Trelagsprinsippet

Trelagsprinsippet

Skal du på tur? Lagvis bekledning hjelper deg med å holde deg tørr.

Uansett hvor lang tur du skal på, er riktig bekledning essensielt for å unngå å bli kald og våt. Trelagsprinsippet er en bra måte å unngå kulde og vann slik at du kan fokusere på å nyte turen du er på. Reguler temperatur ved å ta av og på lag underveis.

Lag 1: Fukttransporterende undertøy

Når du er i aktivitet over en lengre periode, slik som når du er på tur, vil du produsere svette. Det som da er viktig er at du har et innerste lag som transportere bort fukten slik at du unngår å bli kald. Vi anbefaler derfor at du benytter enten superundertøy eller ullundertøy som sitter tett inntil kroppen. Superundertøy i syntet transporterer effektivt fukt, men har ikke like høy isolering som ull. Om du derfor har et høyt, kontiunuerlig aktivitetsnivå er superundertøy i syntet anbefalt. Ull varmer og isolerer bedre enn syntetisk materiale, så er du enten ute i kaldt vær eller har et aktivitetsnivå som ikke er veldig høyt anbefaler vi ull som første lag.

Trelagsprinsippet 2

Bildet over er fra Ulvang sin undertøyskolleksjon RAV 100%.

Lag 2: Mellomlag i fleece eller ull

Som lag nummer to anbefaler vi fleece eller ull. Dette laget skal også bistå i å transportere fukt, men det skal først og fremst være et isolerende mellomlag som skaper luft mellom første og siste lag med klær. Velg tykkelse ut i fra temperatur og hvilket aktivitetsnivå du skal ha.

Trelagsprinsippet 3

Bildet over er fra Ulvang og viser Ulvang RAV ullgenser.

Lag 3: Skalljakke mot vær og vind

Det ytterste laget skal være beskyttende mot naturens elementer som regn, vind og snø. En skalljakke med vintett, vanntett og pustende membran er derfor høyst anbefalt. Det finnes flere teknologier som på markedet, for eksempel GoreTex®, Dermizax® eller HellyTech®. Husk også at du skal kunne ha to lag under jakken, så gå for en passform som føles behagelig å bevege seg i. Se alle våre skalljakker her!

Trelagsprinsippet 4

Bildet over viser Bergans Romsdal skalljakke. Jakkene finnes til både dame og herre.

Flere av våre skalljakker kommer med ventilasjonsglidelåser og lommesystemer med meshfôring som gjør at du enkelt kan slippe ut eventuell overskuddsvarme. Derfor er skalljakker også optimal for å holde deg tørr og varm i høyt tempo. Softshelljakker er et godt alternativ om du er på tur i tørt og varmt vær.

Trelagsprinsippet 5
close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.