Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Dette bør du vite om telttur på vinteren

 • Tilbake til tips & råd fra villmarksavdelingen
 • Bladet Villmarksliv har mye godt stoff for oss villmarkinger. Her er gode tips fra bladets ”Feltskole” for dere som planlegger telttur i vinter.


  Hva slags telt bør jeg velge?

  Et fjelltelt med selvbærende konstruksjon er det beste alternativet – dvs kuppeltelt og tunneltelt. Disse har bedre plassutnyttelse enn for eksempel pyramidetelt og du slipper slappe teltduker.

  Hvor bør jeg sette opp teltet?
  Det er lurt å finne en teltplass som ligger så mye i le for vinden som mulig. Unngå steder hvor snøen fokker seg, eller å sette opp teltet under snøskavler som kan falle ned. Hold deg unna myrer og store elver. I slike områder kan det bli svært kaldt.

  Må jeg måke bort all snøen før jeg setter opp teltet?
  Frossen bakke er mye kaldere enn snø, så det lønner seg å ha teltet på snøen. Grav og tråkk til en plass så du kommer deg litt ned i snøen. Bygg gjerne en voll av snø rundt teltet, særlig på vindsiden, så blir det litt lunere inne i teltet. Avstanden fra telt til voll bør være ca 1,5 meter.

  Hva kan jeg fyre med i teltet?
  Det beste alternativet er en multifuelbrenner. Det kan være farlig å bruke brenner inne i teltet, så du bør ha erfaring med brennere i forkant. All fyring krever oksygen, så når du fyrer, koker vann eller smelter snø, stjeler brenneren ekstra mye luft. Det må derfor være gjennomlufting i teltet når du bruker brenneren, og takhøyden bør ikke være lavere enn 60 cm. Forvarming av brenneren bør skje i forteltet eller utendørs.

  Det vanligste er å bruke parafin – helst renset fritidsparafin, men du kan også bruke renset bensin. Bensin er ekstremt brannfarlig i telt og krever erfaring og meget forsiktig bruk.

  Hva må jeg ha med for å overnatte i telt om vinteren?
  Sovepose og liggeunderlag av god kvalitet er det viktigste du har med deg. Kompaktunderlag isolerer bedre enn oppblåsbare. Reinskinn er ypperlig som liggeunderlag om vinteren. Klesbørste til å fjerne snø fra klærne er også smart å ha med.

  Tips
  Til toppen