Skøyteslip hos XXL

Hockeyspiller som fører en puck på isen

Gjør som proffene – få raskere akselerasjon og kontroll på isen med Prosharp skøyteslip.

I tillegg til at alle våre varehus sliper skøyter, kan du også få slipt skøytene du bestiller på nett. Det gjør du ved å velge Prosharp sliping av skøyter under tilbehør.

Enten du driver med kunstløp, spiller hockey, bandy, eller bare går på skøyter for moro skyld, vil sliping av skøyter gjøre opplevelsen mye bedre enn om du går på skøyter med sløvt stål.

Hos XXL bruker vi slipemaskiner fra anerkjente Prosharp. Det svenske selskapet har drevet med skøyteslip siden 1984, og er blant annet partner med det svenske ishockeyforbundet.

Det finnes to typer slip – vanlig slip og profilslip.

Skøyteslip hos XXL 2

Vanlig slip av skøyter

Før du tar i bruk nye skøyter for første gang, trenger de å slipes for at stålet skal være skarpt nok. Deretter må de slipes med jevne mellomrom for å holde skøytestålet skarpt. Da vil det både bli lettere og morsommere å gå på skøytene.

I tillegg til at alle våre varehus sliper skøyter, kan du også få slipt skøytene du bestiller på nett. Det gjør du ved å velge Prosharp sliping av skøyter under tilbehør. Vanlig slip av skøyter koster 79 kroner.

Profilslip av skøyter

Med profilslip menes at man endrer skøytens glideflate. Mens skøyter som et minimum trenger en vanlig slip, anbefaler Prosharp en profilslip av alle nye skøyter.

Grunnen til dette er at skøyter leveres med ulike radier. Som regel har de en kort radius, mellom 7 og 10 fot, som betyr relativt kort iskontakt. I tillegg kan det være forskjeller på radien på høyre og venstre skøyte, noe som gjør det vanskelig å få jevn og god glid på isen.

Ved å gjøre en profilslip vil radien forlenges, for lengre kontakt med isen, samt at du garantert får lik radius på begge skøytene.

Det finnes en rekke ulike profilsliper, avhengig av blant annet hva slags spillertype du er, ferdighetsnivå, vekt og alder. Spør en av våre dyktige varehusansatte dersom du er i tvil om hva slags slip som passer for deg. Profilslip av skøyter koser 299 kroner.

Her finner du XXLs utvalg av skøyter og utstyr til hockey

Her finner du XXLs utvalg til bandy

Her finner du XXLs utvalg av kunstløpsskøyter

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.