Bursdagsfest! Vi feirer 23 år med RÅ priser! Kjøp nå

XXL Children’s Foundation

XXL Children’s Foundation Hero

XXL Children’s Foundation ble etablert i 2013 med midler fra XXLs virksomheter.

Stiftelsen fungerer som et åpent og fleksibelt veldedig fond med hovedfokus på å hjelpe vanskeligstilte barn i utviklingsland.

Donasjonene går i første rekke til:

  • Utdanning på barneskolenivå ved å delta i bygging av nye skoler, særlig med hensyn til idrettsarenaer og trygge lekearealer
  • Veldedige barnehjem
  • Barns deltakelse i idrettsaktiviteter
  • Hjelp i forbindelse med ekstreme hendelser, som for eksempel naturkatastrofer og krig

“All Sports United – Sports Unite All” er XXLs visjon og er også en viktig inspirasjon for XXL Children’s Foundation.

Gjennom de siste ti årene har stiftelsen bidratt med uvurderlig finansiering til prosjekter i forskjellige deler av verden, til støtte for barn og deres familier.

Ukraina – Støtte til barn og foreldre på flukt

I 2022 bidro fondet med varme klær og sportsutstyr til folket i Ukraina. Det er blitt gjort i nært samarbeid med XXL og samarbeidspartnere. Målet har vært å hjelpe barn og familier der det betyr mest, innenfor Ukrainas grenser.

Varene er levert til Kamianets-Podilskyi i Ukraina, en by med 100.000 innbyggere som huser mange flyktninger fra andre deler av landet. Det har spesielt vært behov for varme vinterklær under en kald og tøff vinter. I desember 2022 var 2.150 varme undertøysett for barn og 1500 jakker blant donasjonene.

Tidligere samme år, i august, donerte fondet ulike typer sportsutstyr og blant annet sjakkspill.

Totalt har XXL Children’s Foundation bidratt med varer for cirka tre millioner kroner. Klær og utstyr har blitt fordelt mellom flyktningleire, lokale ungdomsorganisasjoner og en sommerleir for barn.

Uganda – Bygging av ny skole

Fondet har vært involvert i organisasjonen Bring Children from Streets og prosjektet First Lady School. Prosjektet bygger en barneskole i Uganda som kombinerer utdanning og idrett.

Tidligere verdensmester i boksing Cecilia Brækhus er ambassadør for prosjektet. Brækhus var mester i weltervektklassen fra 2014 til 2020.

Fondet støttet First Lady School med over 4 millioner kroner i perioden fra oppstart i 2014 og frem til 2021. I tillegg til skolebygget, og lekeplasser rundt skolen, har fondet også bidratt til investeringer i landbruksmaskiner som også brukes til å betjene lokalsamfunnet med mais.

Brasil – Projecto UERE

I 2016 donerte stiftelsen 125.000 dollar til Projecto UERE. Formålet var å hjelpe barn i favelaen Maré i Rio de Janeiro. Ytterligere 100.000 dollar ble gitt til prosjektet året etter.

Grunnlegger Yvonne Bezerra de Mello har viet livet sitt til å hjelpe og ta vare på barn som bor på gata. Midlene fra XXL Children’s Foundation har blitt brukt til mat, medisiner, skolemateriell og bøker – og til å ansette nye lærere.

Den brasilianske fotballsjelen er sterk, og noen av midlene fra XXL Children’s Foundation ble brukt til å støtte UEREs eget fotballag. Bidraget ble overrakt av den brasilianske fotballstjernen Ronaldinho som også delte ut nye fotballdrakter og sportsutstyr.

Nepal – Støtte til redningsteam etter jordskjelv

I 2015 satte XXL Children’s Foundation fokus på redningsaksjonene etter jordskjelvet i Nepal ved å donere 1.200 soveposer, 1.000 liggeunderlag og 170 telt til en samlet verdi av 750 000 kroner.

Lesvos – Donasjon til flyktninger

I 2015 bidro stiftelsen også med 694 par støvler for barn og 1.500 par varme sokker til flyktninger på øya Lesvos i Hellas.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!