Streng racketen din hos XXL

streng_racket_1

Har racketstrengene røket? Eller ønsker du nye strenger for å få en bedre spillfølelse? I utvalgte XXL-varehus strenger vi tennisracketen for deg.

I utvalgte XXL-varehus tilbyr vi nå skifte av strenger på tennisracketer. Vi bruker en av de råeste strengemaskinene på markedet – Baiardo.

Følgende varehus tilbyr strenging av racketer:

  • NAF
  • Alna
  • Inforama
  • Majorstua
  • Kristiansand
  • Lade

Hvor mye koster det å bytte strenger på racketen?

Prisen for å strenge racketen, kommer an på hvilken streng du velger – les mer om de ulike typene strenger lenger ned i saken – eller om du har med egne strenger.

Prisene for skifte av strenger:

• Strenging av racket (eks. strenger) – 199,-

• Strenging av racket, inkludert Wilson Sensation 16 – 299,-

• Strenging med Wilson Revolve 16 – 299,-

• Strenging av racket, inkludert Wilson Alu Power 125 – 399,-

Hvor lang tid tar det å bytte strenger?

I de varehusene hvor vi har strengemaskiner, tar det normalt fra 3-10 arbeidsdager å få byttet strenger, litt avhengig av sesong og postgang.

Hvorfor bør jeg skifte strenger på racketen?

Den mest opplagte grunnen er hvis strengene har røket. I tillegg mister strenger spenningen over tid.

Visste du at strengene på en racket kan påvirke racketens effektivitet med så mye som opptil 20 prosent? Det betyr at det kan være lurt å vurdere å bytte strenger selv om de ikke har røket, slik at du får strenger tilpasset din spillertype og dine behov.

Ulike typer strenger og strengemønster tilfører racketen din ulike kvaliteter, enten det er kraft, kontroll eller spin. Strengene kan også bidra til å kompensere for noen av racketen sine egenskaper. En stiv racket med en komfortabel streng er et eksempel på dette.

Flere faktorer avgjør hvilke kvaliteter strengene har.

Monofilament- og multifilamentstrenger

Det finnes to hovedtyper strenger, monofilament og multifilament, og hva du velger, påvirker egenskapene til racketen.

Monofilament betyr at strengen består av én tråd. Denne kan være i én type materiale, eller bestå av en kompositt av to eller flere materialer. Fordi monofilament-strenger kun består av en tråd, er de mer slitesterke og hardføre, men også mer belastende på armen.

Multifilament-strenger består av mange små bunter av syntetiske materialer som er tvunnet sammen. Det gjør at strengene absorberer støt og er mindre belastende på armen.

Unge spillere bør gå for multifilamentstrenger for å gi mindre belastning og redusere risikoen for skader. Eldre spillere, eller dersom du plages med skader, for eksempel tennisalbue, kan også gjerne velge multifilament.

Gauge, spenning og strengemønster

Det er ikke kun materialet som påvirker hvordan strenger responderer. Også gauge, spenning og strengemønster er viktige faktorer.

Gauge – målet på strengen

Gauge er målet, eller tykkelsen på strengen. Det oppgis som et tall mellom 15 og 19, hvor 15 betyr er tykkes og 19 er tynnest. Halvstørrelser oppgis med en L bak. Se størrelsene i tabellen under:

Gauge 19 18 17L 17 16L 16 15L 15

Min (mm) 1.00 1.10 1.16 1.20 1.22 1.26 1.34 1.41

Max (mm) 1.10 1.16 1.20 1.24 1.26 1.33 1.40 1.49

De mest vanlige strengemålene er 17, 16L og 16.

Jo tykkere strengene er, jo mer slitesterke er de, samtidig som tynnere strenger er mindre slitesterke, men har potensiale til å generere mer spin, forutsatt at du har teknikk og ferdigheter til å utnytte det.

Generelt kan det være greit å velge tykkere strenger dersom du ikke har spilt mye før.

Spenning på strengene

Strengespenningen refererer til spenningen som påføres strengen i strengemaskinen, og varierer normalt mellom 20 og 30 kg. Enkelt sagt vil lav spenning gi en racket med mer kraft og komfort, mens en racket med høy spenning gir mer kontroll, og egner seg for spillere med god teknikk.

Husk også at hvilken spenning du bør velge på strengene også kan variere noe, avhengig av hvilken type streng du bruker. Velger du en stivere streng enn tidligere, kan det for eksempel hende du bør vurdere lavere spenning.

Strengemønster

Strengemønsteret oppgis i antall strenger i hovedretningen x antall strenger tvers over. 16x19 og 18x20 er vanlige strengemønstre.

Dette kalles tette strengemønstre. Et tett strengemønster gir en noe stivere følelse og ikke like mye fart i slaget, men gir samtidig mer slitestyrke.

Et åpnere strengemønster som 14x18 vil gi mer fart og mulighet for å sette mer spin på ballen.

Strengene vi tilbyr ved strenging av racket hos XXL

Luxilon Alu Power brukes av 60 % av tennisspillerne som er i topp 100 på touren. Dette er en monofilamentstreng i en blanding av Luxilon poly-ether-ether-materiale og aluminium, som byr på en fantastisk kombinasjon av kraft, kontroll og potensiale for spin.

Strengen er tilgjengelig i gauge 16 hos XXL.

Wilson Sensation er en multifilamentstreng av ypperste klasse, som kombinerer god spillfølelse med komfort. Strengen, som består av lett, men sterk Xycro mikrofiber, demper vibrasjoner, for mindre belastning på albuer og armer.

Strengen er tilgjengelig i gauge 16 hos XXL.

Wilson Revolve Spin er en monofilamentstreng i copolyester. Strengene er pentagonformede, for å gi mulighet for å sette mye spin på ballen.

Strengen er tilgjengelig i gauge 16 hos XXL.

Baiardo strengemaskin

Strengemaskinen vi bruker i XXL er av merket Baiardo, og er en maskin som brukes av mange av de beste strengerne i verden. Maskinen benyttes ofte under store, profesjonelle tennisturneringer. Med Baiardo er du garantert å få topp kvalitet på racketstrengingen.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.