Jubileumsfesten fortsetter med hundretalls av tilbud! 🎉 Se tilbudene

Solbriller til påskeferie – raske briller for store og små

NOR24 W11 Artikkel solbriller 1

Nye solbriller til påskeferien? XXL har briller i alle farger og former.

Med et velfylt påskeegg i hendene, solkrem på de røde kinnene og solbriller på nesen, ja, da kan påska bare komme. Vi gir deg de beste tipsene til nye sportsbriller.

Sportsbriller, treningsbriller eller raske briller. Kjært barn har mange navn. Et par gode solbriller som beskytter øynene mot den sterke påskesola, er et must for både store og små. XXLs ekspert Haakon Jensen gir deg tipsene du trenger for å beskytte øynene i solsteiken.

NOR24 W11 Artikkel solbriller 2

Øynene er svært sensitive og har også behov for solbeskyttelse, året rundt.

Hvilke solbriller beskytter best?

De fleste av oss har blitt flinke å beskytte huden mot sola, men visste du at det er like viktig med beskyttelse for øynene? På lik linje med at huden kan bli solbrent, kan også øynene bli brent av de sterke strålene. Det er altså viktig å ha gode solbriller til både sommer og vinter.

Snøblindhet oppstår ved for mye eksponering for UV-stråling fra sola. Symptomer på snøblindhet kan være smerter i øynene, en brennende følelse, tårer, rødhet, og følelsen av å ha sand i øynene. Noen ganger kan det også føre til midlertidig synstap.

– Spesielt i høyfjellsområder hvor snø og is reflekterer sola godt, er det viktig med solbriller. Sørg også for at brillene har glass med god UV-beskyttelse, forteller Haakon.

Solen er ekstra sterk på fjellet, og det er viktig å ha solbriller som beskytter, både i solveggen og i løypa. Alle briller som selges i Europa, er CE-merket og har dermed beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler.

Hva betyr det at et glass er polarisert?

Det kan også være lurt å vurdere polariserte solbriller, spesielt hvis du har lyssensitive øyne. Polariserte glass er spesielt bra mot refleksjoner og ekstra skarpt sollys.

– Polariserte solbriller er designet for å redusere refleksjoner, forteller Haakon.

Det er også vanlig med fotokromatiske glass. Dette er en egen type linse og betyr at glasset regulerer lysinnslipp.

– Fotokromatiske linser ser helt gjennomsiktige ut, men når de blir eksponert for lys, vil de bli mørkere, forteller Haakon.

NOR24 W11 Artikkel solbriller 3

Sportsbriller dekker mer av hodet og vil også ofte beskytte større deler av ansiktet.

Hvilke solbriller passer meg?

I XXL deler vi inn briller i multisport og vanlige solbriller, sier Haakon.

– Eksempler her er Oakley Jawbreaker, som er multisport, og Ray-Ban Wayfarer, som er vanlige fritidssolbriller.

Haakon forteller videre at sportsbriller skal ha gode linser og være komfortable å ha på. Solbrillene skal sitte tett rundt hodet og ved ørene, faktisk mer enn en vanlig briller.

– Gode egenskaper for sportsbriller er også at linsene er såpass store at ikke rammen rundt brillene ødelegger synsvinkelen for brukeren. På solbriller og sportsbriller er det i dag ofte en pakning av gummi på brillestengene, som gjør at brillene sitter bedre og ikke faller av ved aktivitet, forteller Haakon.

På samme måte som at ingen ansikter er like, er heller ingen solbriller like. Derfor er det viktig å finne briller som passer akkurat ditt fjes.

NOR24 W11 Artikkel solbriller 4

Det er viktig å tenke på komfort og hvor godt brillene sitter rundt hodet.

Sportsbrille eller fritidsbrille – velg din stil

Sportsbriller, såkalte raske briller, har blitt svært trendy de seneste årene, ikke bare til trening, men også som et motetilbehør.

– Raske briller er i utgangspunktet bare en vanlig sportsbrille. Ofte refereres raske briller til litt større moderne design kontra de eldre, litt mer retro solbrillene, forteller Haakon.

Dersom du heller ønsker en mer klassisk stil, en såkalt fritidsbrille, finnes det flere alternativer å velge mellom.

– I XXL satser vi primært på sportsbriller, men det er mange briller som krysser denne linjen, forteller Haakon.

Oakley Holbrook er en klassiker som det er solgt mange, mange tusen eksemplarer av de siste ti årene. Pilotbriller som Ray-Ban Aviator er en evig klassiker, og det samme gjelder Ray-Ban Wayfarer.

Sportsbriller til barn

Når man skal kjøpe solbriller til barn, er det viktig finne briller som sitter godt på barnet, slik at de ikke faller av. Både komfort og funksjon er viktig her.

– For barn er det viktig å teste brillene i butikk for å være sikker på at de sitter godt på – vi i XXL har et stort utvalg solbriller til barn, avslutter Haakon.

Kom innom og ta en titt!

Se hele utvalget av sportsbriller her

Se hele utvalget av fritidsbriller her

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!