-25% på nesten alt* og -15% på alle* sykler! Aktiver kupongen i kassen

Klassiske smøreski – for deg som liker å smøre skiene selv

XXL_Ski_Langrenn_Langrennsski_Klassiske_rossignol_bjorn_daehlie_fischer_madshus_2

Selv om det er smørefrie felleski som har vært den store salgsvinneren de siste årene, forteller Andreas Lia XXL, at mange fortsatt ønsker å ha et par klassiske smøreski tilgjengelig.

Klassiske smøreski til alle typer tur

– Smøreski fungerer til både trening og rolige familieturer. Veldig funksjonelle og gode på all slags føre, så lenge man har riktig smøring, sier Lia.

Fiolett skismøring eller blå Swix vil kanskje fremkalle traumer fra barndommen for noen, men Andreas poengterer at skismøring ikke trenger å være så komplisert.

– Vi har alle produktene du trenger for å få den perfekte skituren, og du vil få god hjelp fra våre medarbeidere. I tillegg er det jo mange som får en ny skiglede når de kan «nerde» med smøring og sette seg inn i alle detaljene. Bare det er jo nesten en idrett i seg selv, humrer Andreas.

XXL_Ski_Langrenn_Langrennsski_Klassiske_swix_bjorn_daehlie_madshus_3

Hva er forskjellen på smøreski og felleski?

Innenfor klassiske ski finnes det to varianter: smørbare ski og felleski. Den eneste forskjellen på disse skiene, er at felleski har en fell under. Dermed slipper du å smøre.

Dersom du velger klassiske smøreski, vil XXLs skieksperter måle opp og tilpasse en smøresone.

XXL_Ski_Langrenn_felleski_rossignol_madshus_2

Uansett hva du velger, vil spennet i skiene justeres før de blir utlevert til deg.

– Dette blir målt opp og tilpasset individuelt etter tall på høyde og vekt som vi har fått oppgitt fra kjøper. Det er derfor det er så viktig å være ærlig når vi spør om disse tingene. På denne måten kan vi optimalisere skiene til det ytterste og skiopplevelsen blir 100 ganger bedre, lover Andreas.

Lengden på klassiske smøreski, er den samme som ved felleski– cirka 15-25 centimeter over kroppshøyde.

XXL_Ski_Langrenn_felleski_rossignol_madshus_1

Smøreski takler all slags skiføre

For nybegynnere råder Andreas å starte med felleski. Klassiske ski er gjerne for de som går mye på ski.

– Skien i seg selv er ikke noe vanskeligere å gå på, men det er den ekstra biten med smøring og vedlikehold. Smøreski er en ski for dem som ønsker fleksibilitet. Du kan gå i to plussgrader eller tjue minusgrader. Felleski kan slite når det er ordentlig kaldt. Da er snøen trå, og fellen gir ikke like godt feste i snøen, forklarer Andreas.

Rimelige skipakker hos XXL

Om man ønsker å prøve smøreski, forteller Andreas at XXL har flere gode pakker som inkluderer ski, binding og skisko. Hvilket merke du går for er ikke så nøye, da kvaliteten er jevnt over veldig god. XXL har flere innstegsmodeller til en god pris, også smøreski til barn.

– Den store forskjellen på en dyr og billig smøreski, er sålen under skien. Jo dyrere ski, jo bedre kvalitet er det på sålen. Men sålen trekker til seg vann, og uten riktig vedlikehold vil den tørke ut. Derfor er det viktig å pleie skiene, slik at du bevarer god glid, forklarer Andreas.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!