boyes, som er Product Line Manager for terrengløping. - Når gjørmen fester seg under en sko er det lettere å skli og skoen blir unødvendig tung.

De nye Y-formede knastene gir det beste grepet på glatte underlag og gjørmen slipper lettere ut, så du kan løpe raskere og tryggere på stien. Noe overraskende er det kanskje at vi ser tydelige likheter i design mellom Speedcross 1 og Speedcross 6.

- Vi ønsket å gå tilbake til det originale designet med PowerBand, Sensifit, og den klumpete hælen, samtidig som vi ville beholde det moderne aspektet til Speedcross 5, forklarer Guillaume Salmon, som er designer hos Salomon.

Designet til Speedcross 6 minner om utseende til et grovt dekk, som også var inspirasjonen bak den aller første Speedcross-modellen fra 2006. Salmon fikk oppgaven med å videreføre Speedcross-arven og designe Speedcross 6. Et mål var at designet skulle fungere like godt i sort som i de mer iøynefallende fargene.

- Vi bestemte oss for å tilføre detaljer fra dekk på siden av skoen, inspirert av tidligere Speedcross modeller, sier Salmon.

Designhistorien til Speedcross

På midten av 2000-tallet etablerte Salomon seg fort i terrengløpemiljøet. Multisportskoen Xa Pro ble svært vellykket kommersielt, og ble beviset på at det var rom for å utvikle flere nisjeprodukter. Inspirert av lokale løp ved hovedkontoret i Annecy i de franske alpene, og ikke minst av aktive ansatte, designere og utøvere, kom ideen om en sko som skulle kombinere lett vekt, godt grep og beskyttelse.

2022 / Salomon speedcross 6 / Lansering

Med inspirasjon fra motorcross-miljøet startet den nye skoen å ta form. Den fikk en lav profil og et robust utseende som utstrålet sofistikert råskap. Sålen ga inntrykk av at skoen kunne bite underlaget, uansett forhold og terreng. Yttersålen, med sine dype knaster, lånte de fra Salomon XA Harrier og det tradisjonelle chassiset ble erstattet med en konstruksjon som skjulte mellomsålen. Folk ville sikkert stille spørsmål ved stabiliteten til en sko uten chassis, men denne konstruksjonen ga en bedre løpsfølelse, og smidigheten som trengs for å løpe raskere i fjellet.

Resultatet skulle vise seg å starte en revolusjon hos Salomon. Speedcross endret spillereglene for fjelløping og ble en del av opprinnelsen til terrengløping. Skoen gjorde at man kunne løpe raskt i fjellet, samtidig som den beskyttet føttene mot stein og røtter og ga stabilitet og grep på våte steiner og gjørme.

- Den første versjonen av Speedcross hadde en ganske rund hæl, så den var ikke så stabil, sier Felix Dejey. Han er Product Evaluation Manager hos Salomon, og var del av teamet som jobbet med den første versjonen av skoen.

Speedcross ble en så stor hit at den ble oppgradert i 2007, 2011, 2016 og 2019. Selv om bruken har endret seg gjennom tidene, er Speedcross alltid lojal mot sin originale intensjon: Å løpe fort i fjellet.

- Vi lærte mye underveis. Speedcross 2, 3 og 4 var svært stabile. Det er ganske utrolig hvor langt skoen har kommet. I dag ser vi ar folk bruker den som hverdagssko også, noe vi aldri hadde forestilt oss. Og den er tilgjengelig i alle slags farger, sier Dejey.

2022 / Salomon speedcross 6 / Lansering

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!