-15% på ALT fra Hamax og Thule!* Kjøp nå

– Skøyteski er den ultimate treningsskien

XXL_Ski_Langrenn_Langrennsski_Skoyteski_rossignol_bjorn_daehlie_fischer_1
Vil du ha enda mer fart og spenning i skisporet? Da er skøyteski de riktige skiene for deg.

– Vi ser en veldig positiv trend, der mange har oppdaget at skøyteski er en veldig morsom treningsform på ski. Det blir mer fart og spenning enn med klassiske smøreski eller felleski , ettersom skiene kun skal ha glid og ikke feste, forklarer Andreas Lia, kategorisjef for langrenn hos XXL.

Slik velger du riktig skøyteski?

Andreas mener det er en myte at skøyteski ikke er for nybegynnere, men legger til at det er noen viktige ting å tenke på dersom man vurderer å kjøpe et par.

– I motsetning til klassiske smøreski og felleski, er det en helt annen teknikk som brukes med skøyteski. Det kreves mer balanse og stabilitet enn med vanlige ski, sier han.

Lengde på skøyteski skal derfor være kortere enn klassiske smøreski eller felleski. Andreas anbefaler fra null centimeter til 15 centimeter over kroppslengde. Det samme gjelder for skøyteski til junior og barn.

– Det handler om teknikken som brukes med skiene. En for lang skøyteski vil bli uhåndterbar.

Bedre glid med skøyteski

Andreas sammenligner undersiden på skøyteski med en alpinski, der det er glid over hele linja. I tillegg er skøyteski stivere enn klassiske smøreski og felleski. Dette for å kunne gi deg mer glid og kraft i fraskyvet. Eksperten forklarer at skiene brukes som om snø skulle vært byttet ut med is.

– Det er litt det samme som å gå på skøyter, der du dytter vekten til hver side, forklarer han.

Skøyteski - et godt par nummer to

Ettersom skøyteski krever mer teknikk, sier Andreas at mange velger skøyteski som et par nummer to.

– Skøyteski er en ski for dem som ønsker å prøve noe mer enn en klassisk ski, og utfordre seg selv i skisporet. Skøyteski er den ultimate treningsskien, og en annerledes måte å gå langrenn på, sier eksperten.

XXL_Ski_Langrenn_Langrennsski_Skoyteski_rossignol_swix_madshus

For dem som ønsker å prøve skøyteski, anbefaler Andreas å vurdere kjøp av en egen skøyteski-sko. Disse skoene er stivere og gir mer ankelstøtte, ikke ulikt hvordan en alpinstøvel fungerer.

XXL_Ski_Langrenn_Skoyteski_Skisko_skate_rossignol_madshus_2

Få hjelp av XXLs skieksperter

Alt innen ski og skisko kan XXLs skieksperter hjelpe til med. XXL har gode skøyteskipakker til herre, dame, junior og barn, og flere innstegsmodeller som er rimelige i pris. Disse skipakkene inkluderer ofte ski, bindinger og skisko.

For å sørge for at du får riktige langrennsski tilpasset ditt behov, er det viktig å være åpen om høyde, vekt og ferdigheter. Hos XXL hjelper skieksperter deg med å finne riktig skiutstyr – uavhengig om du handler på nett eller i butikk. Slik velger du riktig langrennsski.

– Handler du i butikk, vil du selvfølgelig få hjelp der, men i nettbutikken taster du selv inn tall om høyde, vekt og ferdigheter. Om du ønsker, er det mulig å få en av våre eksperter til å dobbeltsjekke alle tall slik at du får helt perfekte ski. Vi leverer ikke ut ski vi mener er feil. Det skal være trygt å handle langrennsski hos oss, forteller Andreas.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!