-25% på en mengde vannsport! Kjøp nå

Vedlikehold av elsykkel

ebike_5

På en vanlig sykkel er det viktig å smøre gir, stramme wire og vaske drivverk etterhvert som sykkelen brukes. En elsykkel drives av en motor som øker slitasje på drivverk og bremser, så her er det enda viktigere å være flink med vedlikeholdet dersom du ønsker å holde sykkelen i stand.

Her får du en kort innføring i hvordan du bør vedlikeholde elsykkelen din.

Generelt om vedlikehold
Det enkle vedlikeholdet er viktigst – spesielt på høst- og vinterstid hvor veiene er dekket av salt og grus.

Vask sykkelen jevnlig med sykkelvask, avfetting og kjederenser. Se an forholdene og vurder selv når sykkelen trenger en vask. Sykler du ofte, i alle slags værforhold, bør sykkelen vaskes etter bruk. På høst- og vinterstid samler det seg ofte grus, salt og smuss i drivverket som bør fjernes så fort som mulig.

Se vedlikeholdsproduktene våre her >>

Rens sykkelen og drivverket med en rens egnet til formålet. Ikke bare blir sykkelen ren, men den gjør det enklere for deg når du skal vaske sykkelen senere. Sykkelen vil da være mer motstandsdyktig mot skitt og smuss fra veiene.

Se renseproduktene våre her >>

Smør drivverket med en tørrspray, gjerne med våtolje dersom du sykler høst og vinter, eller det er vått på veien. Sykler du lengre turer i tørre forhold burde du også bruke en tørrolje for økt slitestyrke og beskyttelse.

Se smøreproduktene våre her >>

Lading og vedlikehold av batteriet
Følg alltid ladeanvisningene som følger med elsykkelen din, for mest langvarig glede og nytte av batteriet. Dog tåler Li-Ion-batterier klattlading, men det er alltid lurt å kjøre batteriet "tomt" av og til. Ikke tøm batteriet helt ned, det skader batteriet, men følg elsykkelens indikator. Når den sier det er tomt, så forholder du deg til akkurat det.

Generelt bør Li-Ion-batterier ikke langtidslagres verken fulladet eller utladet, men omtrent 50 - 70 % ladet. Grunnet selvutlading bør batteriet kontrolleres og lades hver annen måned ved langtidslagring. Lagrer du sykkelen over vinteren bør batteriet vedlikeholdslades hver måned.

Flere elsykler leveres med automatiske ladere, som selv sørger for best mulig batterihelse ved hverdagsbruk. Vi anbefaler ikke at laderen står på konstant ved langtidslagring. Riktig håndtering og vedlikehold gjør at batteriet får mye lengre levetid.

Elsykkelbatterier som er "oppbrukt" kan leveres i alle XXLs varehus eller på kommunale avfallsplasser. Nye batterier kan kjøpes i XXLs varehus, men må bestilles på forhånd da de ikke alltid er lagervare.

Ladetid
Både batteriets aktuelle tilstand, watt-timer og laderens kapasitet er påvirkere for ladetid. Normal ladetid på elsykkelbatterier med Li-Ion-teknologi hos XXL er 4 - 6 timer. Dersom laderen din ikke automatisk slutter når batteriet er tomt, så må du selv passe på dette når batteriet er fulladet.

I kulde bør du demontere og lade Li-Ion-batteriet inne, men står sykkelen inne i varm garasje, bod e.l. kan batteriet lades montert på sykkelen. Om du ikke har den muligheten, kan det være lurt å passe på at batteriet er enkelt å ta av og bære, når du kjøper elsykkel. Et typisk elsykkelbatteri veier mellom to og fire kilo.

Våre serviceordninger
I verkstedene våre møter du ansatte som elsker faget sitt. De er der for å hjelpe deg uavhengig av om sykkelen er kjøpt hos oss eller ikke.

Det kan være lurt å booke servicetime før du tar turen innom et av våre verksteder med sykkelen. Er du usikker på hvilken servicepakke du burde velge så kan du kontakte verkstedet direkte. Online Booking og kontaktinfo til verkstedene våre finner du her >>

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!