Tømmesalget fortsetter med RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Ta barna med på trening med en multisportvogn

multisport_3

Vil du ha med barnet på joggeturen? Eller ta en sykkeltur, og så ha en vogn du kan trille når du kommer frem? Da er en multisportvogn et supert valg.

En multisportvogn er en smart investering hvis du vil ha én vogn som kan brukes til flere aktiviteter. Hvis du er en aktiv forelder og har en multisportvogn, har du muligheten til å ta med deg barnet eller barna dine når du trener eller drar på tur. På denne måten kan dere få fine opplevelser sammen.

Multifunksjonelle sykkelvogner kan brukes som trillevogn, joggevogn, pulk og/eller transportvogn så lenge man har hjul og pulkdrag. Det gjør at den blir mer brukt, og man slipper å kjøpe flere forskjellige produkter til hvert sitt bruk. En brakett kan festes på akslingen på bakhjulet og sykkelvognen festes i braketten med en hurtigkobling.


Lurt å tenke på ved valg av multisportvogn

Det er noen ting som er lurt å tenke på før man skal kjøpe en multisportvogn.

Sykkelvognen må være av god kvalitet, CE-godkjent og ha 5-punktssele. Det er også en fordel om den kan brukes til mer enn kun sykkelvogn.

En sammenleggbar vogn kan være en stor fordel, både av hensyn til å få den med i bilen, og fordi den tar mindre lagringsplass.

Velg en vogn som er testet ordentlig, slik at du vet at den er trygg og sikker. Multisportvognen utsettes for en del juling under bruk, og det er viktig at den er produsert for å tåle det.

Tenk også på komfort. Sitter barnet ditt komfortabelt i vognen? Det er viktig slik at barnet får en god opplevelse på tur.

Lett og funksjonell multisportvogn fra Thule

Vi har flere funksjonelle multisportvogner i vårt sortiment.

Chariot Lite 2 biketrailer w/strollerkit fra Thule er en sporty barnevogn med plass til 2 barn og som er til daglig bruk. Denne kan brukes til sykling, jogging, spaserturer og langrenn. Den er også enkel å ta med seg og kan slås sammen.

Cheetah 2 XT trailer biketrailer w/strollerkit fra Thule er en vogn som man kan legges sammen for enkel transport, og kan brukes som både barnevogn eller sykkelvogn. Merk! Her må du kjøpe tilleggsutstyr for å bruke den som joggevogn eller langrennspulk. Dette er en god sykkelvogn til en rimelig penge.

Sport 2 biketrailer w/strollerkit fra Thule er en sykkelvogn av toppkvalitet og som er veldig allsidig. Den kan brukes til sykling, trilling og jogging, hvor dette medfølger. Med plass til to barn og sikkerheten ivaretatt, og justerbar fjæring, er hele familien klar for en komfortabel tur.

Se alle våre multisportvogner her

multisportvogn_1


Tilbehør til multisportvogner

Skal man ha med spedbarn i sykkelvognen må man ha et polstret barnesete. Chariot Infant sling fra Thule gir maksimal støtte og stabilitet i sykkelvognen. Passer for babyer fra 1-10 måneder. Merk! Skal kun brukes i trillevogn.

Et annet alternativ er Chariot Infantsling Lite/Cross. Her er det 5-punktssele som holder barnet godt fast. Denne passer til Thule Lite eller Thule Cross sykkelvogner. Når barnet sitter i denne, får det en behagelig og bakoverlent stilling. Alt nødvendig utstyr er inkludert.

Skulle barnet trenge en vognpose, så er Thule Bunting Bag et godt valg. Den kommer med fleece innerfôr, justerbar hette og er godt isolert. Passer til nyfødte til 2 år gamle barn.

Med Thule Extra Hitch sykkelfeste kan man enkelt koble vognen til flere sykler. Kan festes uten aksling.

Se alt tilbehør til multisportvogner her

Anna Haags tips og triks til trening med multisportvogn

Anna Haag er en svensk tidligere langrennsløper som har vært på det svenske skilandslaget. Hun har deltatt i OL med Sverige og har flere OL-medaljer. I tillegg er hun gift med tidligere langrennsløper Emil Jönsson, og sammen har de en sønn og en liten på vei.

Anna har trent mye med multisportvogn og i den forbindelse har vi fått noen tips og triks som hun ønsker å dele.

Annas tips og triks:

- Barn vil ha det koselig og komfortabelt når de sitter i vognen. Pass på at det ikke blir for varmt, så har kontroll på hvor mye klær barnet har på seg. På de kaldere årstidene (når det er under 10 grader) så er vognpose en god investering!

- For at barnet skal synes det er gøy kan det være lurt å venne de til turer i vognen med litt kortere utflukter. Da kan man dra til en lekeplass eller et annet naturlig sted for et kort stopp.

- Trenger barnet ditt klut eller smokk for å sove? Ikke glem det hjemme, ta det med!

- Ta med litt ekstra energi til både deg og barnet hvis det skulle bli krise. Husk også en liten pose/bag med det med mest nødvendige for et eventuelt bleieskift. Men husk, ikke pakk med for mye!

- Barnet kommer ikke til å være like fornøyd hver gang man drar på tur, men ha litt tålmodighet og prøv deg frem på hvordan du kan snu humøret. Min erfaring er at iblant kan det være bedre å fortsette fremover, selv om barnet er misfornøyd i vogna. Alternativet med å stoppe gjør at det vil ta dobbel så lang tid, og som regel vil ikke barnet ned i vogna igjen. Så hvis det kjennes ok, så forsøk heller å distrahere og fortsette. Prøv deg frem og finn din måte slik at det kjennes ok at barnet ikke alltid er like sprudlende i vogna.

- Tenk på holdningen din når du løper så du ikke synker for mye sammen med kroppen og belaster feil.

- Eksperimenter med høyden på håndtaket på vognen for å finne en avslappet holdning i skuldrene når du løper eller går.

- Forsøk å skyve vogna foran deg uten å endre løpssteget eller holdningen din (spesielt i oppoverbakker hvor det er lett å feste blikket på bakken og havne i en veldig fremoverlent posisjon)

- Bytt hvilken arm du skyver vognen med, løp iblant med begge armene som skyver eller bare en. Det gir også litt styrke i overkroppen, og det er jo ikke feil!

- Ikke pakk vognen for tung på de små turene!

- Sist men ikke minst, kommer man opp i litt fart med vogna så ruller de nesten av seg selv. Så prøv å løp intervaller hvis du har litt løpserfaring – det fører til en utrolig bra treningsøkt!

anna_emil_1

Anna og Emil Jönsson Haag er aktive foreldre som tar med hele familien ut på en treningsøkt

Les også:

Sykkelgarantier hos XXL

Hvordan velge riktig barnesykkel

Tryggere med sykkelhjelm med MIPS

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!