Sesongslutt! Opptil 50% på en mengde vintervarer! Kjøp her

Velg bedre med Haglöfs

haglöfs_article_image

Er du opptatt av miljøet og ønsker å ta bedre valg? I flere år har Haglöfs jobbet for at produktene skal ha så liten påvirkning på klima og miljø som mulig.

Haglöfs lager utstyr som kan brukes av alle uansett nivå, og som har lang holdbarhet.

UTSTYR SOM ER MENT Å VARE

Haglöfs mener at noen produkter er ment til å vare en livstid. Derfor utvikler de produktene ved å for eksempel forsterke glidelåsen på jakka eller buksa, eller gjør glidelåsen enkel å bytte ut hvis den blir ødelagt.

Bærekraftig materiale vil vare sesong etter sesong, og dette er noe Haglöfs streber etter. Innen 2025 har de som mål å produsere en hel kolleksjon som er laget av 100 % resirkulerte eller fornybare materialer. Hos XXL finner du Mimic-kolleksjonen, som er laget av resirkulert isolasjon.

REPARASJON OG VEDLIKEHOLD

Tar du godt vare på utstyret ditt og reparerer det i stedet for å kjøpe nytt, er det et godt valg for miljøet. Impregner derfor jakken for bedre levetid, eller reparer hullet i favoritt-turbuksa i stedet for å kjøpe ny.

BLUESIGN®

Haglöfs fokuserer på at produktene de produserer skal ha så liten påvirkning på miljøet som mulig. Derfor er mange av produktene deres bluesign®-sertifisert. Det vil si at materialet og komponentene er produsert med strenge kjemiske krav og med best mulig ressurseffektivitet.

Med bluesign® er også naturressursene blitt brukt forsvarlig, råmaterialene har vært begrenset og utslipp av vann og luft er redusert. Så lenge minst 90 % av materialet er bluesign®-godkjent, kan de klassifiseres som et bluesign®-produkt.

Haglöfs ønsker med bluesign®-materialer å fjerne stoffer som er farlig for mennesker og miljøet – alt fra garn, farge- og tilsettingsstoffer til ferdig materiale.

Les mer om bluesign® hos XXL​

ULL OG DUN

Tenker du på dyrevelferd og hvordan dyrene har blitt behandlet når du kikker på en dunjakke eller produkter som inneholder ull?

Haglöfs bruker dun som er sertifisert i henhold til Responsible Down Standard. Da kan man spore dunet hele veien tilbake til hvor det kommer fra, for å sikre at dyrene har blitt behandlet bra.

Hva med ull? All ull som blir brukt i Haglöfs sine produkter er mulesing-frie. Les mer om mulesingfri ull hos XXL ​

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!