Tømmesalget fortsetter med RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Velg riktig sykkelhjelm til barn

Barn på sykkel med Scott sykkelhjelm

En god sykkelhjelm til barn kan gjøre en stor forskjell hvis man får et ublidt møte med asfalten. Vi gir deg råd om hva du bør tenke på når du kjøper hjelm til barn.

Å tråkke rundt på sykkel, enten det er i lav eller høy fart, gir en fantastisk mestrings- og frihetsfølelse. Men noen ganger kan det gå galt, og man faller eller stuper over styret. Da kan en god sykkelhjelm utgjøre forskjellen på om man slipper unna med noen blåmerker og oppskrubbede knær, eller en alvorlig hodeskade.

Når du skal velge sykkelhjelm til barn, er det flere ting å tenke på.

Hjelmen skal fungere til det den er ment for, altså å beskytte hodet. Men barnet må også ha lyst til å bruke hjelmen, så den må også føles komfortabel på og ha et utseende som barnet liker.

EU-godkjenning på sykkelhjelm

Det finnes en europeisk standard for sykkelhjelmer, og det er viktig å sjekke at hjelmen er i henhold til denne. En godkjent hjelm skal være merket med CE og EN 1078.

Velg riktig størrelse

Sykkelhjelmen skal sitte komfortabelt, men godt på. Den skal ikke kunne flytte mye på seg, og den må ikke skli ned i nakken, slik at områdene som er mest utsatt – panne og isse – ikke får god nok beskyttelse. Det er essensielt at den er strammet godt nok under haken – du skal ikke klare å få mer enn et par fingre mellom remmen og haken. Spennene på hver side skal sitte rett under øret.

Hjelmstørrelsen tilpasses ved en justering bak i nakken, slik at man kan stramme inn vidden, eller gjennom tykkelsen på vatteringen i hjelmen.

MIPS

I dag produseres mange sykkelhjelmer med MIPS-teknologi. Dette er et system som også gir rotasjonsbeskyttelse ved slag mot hodet. Les mer om MIPS-systemet. Hjelmer med MIPS er merket med dette.

Se alle Scott sykkelhjelmer til barn.

La barnet være med på å velge sykkelhjelm

Det hjelper fint lite med en god hjelm hvis barnet ikke syns den er fin og behagelig å ha på. La barnet være med når du skal kjøpe barnehjelm.

Les også: Slik velger du riktig barnesykkel

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!