Få perfekte ski i vårt verksted

Skiservice 2022

Prepp av ski, slip og montering – XXLs skiverksted kan hjelpe deg med alt

I alle XXL-varehus finner du et eget verksted hvor du kan levere inn langrennsskiene dine til behandling hele sesongen.

Verkstedene våre har både ekspertisen, verktøyet og smøreproduktene som trengs for å gi deg enda bedre skiopplevelser, vinteren gjennom.

Se vår preppemeny her!

Turski må også preppes

Det er ikke bare konkurranseskiløpere og treningsentusiaster som nyter godt av et godt klargjort skipar – også turski bør gjennomgå behandling. Optimalt bør langrennsski behandles før- og underveis i sesongen.

"Nordisk normal" skiprepp anbefales til de fleste turløpere. En slik behandling sørger for at skien ikke tørker fort ut, gir bedre glid og feste, og rett og slett en mer positiv skiopplevelse!

Det brukes infrarød teknologi for å mette skiene med en fet voks som trenger godt inn i sålen. Deretter legges to lag med dagsaktuell glider, for bedre glid. Til slutt "rubbes" smøresonen og grunnvoks smeltes inn, slik at festesonen som skal brukes på skituren binder seg bedre til skiene. Da sitter festesmøringen lengre.

Skiservice 2022

Bredt utvalg: Hos verkstedet får du akkurat den behandlingen du selv ønsker eller har behov for, slik at dine ski blir klargjort til nettopp ditt formål.

Her kan du også se vårt utvalg av skismøring!

Normal skiprepp

Normal skiprepp er bare én av mange behandlinger våre verksted tilbyr.

Normal skiprepp 549,-

  • Grunnbehandling av såle.
  • Infrarød metting av glider.
  • Håndgliding med valgfri Swix HS glider.
  • Børsting og polering.
  • Rubbing og innvarming av grunnvoks (Langrennski).
  • Påføring av skin wax (Felleski).

Unngå at sålen på skiene tørker inn

Hvor ofte skiene bør behandles avhenger av hvor mye de blir brukt og hva slags føre du går på. Dette gjelder både for turski og racingski. Mettes skiene godt før sesongen, vil man ha et mye bedre utgangspunkt.

Når skiene trenger ny behandling blir de grå og tørre. Dette bør man helst unngå. Er det skiturer i marka og på fjellet som er målet, og man er opptatt av å ha optimale ski gjennom hele sesongen, bør de behandles cirka én gang i måneden. Mer aktive løperne behandler skiene sine nærmest til hvert føre- og værskifte.

Når sesongen er over er det viktig å rense skiene, og legge på et lag med lagringsvoks før de pakkes vekk.

Skiservice 2022

Riktig utstyr: Hos XXL-verkstedene får du service som gjennomføres med skikkelig verktøy. Se vårt store utvalg av prepputstyr her!

Finn riktige ski med Skiselector skianalyse

Spennet i skiene er viktig for at skiparet skal passe brukeren. Skiselector finnes i alle XXL-varehus, og er et nøyaktig måleinstrument som måler kammerhøyde på skiene ved både hel og halv kroppsvekt. Resultatet av analysen er en indikasjon på hvordan skiene vil oppføre seg med tanke på glid og feste, og gjør det enkelt å finne riktige ski til riktig løper.

Vi hjelper deg gjerne med en analyse av enten nye eller gamle ski i et av våre varehus.

Sliping av langrennsski

Våre verksteder tilbyr også sliping av ski. Sålen blir ny og frisk, og kan deretter slipes til din individuelle bruk, ved å legge inn rett struktur (varm/kald struktur).

Man kan også bare velge å planslipe skien, og samtidig bli kvitt en del riper i sålen, Skien tar da til seg maksimalt med voks, og vil nærmest føles som ny – eller enda bedre.

De mest populære smøreproduktene

Noen smørefavoritter bør man absolutt ha i smørekofferten. Dette er produkter vi bruker ekstra mye av, også i våre verksteder.

Toppselgeren Blå Extra fra Swix er et godt produkt for de aller fleste, men er du av de mest aktive kan du gå for VR40/VR-serien til Swix. Rode sin Multigrade er også et populært produkt.

Skirens, glidere og klister, samt smørepakker som gjerne inneholder 2-3 festevokser og kork, er også eksempler på smøreprodukter det går mye av i løpet av en sesong.

Mange velger også å benytte seg av hurtigglider og annen skismøring på boks, for enklere påføring.

Andre verkstedtjenester

Et XXL-verksted kan stort sett hjelpe deg med det aller meste av skiservice. Under finner du et lite utvalg av andre tjenester vi gjerne hjelper deg med.

Skiservice 2022

Stopping av sålen på alle typer ski og brett

Har du fått en ripe som har gått helt ned til kjernen av skien, reparerer vi dette ved å slå ut skaden og legge inn et nytt sålebelegg, for så å slipe skien for at det nye innlegget skal bli plant med skien. Stopping av sålen hindrer at vann trekker inn i skiens kjerne, at treverket utvider seg og skaden vil sprer seg. En dyp ripe fjerner også mye av skigliden, noe en hel glidflate vil hjelpe mot.

Kantslip av alpinski og snowboard

Vi tilbyr også sliping av stålkanter på alpinski og snowboard. Det kan gjøres i flere forskjellige vinkler, basert dine ønsker og hvilken type ski eller brett du har.

Montering av bindinger

Vi monterer de aller fleste bindinger på markedet. Ønsker du en annen stilling på skiene, flytter vi også bindingene for deg. De gamle hullene blir da plugget, og vi monterer bindingene etter dine ønsker. Vi monterer bindinger, uavhengig om skiene er kjøpt hos oss eller ei.

Tilpassing av skistøvler

De aller fleste verkstedene våre kan også varme opp innerstøvel i skistøvler, slik at denne tilpasser seg foten til brukeren. Enkelte støvler kan man også tilpasse skallet på.

Velkommen innom!

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.