Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Sommer er toppturtid

view_700x350.jpg


Skyfri himmel, vakker natur, dyreliv og utsikt som kan ta pusten fra deg, er gode grunner til å pakke sekken og ta en tur i fjellet i sommer.

En vellykket topptur krever god planlegging. Dette bør du tenke på når du har bestemt deg for desitinasjon:

Sjekk værmeldingen

Sjekk værutsiktene. Husk at selv om dagen starter med strålende sol, så kan det være tøffere forhold – nedbør, tåke og vind på toppene.

Ha en god turplan

Gjør research på forhånd, slik at du vet lengde og omtrentlig varighet på turen. Velg en tur som ikke er for krevende for de fysiske forutsetningene og erfaringen din. Start helst tidlig på dagen, så slipper du at det blir mørkt før du kommer deg ned fra toppen. Snakk gjerne med fjellvante lokale. Da kan du få gode råd, som gjør opplevelsen enda bedre.

Utstyr

Godt og riktig utstyr er alfa omega for å få en fin tur og kan være livreddende dersom det skulle skje uforutsette ting.

Hva slags sko trenger jeg?

Dropp joggeskoene, og velg et par sko beregnet til formålet. Til enkle, kortere turer, med gode turveier- eller stier og uten mye bratt stigning, kan et par hikingsko med en god såle gjøre susen hvis du ikke skal bære tungt. Er terrenget noe tøffere eller du har tyngre oppakning på ryggen, vil du få desidert best stabilitet og komfort ved å gå for et par fjellsko. De gir også god beskyttelse i steinete terreng. Skoene skal sitte godt på og ikke glippe i hælen, men sjekk at du får plass til en finger mellom hæl og sko når du presser føttene helt frem i skoen. Da unngår du at tærne butter foran på vei ned fra fjellet. Les mer om valg av tur- og fjellsko her.

Bruk en god tursekk

Tursekken du bruker må ha et bæresystem som sitter godt på ryggen din, og passe til den rygglengde. Pakkvolumet må være stort nok til at du får plass til alt du trenger – som mat, ekstra klær, utstyr og eventuelt telt, sovepose og liggeunderlag om du skal sove ute. Husk å ikke pakke for tungt, slik at du orker å bære sekken hele veien.

Klær til turen

Er det over 20 grader og sol, kan du gjerne starte turen i shorts og t-skjorte, men husk at luften ofte blir kaldere og skarpere jo høyere opp du kommer. I tillegg kan væromslag komme raskt på fjellet. Det er derfor lurt å pakke med seg både ulltøy, skallbekledning og en isolasjonsjakke, samt lue, hals og votter.
 

romsdal_700x350.jpg


Næring

Å gå tom for energi kan legge en demper på turgleden. Sørg for å pakke med deg nok mat og drikke. Underveis på turen kan du også forsyne deg fra naturens egne vannkilder. Er du usikker på vannkvaliteten, kan du bruke et vannfilter, som filtrerer ut bakterier og parasitter.

Ønsker du flere tips, inspirasjon eller hjelp? Sjekk ut våre tips og råd- sider! 

God topptur!
 

Tips
Til toppen