Akkurat nå: Mengder av vintervarer opptil 50%!  Kjøp her

Velg riktige langrennsski til barna

Velg riktige ski til barna 1

Barn kan begynne å gå på ski veldig tidlig, så lenge de er trygge på balansen. For at barna skal få positive opplevelser med skigåing er det viktig at skiene faktisk passer. For små barn er kortere ski enklere å manøvrere enn lange ski. Start gjerne også uten staver, da disse som regel bare er i veien.

Ski og staver til de minste barna


Velg ski som er ca. like lange som barnets kroppslengde. Det er bedre at skiene er litt for korte enn for lange for de minste, fordi de gjerne har bedre balanse. Skistavene bør rekke til rett under armhulen.

Ski og staver til litt eldre barn


For barn som har gått noen år på ski, kan klassiskski være ca. 20 cm. lengre en barnets kroppslengde, og 10 cm lengre på skøyteski. Skistavene bør ha skulderlengde. Dette er en veiledende tommelfingerregel, og man bør også ta i betraktning barnets ferdigheter.

Velg riktige ski til barna 2

Skisko

En klassisk tabbe er å tenke at barnet skal vokse inn i utstyret. Behagelige og tilpassede skistøvler hindrer kalde føtter eller gnagsår, og er med på å skape gode opplevelser, slik at barna har lyst til å fortsette og gå på ski.

Smøreski eller smørefrie

Smørefrie ski et enkelt alternativ, hvis man har lite erfaring og kan brukes helt fra skilek-stadiet til barnet begynner å gå på ordentlige skiturer. Har du et barn med gode skiferdigheter, kan du godt velge smøreski, men for å skape den gode skiopplevelsen, er det naturligvis viktig at du kan smøre ski. Her kan du lese våre beste tips til smøring av ski.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!