Få perfekte ski med hjelp fra våre verksted

Ski wintersport cross country workshop

Prepp av ski, slip og montering – XXLs skiverksted kan hjelpe deg med alt

I alle XXL-varehus finner du et eget verksted hvor du kan levere inn langrennsskiene dine til behandling gjennom hele sesongen.

Verkstedene våre har både ekspertisen, verktøyet og smøreproduktene som trengs for å preppe dine langrennsski nettopp til ditt formål, som igjen vil gi deg en enda bedre skiopplevelse gjennom hele vinteren.

Se vår preppemeny her!

Turski må også preppes

Det er ikke bare konkurranseskiløpere og treningsentusiaster som nyter godt av et par med skikkelige klargjorte ski. Også turski bør gjennomgå behandling både før og gjerne også underveis i sesongen.

Vi anbefaler "Nordisk normal" skiprepp til de fleste turløpere. Det gjør at skien ikke tørker ut så fort, og man vil rett og slett få en mer positiv skiopplevelse med bedre glid og feste, sier Christian.

Ved en slik behandling bruker vi først infrarød teknologi for å mette skiene med en fet voks som trenger godt inn i sålen. Deretter bruker vi en maksin til å legge på to lag med dagsaktuell glider (for bedre glid). Til slutt "rubbes" smøresonen før vi smelter inn grunnvoks - slik at festesonen som skal brukes på skituren binder seg bredre til skiene. Da sitter festesmøringen lengre, forklarer verkstedsjefen.

Ski Wintersports Workshop Wax

Bredt utvalg: Hos verkstedet får du akkurat den behandlingen du selv ønsker eller har behov for, slik at dine ski blir klargjort til nettopp ditt formål.

Her kan du også se vårt utvalg av skismøring!

Avansert skiprepp for deg som vil spare sekunder

"Nordisk normal" er bare én av mange behandliger våre verksted tilbyr.

Den mest avanserte skipreppen våre gjester kan benytte seg av, er "Nordisk Racing Prepp". Denne er ment for deg som er opptatt av optimale ski til treningsøkter eller konkurranser hvor sekundene virkelig teller.

Her er det mange faktorer som spiller inn for at produktene skal virke best mulig på riktig føre. Vi prater med gjesten og kommer sammen frem til valg av rill og glider nettopp til det føret gjesten skal gå på, sier Christian.

Ved en Nordisk Racing-behandling gjøres følgende med skiene:

- Grunnbehandling av sålen (stålbørste og Fibertex®)

- Infrarød metting av glider, med Wax Future II

- Håndgliding av LF-kvalitet (LF7 eller LF8), lavfluorglider

- Håndgliding av HF- kvalitet, høyfluorglider

- Børsting og polering

- Rubbing av festesone

- Innvarming av grunnvoks

- Setting av rill eller struktur

Unngå at sålen på skiene tørker inn

Hvor ofte skiene bør behandles kommer an på hvor mye de blir brukt og hva slags føre man går på. Dette gjelder både for turski og racingski. Er man flink til å mette skiene godt før sesongen, så vil man ha et mye bedre utgangspunkt, sier Christian.

Du kan enkelt se når skiene trenger ny behandling ved at skiene blir grå og inntørket. Dette er noe man helst bør unngå. Er formålet skiturer i marka og på fjellet, og man er opptatt av å ha optimale ski gjennom hele sesongen, så anbefaler vi å levere inn skiene til behandling ca. en gang i måneden.

De aktive løperne behandler skiene sine nærmest hver gang det skifter i vær og føreforhold.

Når sesongen er over, så er det viktig at man renser skiene og legger på et lag med lagringsvoks før de stues vekk.

Ski Wintersports Waxing Equipment

Riktig utstyr: Hos XXL-verkstedene får du service som gjennomføres med skikkelig verktøy. Se vårt store utvalg av prepputstyr her!

Finn riktige ski med Skiselector skianalyse

Spennet i skiene er viktig for at skiparet skal passe brukeren. Skiselector er et nøyaktig måleinstrument som brukes til å finne riktige ski til riktig løper, og finner i alle XXL-varehus.

Skiselector er en maskin som måler kammerhøyde på skiene ved både hel og halv kroppsvekt. Resultatet av analysen gir en indikasjon på hvordan skiene vil oppføre seg med tanke på glid og godt feste.

Vi hjelper deg gjerne med en analyse av enten nye eller gamle ski i et av våre varehus.

Sliping av langrennsski

Våre verksted tilbyr også slip av ski. Da vil man få en helt ny og frisk såle, som man kan slipe til akkurat det bruket skien er ment for ved å legge inn den rette strukturen i skiene (varm/kald struktur).

Man kan også bare velge å planslipe skien slik at den blir plan igjen, og man blir da samtidig kvitt en del riper i sålen, slik at skien tar til seg maksimalt med voks. Med tanke på glid, vil skien nærmest føles som ny- eller enda bedre.

De mest populære smøreproduktene

Det finnes noen favoritter av skismøring man absolutt bør ha i smørekofferten, som også verkstedene opplever det går ekstra mye av i løpet av en sesong.

Toppselgeren vår er Blå Extra fra Swix, men de litt mer aktive velger å gå for VR40/VR serien til Swix. Alternativt går det mye fra Rode sin Multigrade - som er et veldig godt produkt mange liker.

Verkstedsjefen ramser også opp skirens, glidere og klister, samt smørepakker som gjerne inneholder 2-3 festevokser og kork som eksempel på smøreprodukter det går mye av i løpet av en sesong.

Mange velger også å benytte seg av hurtigglider, og annen skismøring på boks, for enklere påføring.

Ski Wintersports Cross Country 2

ANDRE TJENESTER VERKSTEDET KAN HJELPE DEG MED

Et XXL-verksted kan stort sett hjelpe deg med det aller meste av skiservice. Under finner du et lite utvalg av andre tjenester vi gjerne hjelper deg med.

Stopping av sålen på alle typer ski og brett

Dersom man har en stor/liten ripe i sålen som har gått helt ned til kjernen av skien, kan dette repareres ved at man slår ut skaden og legger inn et nytt sålebelegg, for så å slipe skien slik at det nye innlegget blir plant med skiene. Dette bør gjøres for å hindre at vann trekker inn i skiens kjerne. Dersom dette skjer, så vil treverket i skien utvide seg og skaden vil spre seg, samt at man ønsker en hel glidflate i skien. Med en dyp ripe forsvinner mye av skigliden.

Kantslip av alpinski og snowboard

Vi tilbyr også sliping av stålkanter til alpinski og snowboard, dersom du som gjest vil ha nye, skarpe kanter. Det kan gjøres i flere forskjellige vinkler, helt etter ditt ønske basert på hvilken type ski det er snakk om.

Montering av bindinger

Våre verksted kan montere de aller fleste bindinger på markedet, samt flytte bindinger dersom gjesten ønsker en annen stilling på skien. Da blir de gamle hullene plugget og vi monterer bindingene etter gjestens ønske. Vi hjelper til med montering uavhegig om skiene er handlet hos oss eller ikke.

Tilpassing av skistøvler

De aller fleste verkstedene våre kan også varme opp innerstøvel i skistøvler, slik at denne tilpasser seg foten til brukeren. Enkelte støvler kan man også tilpasse skallet på.

Velkommen innom!

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.