Tømmesalget fortsetter med nye RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Sparkesykler for alle

sparkesykkel-2022-2

Fordelene med sparkesykkel er mange. Den får deg raskt og smidig fra A-B og er lett å ta med seg overalt og er i tillegg.

Hvorfor sparkesykkel?
Det finnes sparkesykler både til praktisk bruk, og til triksing og hardere lek. En del sparkesykler er sammenleggbare, så de enkelt kan tas med på buss, trikk, t-bane og i bil, noe som gjør sparkesykkelen veldig anvendelig. I tillegg kan sparkesykkelen fint brukes både inne og ute. Mange bruker den som et enkelt og rimelig fremkomstmiddel på skip, flyplasser, i kontorkorridorer, til og fra butikken etc.

Alle sammenleggbare tohjulssparkesykler har høydejusterbart styre, slik at de er lette å tilpasse brukeren. Ikke-sammenleggbare sykler har ikke høydejustering, da stivhet gjerne er viktigere enn komfort på disse.

Sparkesykkel til barn fra 2-5 år
For de minste barna finnes det trehjulssparkesykler, med to hjul foran og ett bak. Disse er det enklere å holde balansen på.

Sparkesykkel helt super for balansetrening og for å en god feeling med fart. I tillegg er det selvfølgelig god fysisk trening når man sparker avgårde. Sparkesykler er gjerne tilpasset alderen til den som bruker den, og går derfor ikke fortere enn barnet evner å håndtere. Varianter for de minste har mindre hjul og kulelagre, som gjør at de ruller tregere. Det gir dem begrenset hastighet og større sikkerhet, kontra sparkesykler for ungdom og voksne. Det er også lav fallhøyde fra plattformen på en sparkesykkel og bremsen er enkel å bruke.

Hos XXL finner du, i tillegg til vanlige sparkesykler, løpesykler. Dette er sykler uten pedaler, som barnet sitter på og sparker fra med begge bena. Disse er fine for å forbedre balansen og gi sykkelopplevelser til de aller minste.

Sparkesykkel til større barn
For større barn og juniorer er det sparkesykkler med to hjul som gjelder. Det gjør det litt mer utfordrende for balansen, så det er godt for barnets utvikling å gå over til tohjuls etterhvert. Barnets motorikk og balanse bør avgjøre når dere skal gå fra tre til to hjul.

Det finnes flere forskjellige typer å velge mellom, både sammenleggbare og stive, justerbare og ikke-justerbare, triksesykler og dirt bikes. Syklene er vanligvis i aluminium og stål, som gir lav vekt og styrke. Det finnes også enda lettere sykler i f.eks. titan, men dette er ekstremvarianter.

På de større syklene er ofte hjulene 120 eller 140 mm i diameter. Større hjul ruller bedre og absorberer bedre ujevnheter i veien. Sykkelen blir da også mer stabil.

sparkesykkel-2022-2

Stuntsparkesykkel
Til triksing og hopping kreves mer solide og holdbare sykler, laget for røffere bruk. Disse kalles stuntsparkesykler og har stive rammer – altså er de ikke sammenleggbare. Stuntsparkesyklene har hjul beregnet for baner og ramper med jevnt underlag, og de er derfor gjerne litt mindre. Stuntsykler lages i titan så det er enkle å hoppe og trikse med.

Fartssparkesykkel
Dette er solide sparkesykler, laget for fart og lengre transportetapper. De har gjerne litt større hjul på 110-200 mm, for å gi mest mulig komfort på ujevnheter, samt større fart. Disse er ment for ungdom og voksne.

Terrengsparkesykkel
Terrengsparkesykler har store hjul med luftfylte dekk, helt opp til 200 mm. Sykkelen er solid, laget for røff bruk og lengre turer på grove underlag – for eksempel på grusveier. Disse går ganske fort, og er derfor ment for voksne brukere. Sykkelen er ikke sammenleggbar og har som regel større plattform. Skjermbremsen er også bedre.

Sikkerhet på sparkesykkel

sparkesykkel-2022-1
  • Uansett om brukeren er liten eller stor, skal man ha hjelm og hansker på sparkesykkel.
  • La barn begynne med en sykkel som er tilpasset deres alder, som de selv kan kontrollere. Det er ingen grunn til å gå rett på to hjul hvis barnet enda ikke er helt trygg på tre.
  • Pass på at låsepinnen er skikkelig i låseposisjon før du bruker sammenleggbare sparkesykler.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!