PRISSKRED! Varer for 500 millioner skal bort! Se alle tilbud

Løping

XXL har et stort utvalg løpeutstyr til herre og dame, løpeklær, joggeutstyr, pulskokker, treningsklær dame, treningsklær herre, løpeutstyr til vinter, klær til løping, treningsklær og løpesko– uansett om du er nybegynner på løping, foretrekker løping på tredemølle, eller trener til neste maraton.

Handle etter kategori

Hva gjør løping med kroppen?

Det fine med løping er at du trener flere muskelgrupper samtidig, og ikke minst kondisjonen. Benmuskulaturen er, kanskje ikke overraskende, den muskelgruppen som tar i mest belastning og kraft under løping. Kjernemuskulaturen blir trent automatisk for hvert steg du tar, og du må opprettholde en god holdning under løpingen for å kunne puste ordentlig. Deretter gjør kroppens største muskel, setemuskelen, det meste av arbeidet sammen med hamstringsmusklene. I tillegg jobber hoftemusklene hardt med å løfte beina i rett posisjon for hver gang de har trådd i bakken. Hjertet jobber også aktivt med å sørge for at musklene får syren og næringen de trenger for å jobbe videre. De som løper regelmessig får et generelt sterkere hjerte. Løping er også en effektiv treningsform som forbrenner mengder av kalorier, senker blodtrykket samt reduserer faren for blodpropp og hjertestans.

Hvordan bli raskere til å løpe?

Ønsker du å forbedre løpetiden din er det flere ting du bør tenke på for å nå målet ditt.

  • 1) Ha en klar plan for løpingen. Først og fremst bør du ha en tydelig, men realistisk målsetning på hvor raskt du skal klare å løpe, og jobbe systematisk mot det målet. Å ha et løp å trene til litt lengere frem i tid kan gi ekstra motivasjon og en «frist» for når du skal ha nådd målet ditt.
  • 2) Sørg for å ha riktig løpeteknikk og riktige sko. Når du løper er det viktig med en god holdning som gjør at du får pustet ordentlig. Overkroppen bør ha en liten helling fremover, og du bør passe på at blikket også peker frem istedenfor ned. Det er også viktig å bruke riktige løpesko som både passer fotbuen din og underlaget du løper på. Om du løper på veldig forskjellige underlag, som for eksempel på tredemølle inne og grus ute, så kan det lønne seg å investere i ett par løpesko for hvert formål.
  • 3) Tren variert. For å bli en raskere løper bør du trene både styrke, utholdenhet og kondisjon. Det vil si at i tillegg til å løpe turer hvor du gradvis jobber deg opp mot målsetningstempoet, bør du variere med høyintensitetsintervaller for å forbedre kondisjonen, samt langsommere og lengere turer for å trene utholdenheten. Dersom du trener mye kan det også være lurt å legge inn korte, rolige restitusjonsløpeturer slik at du kan komme deg raskere til neste lange eller intensive løpetur. Til slutt er det viktig å trene styrke og spenst med fokus på beina. Øvelser som utfall, markløft og knebøy bidrar til å gjøre deg til en bedre løper og til å forebygge skader og slitasje.
  • 4) Sov godt og spis riktig. Utenom trening er det viktig å være bevisst på hva som legger til rette for at kroppen kan restituere best mulig. Tilstrekkelig med søvn og et sunt, variert kosthold gjør at du presterer bedre.
close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.