Morsomme og kreative aktiviteter man kan gjøre innendørs

Banner hvor det står Stay Home - sju fine inneaktiviteter

Koronaviruset begrenser mulighetene våre i disse dager. Da gjelder det å utfordre kreativiteten og finne på hyggelige ting sammen hjemme.

Du kjenner brakkesyken komme sigende, og barna er utålmodige. Hva skal man finne på nå? Her har vi samlet tips til noen aktiviteter som forhåpentligvis kan gjøre innedagene litt morsommere.

Gulvet er lava

Lag en hinderløype ved å legge ut forskjellige ting på gulvet, sette ut stoler og bord som kan klatres over og under. Lek «Gulvet er lava» hvor dere må hoppe fra den ene gjenstanden til den andre på gulvet. Den som først treffer «lavaen» har tapt.

Telttur i stua

Slå opp teltet i stua, eller lag ditt eget telt ved å bruke stoler, tepper og puter som dere har i huset. Lag pølser og ha på termos eller smør niste som dere spiser inne i teltet. Trekk for gardinene og skru av lyset. Kos dere inne i teltet med lommelykt og kortspill. Varm drikke er også et must når man er på telttur.

Dra på «togtur»

Selv om man ikke kan reise, så kan man jo late som. Lag tog ved å sette opp spisebordstolene og fyll de tomme setene med kosebamser. Lag billetter og spør barna hvor de skal reise.

Lag rebusløp

Sett opp poster over hele huset. Lag forskjellige gåter og oppgaver som man må finne løsningen på eller gjennomføre for å få gå videre.

Lek gjemsel

Går denne leken noen gang ut på dato? Så absolutt ikke! Gjemsel kan lekes på forskjellige måter, her er det kun fantasien som setter grenser. Hvis man har liten plass, kan varianten «Tampen brenner» være en vinner. Gjem en ting, for eksempel en skje, og så skal den som står begynne å lete. Når han/hun kommer nærmere det som er gjemt, sier man «varmere», og når personen går lenger fra, sier man «kaldere».

Kongen befaler på Facetime

Ha en videosamtale med besteforeldre, tanter og onkler og søskenbarn. Lek kongen befaler, spill et spill, lag en quiz – her er mulighetene mange. Hvis besteforeldre er usikker på hvordan man har en videosamtale, er dette en fin mulighet til å lære de det. Det kan også være stas for barna å lære bort noe de kan til bestemor eller bestefar.

Arranger diskotek og dans danseleken

Pynt dere, sett frem snacks og lag paraplydrinker i herlige farger. Slukk lyset, lag diskolys med lommelykter o.l. - vær kreative. Sett på favorittmusikken deres og slå dere løs på «dansegulvet».

På diskotek er det perfekt å leke danseleken! En styrer musikken, mens resten danser fritt rundt. Når musikken stopper, må alle stå helt stille og «fryse til is». Den som ikke klarer å stå stille er ute av leken. Leken fortsetter til man har kåret en vinner.

Kanskje man også skal dra i gang klassikeren stolleken?

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Denne nettsiden bruker cookies

Bli med i XXL REWARD

Motta gode tilbud og utvidede garantier.