Velg riktige langrennsski til barna

Velg riktige ski til barna 1

Foto: Bjørn Dæhli

Barn kan starte med skigåing fra tidlig alder av så lenge de er trygge på balansen. For at barna skal få positive opplevelser med skigåing er det viktig at skiene faktisk passer. For små barn er kortere ski enklere å manøvrere enn lange ski. Start gjerne også uten staver, da disse som regel er i veien.

Størrelse til de minste barna

Velg ski som er ca. like lange som barnets kroppslengde. Det er bedre at skiene er litt for korte enn for lange for de minste. Da greier de å holde balansen bedre. Skistavene bør rekke til rett under armhulen. Når du ser at de er kortere enn dette er det på tide å bytte til et lengre par.

Størrelse til litt eldre barna

For de barna som har gått noen år på ski så kan klassiskski være ca. 20 cm. lengre en barnets kroppslendte, og 10 cm. lengre på skøyteski. Skistavene bør ha skulderlengde. Dette er en veiledende tommelfingerregel, og man bør også ta i betraktning barnets ferdigheter.

Velg riktige ski til barna 2

Foto: Bjørn Dæhli

Skisko

Som hos voksne er det viktig at skoene er gode, så ikke tenk på at barnet skal vokse inn i sko eller ski. Dette kan fort bli ubehagelig og gi en dårlig opplevelse. Skoene skal sitte på samme måte som vintersko du kjøper til barnet. Trange skisko kan føre til kalde føtter og store skisko kan gi dårligere balanse og gnagsår. Vi har satt sammen flere skipakker til barn, med både ski, bindinger og sko. Her finner du langrennspakker til barn.​

Smøreski eller smørefrie

Er man helt nye med ski på bena er smørefrie ski et enkelt alternativ. Disse kan man godt bruke helt til man går fra skilek til skitur. Er barnets ferdigheter store så kan man godt velge smøreski, men da er det viktig at man kan å smøre skiene også. Om du er usikker på dette kan du lese våre smøretips her, eller ta turen innom et av våre verksted for hjelp.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.