-15% på ALT fra Hamax og Thule!* Kjøp nå

Finn elsykkelen som passer deg best

Hva er viktigst for deg? Kraftig motor, god rekkevidde eller rikelig med oppbevaring? Slik velger du riktig elsykkel for deg og dine behov.

En elsykkel kan frakte deg til jobb uten at du trenger å ofre så mye som en dråpe svette. Den kan erstatte bilen når du skal levere de minste i barnehagen, og oppoverbakken blir adskillig kortere enn på en vanlig sykkel.

I dag finnes det en rekke elsykler å velge mellom, men det er ikke alltid like enkelt å vite hvilken type man skal velge. Det har XXLs sykkelekspert og kategorisjef Haakon K. Jensen fått erfare.

Batteriet avgjør prisen på en elektrisk sykkel

Elsykler kommer i flere prisklasser, og Jensen forklarer at det ofte er type motor som avgjør prislappen.

– Det er store forskjeller på hvilken motor man finner i de ulike elsyklene. Vi har brukt mye tid på å finne de beste, og vårt valg har falt på Bosch, som vi mener tilbyr det beste motorsystemet. De er driftssikre, og har et elsykkelsystem som holder vesentlig lenger enn mange andre, sier Jensen.

Elsykkelsystemet inneholder blant annet motoren og batteriet.

– I tillegg til Bosch, har vi i XXL også noen elsykler med enklere elsykkelsystem. Uansett hvilken sykkel du velger hos XXL, vil både batteri og motor holde høy kvalitet, det viktigste er at den treffer ditt behov.

Selve rekkevidden på motoren er avhengig av flere faktorer, blant annet hvor mye hjelp du ønsker fra sykkelen og størrelsen på batteriet. Jo større batteriet er, jo dyrere er sykkelen. I tillegg til størrelsen på batteriet, vil type motor og øvrig utstyr være med på å påvirke prisen til en elsykkel.

– Bor du i byen og sykler åtte–ni kilometer hver dag, vil du kanskje oppleve at du må du lade omtrent hver fjerde dag. Men vekten din og antall oppoverbakker vil påvirke denne tiden enten positivt eller negativt.

Velg riktig type elsykkel til ditt bruk

For å gjøre valget litt lettere, anbefaler kategorisjefen at det er tre typer elsykler du bør ta en nærmere titt på. Deretter kan du avgjøre hva som passer deg best.

– Spør deg selv hva du skal bruke sykkelen til, og velg sykkelen som er nærmest ditt bruksområde, forklarer han.

NOR24 W14 Velg riktig elsykkel artikkel 1

Dekker ulike behov: Elektriske sykler kommer i en rekke varianter.

1. Bysykkel – en elsykkel med oppreist sittestilling

Bysykkelen er for deg som stort sett sykler korte turer i byen, og gjerne på asfalt. Syklene kommer med ferdigmonterte skjermer og bagasjebrett. Det er god plass til å feste vesker, og det er lys både foran og bak. Sittestillingen på bysykkelen gir god komfort og er nokså oppreist på de fleste modellene.

– Syklene har lavt innsteg, som betyr at stangen du finner på en typisk herresykkel, er fjernet. Dermed kan du godt sykle med skjørt og stram dressbukse uten problemer, sier Jensen.

NOR24 W14 Velg riktig elsykkel artikkel 2

Unisex: Bysykler er designet for å gjøre det enkelt å sykle i alle typer antrekk.

2. Terrengsykkel – en elsykkel for mange underlag

Terrengsykkelen har røffere dekk som er ment for skog og mark, og har en litt mer fremoverlent sittestilling. Syklene kommer uten skjermer og bagasjebrett, men dette kan monteres. Ifølge eksperten passer terrengsykkelen til langt mer enn turer på grus og i skogen.

– En elektrisk terrengsykkel kan like gjerne brukes til og fra jobb. Terrengsykkelen gjør at du føler deg tryggere på variert underlag, sier Jensen.

Elektriske terrengsykler kommer i alle prisklasser. Ønsker du hovedsakelig å sykle på veldig humpete stier eller i utfordrende løyper, bør du kjøpe en sykkel som er spesialtilpasset dette.

– En elektrisk terrengsykkel kan gi deg mye drahjelp opp bakker, og dersom du ønsker, full fart på vei ned.

NOR24 W14 Velg riktig elsykkel artikkel 3

By og land: Terrengsykkelen kan dekke behovet for både pendling og skogsturer.

3. Transportsykler – med både barn og bagasje på tur

Mange er avhengige av sykkel for å få hverdagen til å gå opp. En elsykkel gjør hverdagen enklere i seg selv, men en elsykkel som i tillegg har stor lagringskapasitet, kan løse flere logistikkutfordringer – spesielt for småbarnsfamilien.

– Transportsykler finnes med oppbevaring både foran og bak. Her får du plass til både ett og to barn, eller en større gjenstand, forklarer Jensen.

Syklene er ekstra robuste, siden de må tåle mer vekt. Samtidig har de et elegant utseende som bysykler.

NOR24 W14 Velg riktig elsykkel artikkel 4

Til og fra: Det er ikke alltid like enkelt å få hverdagen til å gå opp. En transportsykkel kan være løsningen.

La XXL hjelpe deg å kjøpe elsykkel så hjelper elsykkelen deg i hverdagen!

Se hele utvalget av elsykler

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!