Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

XXL gir deg topp ski med Skiselector

Finn riktig ski med Skiselector!

Enten du er en 100 kilos bamse som tar en runde i lysløypa et par ganger i vinter, eller trener det du kan for å gå Birken en time raskere, hjelper Skiselector deg å finne akkurat de skiene du trenger. Proffene bruker Skiselector, nå kan du også gjøre det – hos XXL.


- Det er fort å tenke at dette er mest for eliten, og ja, Skiselector er utrolig viktig for dem, sier tidligere smøresjef for landslaget i langrenn, verdensmester og OL-vinner Terje Langli. - Men Skiselector er for alle, enten du er nybegynner, racingløper, turløper, barn, eller junior. Det er et utrolig verktøy for å finne den optimale skien, sier Langli.

Terje Langli legger en ski på måleapparatet Skiselector med innøvd presisjon. Han vet godt hvordan riktig ski og smøring kan utgjøre forskjellen mellom å gli forbi eller å bli hengende fast i løypa. For proffene handler dette om seier eller tap. For alle andre utgjør det forskjellen mellom en god og en dårlig skiopplevelse, enten man skal hygge seg en dag i lysløypa, eller gå Birken.

- I Birken kan det fort dreie seg om et kvarter eller 30 minutter – til og med en time raskere, forklarer Langli mens han trykker inn nødvendig data i apparatet og en følsom måler beveger seg langs skien. Først én gang, deretter én gang til. To kurver dukker opp på skjermen. De viser vekten på skiene med halv eller full tyngde. Spennet i skiene er avgjørende for et godt fraspark, og smøresonene blir målt i forhold til ski, vekt og bruk. Etter fullført måling, markerer Langli av skiens smøresoner.

Spenn og vekt

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når man skal måle ski. De første Skiselectorene, som ble oppfunnet av entreprenøren Peter Stenlund i forbindelse med vinter OL i Torino i 2006, hadde deler av metall. Men metall reagerer på romtemperaturen og de faste delene er derfor byttet ut med kleberstein. Dette gir et 100 prosent riktig resultat.

- Når kunden kommer spør vi etter høyde, vekt og erfaringsnivå. Da gjelder det å være ærlig, smiler Langli, og tenker på kunder som kanskje skryter på seg litt ekstra fart eller runder av vekta nedover. Når man sparker av i løypa, legges vekten på den ene eller begge skiene, avhengig av om man skøyter eller staker. - Smøring er faktisk basic. Har man feil ski, er det veldig vanskelig å finne riktig smøresone, sier Langli.

- Folk kan også komme til XXL og få målt sine gamle ski. I mange tilfeller oppdager vi at det ikke er det optimale skiparet man har gått rundt på – at det er litt for stivt, eller litt for mykt, sier Langli. Skiselector gjør deg trygg på at skiene du kjøper er de du faktisk bør ha. Det er superviktig å gå i en butikk hvor du kan få kompetansen til å velge ut skiene du trenger, understreker Terje Langli.

Skiselector hos XXL

Test ski i XXL´s butikker! Kom også innom om du ønsker å få anbefalt skiparet som er best for deg og dine behov. Og husk: Vær ærlig på nivå, vekt og ambisjonsnivå!

Her ser du vårt langrennsutvalg!

Tips
Til toppen