Tømmesalget fortsetter med nye RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Racketservice

hero-racketstrengning

Har racketstrengene røket, eller ønsker du nye strenger for å få en bedre spillfølelse? Vi tilbyr strenging av tennisracket i utvalgte varehus*, med en av de råeste strengemaskinene på markedet – Baiardo. Maskinen brukes av mange av de beste strengene i verden og under store, profesjonelle tennisturneringer. Med Baiardo er du garantert å få topp kvalitet på racketstrengingen.

Følgende varehus har strengemaskin

  • NAF
  • Alna
  • Inforama
  • Majorstua
  • Kristiansand
  • Lade

    *Du kan levere racketen din i alle varehus. De som ikke tilbyr strenging, sender den til et varehus som gjør det.

Prisliste strenging av racket

Type tjenestePris
Strenging av racket (eks. strenger)199,-
Inkludert Head Lynx Tour299,-
Inkludert Head Velocity mlt299,-
Inkludert Head Hawk Power399,-

Hvorfor og hvor ofte bør jeg skifte strenger på racketen?

Strenger kan ryke eller miste spenningen over tid. Visste du at strengene på en racket kan påvirke racketens effektivitet med så mye som 20 prosent? Det betyr at det kan være lurt å bytte strenger selv før de ryker. En enkel huskeregel er at man burde skifte strenger like mange ganger i året som det man trener i uken. Trener man for eksempel to ganger i uken, burde man skifte strenger på racketen minimum to ganger i året.


Ulike typer strenger og strengemønster gir racketen ulike kvaliteter, enten det er kraft, kontroll eller spin. Strengene kan også bidra til å kompensere for noen av racketens egenskaper, for eksempel en stiv racket med en komfortabel streng.


Det finnes to hovedtyper strenger:

Monofilament-strenger består av én tråd og er mer slitesterke og hardføre, men også mer belastende på armen. Disse passer generelt sett bedre spillere, både herrer, damer og eldre juniorer, da disse er mer krevende å spille med, men gir bedre spillegenskaper og ytelse.

Multifilament-strenger består av mange små bunter av syntetiske materialer som er tvunnet sammen og gjør at strengene absorberer støt og er mindre belastende på armen. Multifilament-strenger passer generelt sett nybegynnere, mindre aktive spillere, yngre juniorer og eldre. Disse strengene er mer komfortable, mindre krevende og snillere ift belastning på armen.


Strengene vi tilbyr

Hawk Power (POWER)

Rund monofilament streng med fokus på power og mest mulig feedback i trefføyeblikket. Strengene er konstruert for å være tilgivende ved treff utenfor center av rammen, noe som gir en større sweetspot og en myk følelse i trefføyeblikket til monofilament streng å være. Holdbarheten på spenningen i strengene er også optimalisert. Dette er en streng med høy ytelse, derfor krever den også mer av spilleren. Passer derfor aktive til avanserte spillere, samt viderekomne som ønsker å ta det neste steget. Kan sammenlignes med Luxilon Alu Power som er en av de mest foretrukne konkurranse strengene.

Lynx Tour (SPIN+KONTROLL)

Haxagonformet monofilament streng som gir mer «bite» i ballen sammenlignet med en rund streng. Dette er med på å øke spin potensialet, samt gi mer kontroll. En av HEADs mest solgte strenger. Veldig populær hos flere Pro Players, samt eldre aktive junior spillere. Selv om dette er en monofilament streng er den mykere sammenlignet med Hawk Power, mindre belastende på armen og passer derfor en bredere gruppe spillere,fra viderekomne til avanserte. Kan sammenlignes med RPM Blast fra Babolat og Wilson Revolve.

Velocity MLT (POWER+COMFORT)

Rund og meget slitesterk multifilament streng. Multifilament strenger gir generelt bra med power, men med Velocity MLT er dette ekstra fremhevet, uten at det går utover komforten. Den er konstruert for å gi lav friksjon under strengebevegelse, noe som gir bra «snap-back» i strengene og derav gir et bra spin potensiale. Passer alt fra nybegynnere til aktive spillere, både damer, herrer (opp til et visst nivå), seniorer og juniorer. Kan sammenlignes med Wilson Sensation.

Hvor lang tid tar det å bytte strenger?

Det tar normalt fra 3-14 arbeidsdager å få byttet strenger, litt avhengig av sesong og postgang.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!