-25% på nesten alt* og -15% på alle* sykler! Aktiver kupongen i kassen

Slik finner du de beste felleskiene for deg 

XXL_Ski_Langrenn_Langrennsski_Felleski_fischer_swix_rossignol_madshus_2
De siste årene har salget av felleski eksplodert, og det er lett å forstå hvorfor. – Felleski trenger minimalt med vedlikehold. Her er det nesten bare å spenne på seg skiene og komme seg ut i sporet, sier Andreas Lia, kategorisjef på langrenn i XXL.

Felleski– enkelt og praktisk

Mens klassiske smøreski krever litt kunnskap om smøring og værforhold, har felleski integrerte feller under skien som er laget av små kunstige hår. Det er denne fellen som sørger for godt feste og glid i sporet – i nesten all slags vær. Ettersom felleski ikke trenger tradisjonell skismøring, omtales de ofte som smørefrie ski.

Felleski passer alle forhold - nesten

– Uansett om du er nybegynner eller aktiv skigåer, er dette skiene for deg. Får du i tillegg målt opp riktig spenn på skien, er dette en veldig god ski i de aller fleste forhold. Eneste utfordringen er når det er ordentlig kaldt ute. Da er snøen trå, og fellen gir ikke like godt feste i snøen. Da er smøreski et bedre alternativ, sier Andreas.

Eksperten legger til at selv om felleski er smørefrie, er de ikke helt vedlikeholdsfrie.

– Mange tror at man ikke trenger å gjøre noe vedlikehold med felleski, men det stemmer ikke helt. Sålen på en felleski må behandles med produkter slik at den ikke tørker ut. Gjør du dette jevnlig, har du gode ski i mange år, forklarer langrennseksperten.

XXL_Ski_Langrenn_felleski_rossignol_madshus_2

Så lange skal felleski være

Som med kjøp av alle typer langrennsski, er det viktig å oppgi riktig høyde, vekt og ferdigheter til betjeningen. Dette for å kunne skreddersy langrennsskiene til ditt behov. Felleski skal være 15-25 centimeter over kroppshøyde.

Om merket er Rossignol, Madshuseller Fischer, er ikke så viktig. Alle merker tilbyr en rimelig innstegsmodell, noe som gjør at du kan finne din favoritt. I tillegg har XXL en rekke gode skipakker, der ski, skisko og bindinger følger med.

– Vi har skipakker i alle klasser til voksne, junior og barn. Det som er så fint i dag, er at de aller fleste skisko og bindinger går på tvers av produsent. Så liker du skisko fra Rossignol, er det ikke noe i veien for at du kan kombinere disse med ski fra Fischer.

XXL_Ski_Langrenn_Langrennsski_Felleski_fischer_swix_rossignol_madshus

Slik kjøper du riktig felleski til barna

Andreas forteller at XXL har alle mulige ski til barn – fra de som skal ha sitt første par, til de som går aktivt på ski.

For de fleste barn vil felleski være et godt alternativ, siden barn har mer nytte av godt feste enn veldig god glid. Tipsene for barnasfelleski er de samme som for voksne, men spesielt én ting er ekstra viktig for de små.

– Ikke velg ski som er for lange. Da blir det fort vanskelig å håndtere for barnet.

Siste tips fra Andreas er å ta med barnet i butikken for å finne riktige skisko.

– Få ting ødelegger skiopplevelsen mer enn å være kald eller ha vonde sko. Sjekk derfor at det er plass til en ekstra ullsokk i skiskoene, råder Andreas.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!