-25% på nesten alt* og -15% på alle* sykler! Aktiver kupongen i kassen

Finn din nye langrennsjakke fra
DÆHLIE Sportswear

NOR23 W40 Dæhlie Artikkel Langrennsjakke 3

Hvilken langrennsjakke skal du velge? Trener du som regel med høy intensitet og høy puls trenger du en jakke som puster bedre enn den isolerer. Foretrekker du roligere turer eller har med barn på tur der du tilbringer mesteparten av tiden i en lavere pulssone, trenger du en jakke som isolerer godt slik at du holder deg varm.

Tenk over følgende spørsmål når du er på utkikk etter en ny langrennsjakke fra DÆHLIE:

Hvilken størrelse og passform passer meg?
Alle jakkene fra DÆHLIE har svært god bevegelighet, uavhengig av passform. Passformen vil kunne variere litt avhengig av materialtykkelse, men er jevnt over ganske kroppsnær for å minimere luftmotstand. Noen ønsker at jakken skal sitte tett mot kroppen, andre ønsker å ha en litt løsere variant. Dette er individuelt og bør kartlegges før anskaffelse.

Hvilke omgivelser kommer jeg til å bruke jakken i?
Omgivelser kan være lurt å tenke over når du velger jakke. Er du for det meste på høyfjellet og utsatt for varierende vær, kan det være lurt å ha en jakke med hette. Går du helst runder på skistadion er hette mindre viktig.

NOR23 W49 Aæhlie ARtikkel Langrennsjakke 2


Hvilken rolle spiller temperatur inn?

Temperatur kan også være en avgjørende faktor. Er det -2 grader vil du trenge mindre isolasjon enn om det er -15, men dette blir mindre viktig jo høyere pulssone du befinner deg i. Temperaturen merker man best når man stopper opp. Tommelfingerregelen tilsier at du alltid skal være litt kald på starten av en skitur, i alle fall når du forventer pulssone 3 eller høyere.

Hva har egentlig materialet å si?
De aller fleste langrennsjakkene fra DÆHLIE har vind- og vannavvisende front. Softshell er det materialet som brukes mest, nettopp fordi dette materialet har ekstreme pusteegenskaper samtidig som det beskytter mot vind og transporterer fukt bort fra kroppen. Tykkelsen på materialet påvirker bruksområdet ditt - jo høyere puls du vanligvis går på ski med, jo lettere bør jakken være.

NOR23 W49 Dæhlie ARtikkel Langrennsjakke 4


Hva får jeg ved å velge den dyreste jakken av de alternativene som passer meg best?
Uansett hvilken DÆHLIE-jakke du velger, får du svært høy kvalitet både på materiale og tekniske egenskaper. Grunnen til at noen produkter koster mer enn andre er som regel behovet for optimalisering av flere egenskaper i en jakke. Passform, slitasje, bevegelighet og ventilasjon er faktorer som blir mer og mer framtredende jo mer tid du tilbringer i en høyere pulssone.

Utvalgte langrennsjakker fra DÆHLIE:

Boulder er det optimale valget når du ønsker funksjonell langrennsbekledning for økter ved lav til moderat intensitet, og er perfekt for deg som er på jakt etter et nostalgisk langrennssett i kordfløyel. Velg mellom anorakk og jakke.

Les mer om Boulder-serien her

Select er en lett langrennsjakke perfeksjonert for skiøkter i milde temperaturer. Jakken har 3-lagsvind- og vannavvisende softshell, elastiske paneler som sikrer full bevegelighet og god passform. Børstet innside på halsen sikrer god beskyttelse mot været. Select er for deg som ønsker en teknisk god skijakke til en best mulig pris.

Davos er den perfekte langrennsjakken til de moderate treningsøktene dine i mildt vær. Jakken har 3-lagsvind- og vannavvisende softshell, flere elastiske paneler enn Select, og har i tillegg formsydde armer som gir perfekt passform. Denne jakken er for deg som er mye i aktivitet og vil ha en teknisk god «allround» skijakke.


Devise
er den optimale allsidige langrennsjakken for treningsøktene dine ved lav eller moderat intensitet. Denne jakken er inspirert av den klassiske langrennsløperen, og består av 3-lags vind- og vannavvisende softshell, isolerer mer enn Select og Davos, og hette for kaldere vinterdager. Devise er det perfekte valget når du legger ut på en behagelig skitur på en aktiv hviledag, og er passer for deg som ønsker en teknisk god skijakke med ekstra isolering for kaldere dager.

Ikke glem tilbehøret i skisporet:

Claw Active er den optimale hummerhansken for trening på kalde dager. Dette er den perfekte allround langrennshansken for deg som ønsker en varm hanske med normal passform.

Glove Active er den optimale langrennshansken for deg som vil ha en varm hanske med normal passform. Passer perfekt til trening på kaldere dager.

Lue Polyknit er den perfekte luen med god stretch, og passer perfekt for langrennsøkter både i høyere og lavere intensitetssoner

Pannebånd Polyknit er et klassisk pannebånd i stretchmateriale, og passer perfekt for langrennsøkter både i høyere og lavere intensitetssoner

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!