Tømmesalget fortsetter med nye RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Slik velger du riktig trimsykkel

Slik velger du riktig trimsykkel

Trimsykkel er det produktet som historisk er mest forbundet med det å trene hjemme. Alle har erfaring med det å sykle, og mange føler det er enklere å komme i gang med en aktivitet man kjenner. Men for at man skal få den beste sykkelopplevelsen innendørs er det noen grunnelementer som man bør kjenne til.

Innstillinger

Det er viktig å sitte korrekt når man skal sykle. Sjekk at alle innstillingene som er mulige på sykkelen gir deg den optimale sittestillingen. Er du høy, er det viktig å sjekke at setepinnen er lang nok slik at du får strekt benet tilstrekkelig. Det er også viktig at det er horisontal justering på setet og styret slik at du får justert avstanden mellom disse to optimalt.

Svinghjul

Vekten på et svinghjul er viktig ut fra hva slags trening du ønsker å drive med. Skal du sitte og tråkke lett over lengre tid, kan du klare deg med svinghjulvekt på 4-6 kg. Ønsker du å tråkke mye tungt eller kjøre raske intervaller, kan det være at du må ha svinghjulvekt på 6-20 kg.

Tommelfingerregelen er at tyngre svinghjul gir jevnere bevegelse i tråkket når det er mye motstand på sykkelen. Men husk at det er store forskjeller på utveksling og konstruksjon av sykler, så selv om en sykkel har noe mindre vekt på svinghjulet så kan den ha bra motstand og et jevnt tråkk. Derfor er det viktig å prøve seg frem.

Husk å teste de motstandsnivåene du faktisk har tenkt til å trene med når du tester hvilken sykkel som passer deg best.

Display

På displayet kan du lese av forskjellige verdier som gir deg informasjon om hvordan treningen din går. Dette kan være puls, tid, lengde, watt osv. Du har som regel også en del valg for treningen. Du kan stille inn ønsket hastighet, motstand, tid og så videre for treningsøkten, og så vil sykkelen hjelpe deg å holde riktig nivå på treningsøkten. Eller du kan velge pre-installerte treningsprogrammer. De fleste trimsykler har ferdige treningsprogrammer i kontrollenheten. Dette kan være intervallprogrammer, motbakkeprogrammer, vektreduksjonsprogrammer og så videre. Et godt utvalg av slike programmer er med på å gi deg god variasjon i treningen. Dyrere modeller kan også ha internettbaserte funksjoner, som iFit Live, hvor du kan programmere løyper i Google Maps, og så vil sykkelen justere motstand etter terrenget der du sykler, mens du ser bilder fra gatenivå i Google Streetview om du har en Ipad eller lignende foran deg mens du sykler. Andre programmer som fungerer på denne måten er Abilica Stream.

Vedlikehold

For å få det beste ut av den sykkelen du kjøper er det viktig at du vedlikeholder sykkelen best mulig. Det er viktig at sykkelen blir rengjort etter hver trening. Alle flater på sykkelen som er berørt av svette bør tørkes. Sykkelen bør også tørkes for støv og annen smuss med jevne mellomrom. XXL selger produkter som egner seg godt til vedlikehold av sykler. Produktene er antibakterielle slik at du kan være trygg på at overflatene er bakteriefrie.

Her finner du alle våre trimsykler!

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!