Tømmesalget fortsetter med nye RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Få en vellykket skitur med felleski fra Atomic 

atomic_article_xc

Nykjørte skiløyper og god glid er et godt utgangspunkt for fine langrennsopplevelser. Med felleski fra Atomic unngår du smørebom, alltid ha klare ski for tur og slippe å smøre underveis. 

Langrenn handler om opplevelser og øyeblikk. De fleste av oss har gode skiøyeblikk i minnebanken, kanskje noen mindre gode også. Men de dårlige øyeblikkene blir som regel til gode historier, når man får dem litt på avstand. Hva er vel bedre enn å gi bort muligheten til at dine nærmeste kan få en perfekt skitur og skape gode minner?


Unngå smørebom, kjøp felleski 

Med et par felleski fra Atomic er det enkelt å finne skigleden. Felleski har den fordelen at du slipper å bruke tid på skismøring, og du får godt feste og god glid på nesten hvilket som helst føre. 

Les mer om fordelene ved felleski her 

Atomic har felleski til deg som vil ha en rolig tur i marka, til deg som vil utvikle teknikken, eller til deg som ønsker en trening- og konkurranseski. 

Atomic Pro C1

Atomic_pro_c1

Atomic Pro C1 er en lett, stabil felleski for nybegynnere og hobbymosjonister. Skien er bred og stabil, gir god balanse og kontroll. Les mer om skien her 

Atomic Pro C2

Atomic_pro_c2

Atomic Pro C2 er en allsidig felleski for deg som ønsker en stabil, lettgått ski – men som likevel har høyt presterende kvaliteter. Pro C2 kommer i unisex modell, og Pro C2 Light, som er en lettere ski spesialdesignet for kvinner

Atomic Redster C7

Atomic_redster_c7

Redster C7 er en lett treningsski med 5000 SA såle og World Cup-slip. Enkel å føre, og meget god glid. Les mer her.

Enkelt å skifte feller med Easy Skin Exchange

Alle felleski fra Atomic har «Easy Skin Exchange» system. Det vil si at det er meget enkelt å skifte ut slitte feller eller bytte til en annen type fell. Fellene er limt fast med et spesielt lim som gjør at fellene enkelt kan tas av og på igjen, og fremdeles sitte like bra. Med Easy Skin Exchange kan du bytte feller uten bruk av lim eller oppvarming.

Felleski fra Atomic leveres med universalfell, som er designet for optimal balanse mellom glid og feste. Dersom du likevel ønsker bedre glid, kan du bytte til en Atomic Speed Skin fell, som har lengre, færre og mykere hår.

Vedlikehold av felleski

Felleski krever lite vedlikehold, men etter en stund vil det ofte samle seg rusk og skismøring fra sporet i fellene. Med jevne mellomrom bør man derfor rense fellene med spesialrens for felleski. Rensemiddelet påføres på et papir og dras over fellene, med hårretningen.

For å øke varigheten av fellene, bør de også impregneres. Impregnering påføres etter du har renset fellene, og vil bidra til at man vil unngå å måtte rense fellene for ofte. 

Få hjelp hos XXL til å finne det perfekte paret

Det aller viktigste for å få en god opplevelse på langrennsski, er at spennet i langrennsskien er tilpasset din vekt og dine skiferdigheter. «Spenn» i skien vil si hvor hardt du må trykke ned skien for å få kontakt med snøen. Samme ski kan komme i mange forskjellige spenn, og hvilket par som er riktig avhenger av skiløperens vekt og ferdigheter. Dersom skien er for hard, vil den være vanskelig å trykke nok ned til å få feste, og dersom den er for myk vil du oppleve dårlig glid. 

Spennet på alle felleski fra Atomic er målt på fabrikken i Østerrike, og skiene er merket med en klistrelapp som indikerer hvilken vektklasse akkurat dette paret passer for. Stikk innom oss på XXL for å få hjelp til å finne det helt riktige paret til deg eller en du er glad i! 

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!