Tømmesalget fortsetter med RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Tryggere med sykkelhjelm med MIPS

Mens vanlige sykkelhjelmer er laget for å ta i mot slag rett mot hodet, gir hjelmer med MIPS-systemet også rotasjonsbeskyttelse. Det gir en langt tryggere hjelm.

De aller fleste fallulykker på sykkel skjer nemlig med et skrått slag og rotasjon i hodet, og da vil ikke en vanlig hjelm gi like god beskyttelse mot hjernerystelse og andre hodeskader.

MIPS står for Multi-directional Impact Protection System og er et tolagssystem i hjelmer, som beskytter hjernen ytterligere mot skader ved fallulykker. Systemet er utviklet av hjernekirurger og -forskere ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, Sveriges største tekniske universitet.

MIPS-systemet består av et ekstra lag i hjelmen, med meget lav friksjon. Laget er montert i hjelmen med en type strikker, og tillater dermed det ekstra laget og hodet å bevege seg litt inni hjelmen. Dette er en slags videreføring av kroppens egen måte å beskytte hjernen på, siden hjernevevet beveger seg inne i kraniet og beskyttes av ryggmargsvæsken ved et slag.

MIPS gjør dermed at energien fra kraftige, vinklede slag ledes bort fra hodet og hjernen, og skadelige energier i slaget blir redusert.

I for eksempel boksing, er det det siste rotasjonsslaget som gir svimeslåelsen. Hadde slaget kommet vinkelrett på ville det faktisk gitt mindre skader i hjernen. Men som ved fallulykker er vinkelrette slag sjelden tilfelle, derfor trenger man MIPS for å redusere disse skadene.

Du merker ingen forskjell når du har på deg en MIPS-hjelm, men den kan utgjøre en stor forskjell hvis du først skulle være så uheldig å krasje eller velte på sykkel.

MIPS er enkelt, genialt og gir økt beskyttelse. Du finner hjelmer med MIPS til både barn, junior og voksne.

Se etter den gule MIPS-logoen.

Dette er MIPS
close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!