Spesialtilpasning av alpinstøvler med Bootfitting

bootfit_stand_1

Få en enda bedre opplevelse på ski med spesialtilpasning av alpinstøvlene dine.

De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt fått skidagen ødelagt av smerter i føttene på grunn av alpinstøvler i feil størrelse, eller utfordringer med føttene som påvirker komforten. Les mer om hvordan du velger riktig størrelse på alpinstøvler her .

Ujevnheter, bruskdannelse, sammenklemte nerver, dårlig blodsirkulasjon eller gamle skader er eksempler på hva som kan påvirke støvelens passform, og som igjen kan lede til nummenhet, smerter, sårhet og blåmerker. Bootfitting betyr i praksis spesialtilpasning av alpinstøvelen. Har du problemer med fot eller støvel, anbefaler vi deg å komme innom et av våre varehus slik at vi kan hjelpe deg å finne ut hvor problemet ligger. De fleste alpinstøvler har komponenter som kan justeres for at støvelen skal passe foten. I de fleste tilfeller vil justering av disse, samt spesialtilpasning av skall og liner hjelpe. Vi har også utstyr som hjelper oss å finne riktige såler for akkurat din fot.

Tilpasning av innerstøvel og skall

I tillegg til riktig innstilling av støvelens justerbare komponenter og vinkelen på skaftet, bruker vi varmebehandling for å tilpasse støvelen til din anatomi. I hovedsak varmes skallet i en ovn, men på enkelte modeller varmes både skall og innerstøvel. Støvlene tas på mens de fortsatt er varme, og fasongen på skall og innerstøvel tilpasses foten din. Etter avkjøling har du en støvel som passer anatomisk perfekt.

Når det kommer til god passform, er riktig bredde vel så viktig som lengde. En støvel med riktig tilpasset lest og ankel vil naturligvis være mer komfortabel, men vil også gi langt bedre presisjon i skikjøringen.

Bredden på støvelen kan endres ganske mange millimeter – for eksempel kan en støvel fra Salomon eller Atomic bli opptil 6 mm bredere over lesten, og 5-10 mm bredere over ankelen. Les mer om bredde på alpinstøvler her

I tillegg til å endre bredden kan man også blokke ut enkelte punkter, for å unngå ømme punkter på foten, og for å gi ekstra god plass på rett sted.

Prosessen kan gjøres flere ganger for å skape mer rom, men når støvelen er utvidet kan den ikke gå fullstendig tilbake til sin opprinnelige form.

Riktige såler

Det enkleste man kan gjøre for bedre komfort, er å finne riktig såle. Sålens primære funksjon er å holde foten på plass i alpinstøvelen, og forhindre unødvendig bevegelse som kan påvirke skikjøringen. Ved å stabilisere foten får du bedre kraftoverføring til skien, i stedet for at energien «går tapt i støvelen». Du unngår også at fotbuen trykkes flat og at støvelen kjennes for liten.

bootfit_stand_2

Tilpasning av toppturstøvler

Toppturstøvler kan bootfittes på lik linje med vanlige alpinstøvler. På topptur er det ekstra viktig at støvelen sitter bra. Støvler som gnager og presser er ikke behagelig når man har noen timers gange foran seg. Spesielt viktig for komforten på topptur, er lestbredden og plassen man har rundt foten. Stikk innom ditt lokale XXL-varehus og få hjelp med tilpasningen!

Hvor lang tid tar bootfitting?

Oppvarming, tilpasning og nedkjøling av alpinstøvler tar bare 10-15 minutter. Må støvlene tilpasses utover dette, regner vi litt lengre tid. Bootfitting av toppturstøvler tar cirka 25 minutter. Etter nedkjøling bør man vente 3 timer før man bruker støvlene.

Hva koster bootfitting?

Vi utfører bootfitting med varmeovn på støvler fra en rekke kjente produsenter i alle våre varehus. Øvrig utstyr kan variere fra varehus til varehus. Kjøper du støvler hos oss, får du bootfitting på kjøpet, men dersom du har støvler fra før, koster bootfitting 199 kr.

bootfit_stand_3
close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.