Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Ryggbeskyttelse

hero-image-ryggbeskyttelse-sweet.jpg

Foto: Sweet Protection

Hvorfor bruke ryggbeskyttelse

I disse dager er det heldigvis et sjeldent syn å se kjørere uten hjelm i skibakken. Sammenlignet med noen år tilbake har trenden innen beskyttelse og sikkerhet økt. Dette kan også ha noe med utvilkingen på området å gjøre, nå når både hjelmer og annen sikkerhetsytstur er mer behagelige og har en lettere vekt enn tidligere. Men det betyr ikke at vi ikke kan beskytte oss enda bedre.

Ryggbeskyttere er dessverre ikke brukt i like stor grad som hjelm. En stor andel av ulykkene som skjer i skiløypene, både i preparerte løyer og off-pist, er spinale skader som kunne ha blitt unngått ved bruk av ryggbeskyttere. Disse ulykkene er stort sett kollisjoner som skjer i stor fart og kan i verste fall føre til permanente skader.  

Hvordan skal en ryggbeskytter sitte

Når man skal velge ryggbeskytter er det viktig å tenke på størrelse og komfort. Er en ryggbeskytter for stor beskytter den ikke like bra som en som har riktig størrelse for deg. Ryggbeskytteren har du utenpå undertøyet så ta dette med i betraktning når du prøver disse. En bra indikator er å ta den størrelsen du pleier å kjøpe i annet tøy. Det skal som regel fungere bra, men pass på at lengden blir riktig. Den skal sitte godt mot kroppen, men den skal ikke sitte så godt at du har problemer med bevegelighet. En tommelfingerregel er at den er for lang om den glir opp når du setter deg ned.  

Når du velger ryggbeskytter så tenk på at materialet bør puste og ventilere. Med en hel dag i bakken produserer du mye svette så det at materialet er pustende gjør at du får en mer komfortabel kjøring.

Ikke glem at barn også blir utsatt for flere farer i skiløypene så det er viktig at de også har riktig beskyttelse mot ulykker i bakken. Se hele vårt utvalg av ryggebeskyttere til barn og voksen her

 

Tips og råd
Til toppen