Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Våtdrakt til triatlon - dette bør du tenke på!

Hvordan velge riktig våtdrakt? 

Å velge våtdrakt avhenger i utgangspunktet mest av dine svømmeferdigheter og din økonomi. Er du en god svømmer som ligger høyt i vannet, bør du velge en drakt med mindre oppdrift (tynnere neopren) og høyere grad av bevegelighet. Dette er da drakten ikke trenger å «hjelpe» deg i vannet, du ser rett og slett etter en drakt som lar deg svømme, som du allerede kan. Er du en mindre god svømmer bør du ta høyde for dette. Er du feks en triatlet som har godt utviklet beinmuskler som «synker» når du svømmer uten drakt, ja da bør du velge en drakt med mye oppdrift i beina. Bevegeligheten blir ikke nødvendigvis like viktig, da dette i utgangspunktet ikke er en begrensende faktor for deg. 

Økonomi er også et sentralt tema for valg av drakt. En utpreget konkurransedrakt er nokså dyr i innkjøp, og som alt «high-end» utstyr vil den også være mindre solid enn en innstegsmodell. Den tåler rett og slett mindre. Dette er fordi materialene er tynnere og drakten er laget for konkurranser, ikke nødvendigvis trening. 

Helt konkret når det gjelder det å velge en våtdrakt, så lytt til erfarne folk. Men, vit også at det som passer én ikke nødvendigvis passer en annen. Vær ærlig med deg selv og ditt nivå - det er ikke som med ski, at best nødvendigvis går fortest. Om drakten ikke passer deg og ditt nivå, så får den heller ikke hjulpet deg så mye som den potensielt kan. 

En annen ting er at våre kropper er forskjellige, det er grunnen til at størrelsesspekteret i våtdrakter er så stort. Noen er en Medium, andre kan også være en Medium, men høye og slanke. Da er de en Medium Tall. En drakt bør passe stramt på land, den kommer til å utvide seg i vannet. Er du i tvil etter å ha sett på en størrelsesguide, velg den minste størrelsen av de du titter på. Dette gjelder om du står mellom to størrelser. Men, om du lett får litt panikk i vannet bør du kanskje velge en størrelse som ikke er så stram. 

 

Tips
Til toppen