Trening

Trening er og bør være en del av hverdagen til mange. Hva er trening for deg? Enten du foretrekker trening hjemme, trening ute, driver med trening til halvmaraton eller er mer på trening for nybegynnere, har vi et stort utvalg treningsutstyr for all slags bruk og nivåer.

Handle etter kategori

Hvordan påvirker trening kroppen fysisk og mentalt?

Det er vitenskapelig bevist at trening er bra for kropp og sjel. Ved å trene blir du sterkere og sover bedre i tillegg til at det reduserer stress og minimerer risikoen for å lide av ulike folkehelsesykdommer. Trening har en betydelig effekt på kroppen – det forbedrer livskvaliteten, styrker selvoppfatningen og forbedrer også dine sosiale ferdigheter.

Hvor mange kalorier forbrenner du per dag uten trening?

Hvor mange kalorier du forbrenner per dag uten trening avhenger i stor grad av aktivitetsnivå, alder, kjønn og vekt. En normal aktiv person forbrenner omtrent 1,5 ganger kalorier per kilo. Hvis du veier 60 kilo, er basalstoffskiftet ditt på omtrent 2160 kalorier per dag. Dette regnes ut ved å ta 1,5 multiplisert med 60, og resultatet multipliseres så med 24 som er antall timer per dag. Husk at dette er omtrentlige beregninger.

Du forbrenner kalorier selv når du ikke trener. Når du går, sitter, står eller legger deg og hviler, forbrenner kroppen kalorier. Kroppen forbrenner kalorier for at grunnleggende funksjoner, som å puste, skal fungere. Dette kalles basalmetabolisme eller hvilemetabolisme.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.