Dette er MIPS

DETTE ER MIPS

MIPS står for Multi-directional Impact Protection System og er et tolagssystem i hjelmer, som beskytter hjernen ytterligere mot skader ved fallulykker. Systemet er utviklet av hjernekirurger og -forskere ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, Sveriges største tekniske universitet.

Vanlige hjelmer er laget for å ta i mot slag rett mot hodet, mens de aller fleste fallulykker skjer med et skrått slag og rotasjon i hodet. MIPS-systemet består derfor av et ekstra lag i hjelmen, med meget lav friksjon. Laget er montert i hjelmen med en type strikker, og tillater dermed det ekstra laget og hodet å bevege seg litt inni hjelmen. Dette er en slags videreføring av kroppens egen måte å beskytte hjernen på, siden hjernevevet beveger seg inne i kraniet og beskyttes av ryggmargsvæsken ved et slag. MIPS gjør dermed at energien fra kraftige, vinklede slag ledes bort fra hodet og hjernen, og skadelige energier blir redusert.

I for eksempel boksing, er det det siste rotasjonsslaget som gir svimeslåelsen. Hadde slaget kommet vinkelrett på ville det faktisk gitt mindre skader i hjernen. Men som ved fallulykker er vinkelrette slag sjelden tilfelle, derfor trenger man MIPS for å redusere disse skadene.

Du merker ingen forskjell når du har på deg en MIPS-hjelm. Men du eller andre kan merke forskjell i etterkant av en ulykke, hvis du ikke hadde MIPS-hjelm.

MIPS er enkelt, genialt og gir økt beskyttelse.


Se etter den gule MIPS-logoen:

Dette er MIPS
close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

close icon

Denne nettsiden bruker cookies

Abonner på vårt nyhetsbrev

Ved å melde deg på godkjenner du våre betingelser.