Sesongslutt! Opptil 50% på en mengde vintervarer! Kjøp her

Skismøringen du bør ha i smørekofferten

Skismøringen du bør ha i smørekofferten

Med disse smøreproduktene tilgjengelig blir skiopplevelsen enda bedre.

Å smøre ski riktig er alfa omega for at skituren skal bli til minnerike opplevelser i positiv forstand. Noen liker å gå grundig til verks når de skal smøre ski, og bruker gjerne litt ekstra tid i smøreboden i jakten på et perfekt resultat. Andre tar kun festevoksen med seg i lomma før de hiver seg ut i løypene.

Her finner du gode tips til skismøringen og hva du bør ha tilgjengelig av utstyr, enten du smører på gammelmåten eller liker å gjøre det litt mer avansert foran smørebordet.

Skismøringen du ikke kan være foruten

Enkel og tradisjonell smøring av ski er i mange sammenhenger nok, spesielt hvis det er klassiske skiturer i marka og på fjellet som er formålet.

Her er smøreproduktene du ikke klarer deg uten:

Swix V40 Blå Ekstra

Når det er blå-swix-føre, så er alt som regel bare fryd og gammen. V40 er den mest populære av alle festevoksene ved minusgrader, og er et must å ha i smørekofferten. Det er denne typen du også finner i rød, grønn og lilla - som skal benyttes ved andre temperaturforhold.

SWIX VM universalklister

Dette er klistertuben du absolutt bør ha i bakhånd dersom du sliter med å få feste. Klister hører hjemme i enhver smøresamling og er effektiv mot bakglatte ski.

Skismøringen du bør ha i smørekofferten 2

Swix V40 Blå Ekstra og Swix VM Universalklister

Rode FEF Glider

Her er godbiten for å få bedre glid raskt. Rode FEF Glider er veldig enkel å bruke for alle, og påføres rett på skiene (uten smelting). Får du dårlig med fart i unnabakkene og på flatmark, så kan denne glideren være løsningen.

Skismøringen du bør ha i smørekofferten 3

Swix glider skin wax

Vi kommer ikke unna å nevne denne. I dag blir det mer og mer populært med langrennsski som har integrerte feller (skins). Med feller slipper du å tenke på smøring for bedre feste. Har du med SWIX Glider Skin Wax på tur, så unngår du ising i fellene samtidig som du får bedre glid.

Skismøringen du bør ha i smørekofferten 4

SWIX Glider Skin Wax

Kork

En korkkloss må du ha for å kunne fordele festevoksen du smører på skiene. Det er viktig at smøringen fordeles jevnt utover i festesonen på skiene, slik at det ikke klumper seg.

TIPS: Hos XXL finner du alt dette for løssalg, men også praktiske smørepakker som inneholder det meste av skismøringen som nevnes her i tillegg til flere andre smøreprodukter.

Skismøringen du bør ha i smørekofferten 5

Korkklosser finner du her

Utstyret og skismøringen du bør ha i smøreboden

Er du litt mer opptatt av smøring og liker å prøve deg frem med forskjellige oppskrifter i smørebua, så bør du i tillegg ha litt mer avansert utstyr. Dette gjelder spesielt for deg som er på jakt etter perfekt feste og optimal glid i alle værforhold, enten det er for trening, konkurranser eller i tursammenheng.

Smørebord med profil

Vil du ta steget videre til mer avansert smøring av ski, så er et smørebord med profil et første du trenger. Med et smørebord får du optimal arbeidsstilling, samtidig som skien sitter fast og stabilt mens du påfører skismøringen.

Smørejern

Smørejern kommer i flere varianter, og skal i hovedsak smelte og fordele festevoks og glider utover skisålen. Varmebehandling av skismøringen gir maksimal effekt og bedre resultat.

Skismøringen du bør ha i smørekofferten 6

Skirens, sikling, rubbing og smøring av ski

Skisålen skal være helt ren før du rubber, smører eller glider skiene. Til å rense skisålen trenger du:

  • Skrape for å fjerne de verste restene av gammel skismøring
  • Skirens for å fjerne gammel voks-og klisterrester som sitter godt
  • Fiberlene papir for å fjerne smuss

Til sikling av ski trenger du:

Til rubbing av ski trenger du:

Børsting til smøring av ski

Skismøringen du bør ha i smørekofferten 7

BEST RESULTAT: Det er lurt å ha både nylonbørste og bronsebørste tilgjengelig blant smøreutstyret

Glider til langrennsski

I tillegg til festevoks, så bør du også ha glider tilgjengelig i smøreboden. Glideren skal hjelpe deg med å få ekstra god glid på skiene, slik at du sparer både energi og sekunder. Under finner du et utvalg av glidere som anbefales.

Skismøringen du bør ha i smørekofferten 8

TIPS: Få perfekte ski med hjelp fra våre verksted. Vi prepper dine ski etter ditt ønske og behov!

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!