Akkurat nå: Mengder av vintervarer opptil 50%!  Kjøp her

X Ultra 4 GTX – any path, your way

salomon_ultra_4_2

Vincent Thomas er Product Line Manager FTW Outdoor hos Salomon. Han prater her om den nye skoen X Ultra 4 GTX, en ikonisk oppgradert sko fra Salomon.

I 2012 lanserte Salomon turskoen X Ultra. Dette er en god hybrid-sko som gir beskyttelse, stabilitet og godt grep når man er på tur.

Hva er nytt med X Ultra 4 GTX?

Den nye turskoen, X Ultra 4, har fått nye funksjoner på design, teknologi og beskyttelse. Samtidig gir den enda større bevegelsesfrihet for foten.

Under oppgraderingen har Salomon tatt utgangspunktet i den originale skoen, X Ultra. På denne måten er de samme premissene og fokuset på bruker ivaretatt, og gjort Ultra X 4 GTX enda bedre!

I starten av produksjonen av Ultra X, tilbød Salomon bedre stabilitet for deg som vil ut på tur. I dag, har de forsket på at hele 80 % av turskader, forekommer på ankelen. Det kan for eksempel være en forstuing. For å løse dette problemet, jobbet Salomon med en biomekaniker for å finne stabilitetssonen og viktige, sensitive områder på foten. For å beskytte disse, utarbeidet Salomon en ny teknisk løsning som kalles ADV/C chassis. Denne optimaliserer stabiliteten samtidig som du opprettholder bevegelsesfriheten.

X Ultra-skoene fra Salomon kommer med Contagrip-yttersåle, men X Ultra 4 kommer med Contagrip MA ‘’ Mixed Adhesion ‘’ Den nye teknologien på yttersålen gir best mulig grep i oppover- og nedoverbakker, samtidig som den gir optimal balanse mellom kraft i steget og friksjon.

Hva er fordelene med X Ultra 4 GTX?

X Ultra 4 GTX er en tursko med stabil yttersåle, ekstra beskyttelse og ideell for fotturer med forskjellig underlag og terreng.

Skoen har unik bevegelsesfrihet. Takket være Salomons kunnskap om fotturer og stiløping, er skoen smidig og du holder deg på beina, selv på ujevnt terreng. X Ultra 4 GTX er også en av de beste i klassen når det gjelder komfort og beskyttelse.

Den siste fordelen er den nye Contagrip MA yttersålen som gir godt grep i terrenget, selv om det er vått og glatt. På denne måten har du alltid kontroll når du er ute på tur.

Hvilket type terreng passer skoen til?

Enten du skal opp eller ned et fjell, X Ultra 4 GTX er laget for alle typer terreng. Den gir godt grep på terrenget enten det er vått, tørt, hardt eller løst underlag.

Skoen kommer med både lavt og middels høyt skaft. Se alle modellene her

salomon_ultra_4_3

Er damemodellen produsert annerledes? Hvordan og hvorfor?

Salomon bestemte seg for å se på passformen og endre på damemodellen, slik at den fikk samme funksjoner som herremodellen.

Damemodellen er basert på to ting: hvordan foten er oppbygd og følsomheten til foten.

Ultra X 4 GTX er tilpasset føttene til kvinner med mykere materialer, større lest og en ekstra stabil chassis. Den nye ADV-C chassisen optimaliserer stabiliteten samtidig som du opprettholder bevegelsesfriheten.

Hvor passer denne turskoen i Salomon sitt hiking chart?

X Ultra 4 GTX er den beste turskoen man kan bruke til all slags terreng og underlag. Den er et av de mest allsidige produktet i sortimentet til Salomon, og tilbyr alle fordeler med å være utendørs og på tur.

Salomon skiller terrenget inn i flere turlandskap, og skiller et lett turlandskap med mer tradisjonelle terreng, ikke tekniske og hensiktsmessige for å bli ett med naturen. Salomons produkter passer mer til hverdagsturer.

Det siste type landskapet som Salomon definerer, er det mest tekniske landskapet med tøft terreng for lengre ekspedisjoner. Produktene deres i denne kategorien er designet for høy ytelse.

X Ultra 4 GTX passer derfor i kategorien «Hiking»

salomon_chart_hiking

Les også

På tur med hengekøye? Her er det du trenger å vite

Velg riktige fjellsko og tursko

IMBOX - maskinimpregnering av sko

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!