Julegavetips til mannen, kjæresten eller pappa

julegavetips_herre_ny_1

Synes du det er vanskelig å vite hva du skal kjøpe i julegave til samboeren, pappa eller kompisen? Hva skal du gi til mannen som har alt? Les videre, så finner du kanskje akkurat det du er på jakt etter.

Julen nærmer seg med stormskritt, og det kan være lurt å være tidlig ute med julegavene.

Den beste gaven du kan gi til jul er den som ikke kan pakkes inn. I år fokuserer vi på å «Gi bort noe større til jul». Det handler ikke om størrelsen på selve gaven, men om opplevelsen av produktene vi selger. Det er jo tanken bak som teller. Gir du bort en termos, så ser du jo for deg at den du gir den til kan nyte en velfortjent kopp kakao på toppen? Du gir ikke bare bort en skijakke eller et par slalåm ski. Du gir bort noe større, som for eksempel en dag i bakken dere aldri kommer til å glemme. 

Så tenk over dette når du skal handle gaver til dine kjære i år. Gi bort opplevelsene. Gi bort naturen, fjelltoppene og skogene.

Se alle julegavetips til herre her

Gi bort makspuls til den sporty kjæresten

Har du en treningsglad samboer, eller en kjæreste som synes dørstokkmila ofte er for lang? Gi bort svette og en god start på det nye året!

Noe som kan hjelpe mannen til å trene riktigere og få mer motivasjon, er en pulsklokke på håndleddet. Da kan man enkelt følge med på pulsen og registrere treningsøktene, slik at man får full oversikt over treningen. I tillegg er det morsomt å trene med en pulsklokke! Tips til hvordan du kan velge riktig pulsklokke

Våre favoritter:

Polar Vantage

Polar Unite 

Polar Grit

Fenix 6X Sapphire

Garmin Forerunner 245 Music 

Garmin Fenix 6 Pro Solar

Fitbit Sense 

Suunto 7 

Er du lei av at kjæresten din drar på seg den hullete treningsshortsen og den utvaska t-skjorta når han skal på trening? Da kan nytt treningstøy være en fin gave, som også kan hjelpe på treningsmotivasjonen. 

Hos XXL har vi treningstrøyer som er pustende og fuktransporterende, fra merker som Nike , Under Armour, Puma og Swix.

Til innendørstrening digger vi Puma Ignite - en teknisk t-skjorte i pustende materiale. Med flate sømmer som hindrer potensiell gnaging mot huden når man svetter mye. 

Men om man skal trene ute, har vi lagt vår elsk på Motion Tech Wool T-shirt fra Swix. Den har en kombinasjon av ull og tencel som gjør trøyen til et godt valg til løpeturen eller fjellturen i all slags vær. Trøyen isolerer varme og regulerer kroppstemperaturen.

Vi har også et stor utvalg av treningsshort, treningstights og treningsbukser til herre.

Trenger mannen sko han kan benytte på treningsstudioet eller til annen innendørs bruk? Da kan vi anbefale treningssko og innendørssko som er skreddersydd til disse bruksområdene.

Å trene hjemme har mange fordeler. Man sparer tid, og dørstokkmila blir enkelt og greit mye kortere. Man trenger ikke mye utstyr for å få til en skikkelig god treningsøkt hjemme! 

Gode julegavetips til kompisen kan være en treningsmatte, for eksempel denne fra Casall, og treningsstrikk fra Pure2Improve.

Se alle våre treningsmatter og treningsstrikker.


Gi bort kondis til den løpeglade pappaen

Om mannen i ditt liv elsker å løpe, kan du gi bort melkesyre og to kvelder i uka han kan få egentid!

Hvis du bor sammen med en aktiv løper, kan det godt hende han sliter ut både ett og to par joggesko i løpet av ett år. Hos XXL finner du skoene som passer mannens behov og bruksmønster.

Fresh Foam Evare fra New Balance passer utmerket for både korte og lengre økter.
Overdelen er kledd i et pustende mesh-materiale som sørger for å holde føttene tørre og avkjølt under trening.

Nikes Renew Run er stilige løpesko med mykt skum for en dempet og behagelig følelse. Tynn pustende overdel i mesh gir optimal komfort. 

Usikker på hvilken joggesko du skal velge? Se vår nyttige guide for løpesko

Er pappaen i huset glad i å løpe ute hele året? For å få en god løpsopplevelse når snøen har lagt seg og gradestokken kryper under null, handler det om å kle og sko seg riktig.

Løpesko med pigger er løsningen om du vil føle deg litt tryggere når du løper på glatte veier. 

Icebug Crest BUGrip® er en komfortabel løpesko som er utstyrt med 19 karbidstålpigger og gummi i yttersålen. Dette gjør det mulig å opprettholde en naturlig, avslappete løpestil, selv når det er glatt.

Dersom mannen løper bare av og til, er brodder også et enkelt og rimelig alternativ. Du finner alle våre brodder her.

En løpejakke som beskytter mot vær og vind er en fin julegave til løperen. Denne jakken fra Gore er designet for å holde løpere varme og tørre på lange løpeturer. Den er lagd i et vindtett, vannavvisende og pustende materiale. 

Om man løper ute i vinterhalvåret, kan man risikere å havne på stier hvor det er mørkt. Hos XXL finner du et stort utvalg av hodelykter fra merker som Silva, Lupine, Olight og Led Lenser.

Trail Runner Free fra Silva er en lett hodelykt som passer til løping og andre utendørsaktiviteter. Enkel i bruk, med rødt sikkerhetslys for å gjøre deg synlig bakfra


Lysløypene venter på den skiglade mannen

Har du en mann som stadig klager over at han må smøre ski, og derfor aldri gidder å dra på skitur med deg? Da kan et par felleski være den perfekte gaven. Da slipper dere å bruke hele vinteren i smøreboden, og du gir i tillegg bort frisk luft, mosjon og kvalitetstid i naturen. Les våre råd om hvordan velge riktig felleski

Om ikke felleski er tingen, har vi et bredt utvalg av langrennsski for alle nivåer - til proffe, turgåere og nybegynnere. Se vårt sortiment fra kjente merker som Madshus, Fischer , Åsnes, Atomic og Rossignol

Langrennsklær er en fin gave til en pappa, kjæreste eller samboer som er glad i å gå på ski! 

Challenge langrennsjakke fra Dæhlie, er en varmere jakke for den aktive skiløperen, og passer perfekt for trening på kalde vinterdager. Kombiner jakken med Dæhlie Pants Flow, og man er godt rustet for kalde skiturer med middels til høy intensitet.

ProFit Revolution Jacket fra Swix er utviklet for alle, og passer like godt til profesjonelle langrennsløpere som til deg som vil gå en rolig tur for å nyte naturen. Den kommer med en matchende bukse, Swix ProFit Revolution Pant, som er svært allsidig og passer like godt til trening og turer i marka, som løpeturer på kalde dager.

Det er viktig å huske på hodet og hender når man går på langrenn. En god lue beskytter mot vær og vind, og et bare gode skihansker kan være nøkkelen til å ikke fryse på skitur. 

Claw Active og Mitten Active fra Dæhlie er varme, behagelige langrennshansker som passer perfekt til trening på kalde dager.

Til hodet er en av våre absolutt favoritter denne klassikeren fra Swix. Den holder på varmen samtidig som overflødig fuktighet slippes ut.

Et par sokker er en klassisk julegave til far, og sokker i ull er et must for å holde føttene varme når man går på ski. 

Ønsker mannen seg raske briller? Da kan du sjekke ut alle våre kule sportsbriller her

julegavetips_herre_ny_2


Den turglade samboeren blir glad for friskluft

Gi bort en natt ute i det fri og fine naturopplevelser til mannen som elsker å tilbringe hvert ledige minutt ute i det fri! Kanskje du skal overraske med nye tursko, en turbukse eller en sovepose til jul? 

Gode fjellsko og tursko kan heve turopplevelsen, og kan være med på å forebygge blant annet gnagsår, overtråkk, kulde,-fukt- og belastningsskade. Om du er usikker på hvilke sko du skal velge, har vi laget en guide du kan lese her.

Skarven Evo fra Crispi er en robust og stabil fjellstøvel som er konstruert for krevende turer i variert terreng. Den er innvendig fôret med Gore-Tex-membran som gir optimal beskyttelse mot fukt og holder føttene tørre.

Salomon har et stort utvalg av tursko som matcher den norske naturen. 

Våre favoritter er X Ultra 3-serien. Det er lette, stabile og behagelig tursko med vanntett og pustende Gore-Tex membran. Kommer i høy og lav modell, og er en meget allsidig sko som passer perfekt til dagsturer og hytte-til-hytte vandring med middels tung sekk. 

En god turbukse er et must i skapet til friluftselskeren! Ramse turbukse fra Lundhags ble kåret til best i test på dinside.no juli 2019. 

Om man ønsker å beskytte seg mot regn og fukt, er en skallbukse en fin julegave. Bergans Romsdal 3L Pants er en klassisk 3-lags skallbukse i vann-, vindtett og pustende Dermizax-materiale.

Riktig bekledning er essensielt for å unngå å bli kald og våt på tur. Trelagsprinsippet er en bra måte å unngå kulde og vann slik at mannen kan fokusere på å nyte turen han er på.

Innerst er det viktig med superundertøy eller ullundertøy som kan transportere bort fukten slik at man unngår å bli kald. 

Ull er alltid populært under juletreet. Hos XXL finner du ullundertøy til herre fra merkene Ulvang, Helly Hansen, Dæhlie og Swix.

Som mellomlag på tur er det lurt å velge fleece eller ull. Rav Kiby fra Ulvang er sporty og elegant ullgenser i 100 % ull som er ideell som mellomlag på tur og perfekt til hverdags. 

Om man er på jakt etter en rimeligere variant, ble Narvik Sweater fra Neomondo kåret "Mest for pengene" i bladet Villmarksliv 01/2018. 

Det ytterste laget skal beskytte mot regn, vind og snø. En god skalljakke kan brukes på fjelltur, i skogen, til hverdags eller fritid. Bergans Romsdal 3L Jacket er svært allsidig og har det som trengs for et aktivt friluftsliv. Jakken gir optimal beskyttelse mot vær og vind. 

Liker din kjære å sove utendørs, og har lyst på et nytt telt? Hos oss finner du telt i høy kvalitet fra veletablerte merker, som egner seg både til campingturen i hagen eller toppturen på fjellet.

Hva med å gi bort en natt under stjernehimmelen? Sover man i hengekøye kommer man tettere på naturen og kan være en skikkelig koselig opplevelse. Les våre tips til valg av hengekøye og hva slags utstyr dere bør ha med på hengekøyetur.

Uansett om mannen din fortrekker telt eller hengekøye, kan en komfortabel og varm nok sovepose være nøkkelen til å få en god natts søvn ute i naturen. 

Rago Pro Down X-Trem fra Helsport er designet for å tåle skandinaviske forhold. Dette er en lett og god dunpose med meget godt gjennomtenkte detaljer, som holder mannen god og varm, selv når temperaturen kryper nedover i de kalde vintermånedene.

Vi tilbyr soveposer for alle sesonger – se vårt utvalg her. 

Uten mat og drikke, duger turhelten ikke! Hvis mannen din er glad i både tur og matlaging, kan et komplett og ultralett stormkjøkken være den perfekte julegaven. Da gir du i tillegg bort middager ute i det fri! 

Hva er vel mer romantisk enn å nyte en kopp kaffe eller kakao mens man ser på solnedgangen sammen? Hos XXL finner du et stort utvalg av termoser som passer like godt til varm drikke som til den klassiske retten «pølse på termos».

Skal du kjøpe gave til en jaktinteressert jeger som er glad i friluftsliv?

Hos XXL kan du finne det din jaktinteresserte mann ønsker seg. Vi har det man trenger til all slags type jakt, vi har det perfekte jaktutstyret både til den erfarne og nybegynneren.

Har jaktklærne eller jaktstøvlene blitt slitt, setter han helt sikkert stor pris på noen nye under juletreet. 

Trenger han en ny jaktsekk, kan det hende du finner den han ønsker seg her. Klager han stadig over dårlig sikt? En god kikkert eller avstandsmåler gir mannen mange gleder når han er på jakt. Se hele vårt utvalg av optikk til jakt her. 

Har du en mann som er nysgjerrig på jakt, men lurer på om det er noe for han og hvordan man kommer i gang med jakt? Tips han om denne artikkelen! 

julegavetips_herre_ny_3


Gi bort sug i magen til den eventyrlystne kjæresten

Bor du sammen med en som elsker fart og spenning? Hva med å gi bort nedoverbakkene eller den perfekte svingen til jul?

Hvis mannen din liker å stå på slalåm, kan det hende han ønsker seg en ny jakke han kan bruke i skibakken. 

Helly Hansen Alpha 3.0 Jacket er en helfôret 2-lags skijakke i vind-, vanntett og pustende Helly Tech®-materiale. Gir du kjæresten din denne til jul, gir du han også et gratis dagskort til en av 50 valgfrie skidestinasjoner i Europa, gjennom Helly Hansen sin SkiFree-kampanje.

Om det er til beina mannen trenger en oppgradering, finner du våre ski- og snowboardbukser her. Vi har bukser som passer utmerket til dagene i alpinbakken, til toppturene, eller til aktive dager utendørs. Denne skibuksen fra Five Seasons er et supert valg for vinterens skieventyr, samtidig som den også fint kan brukes som turbukse.

Har mannen vært ekstra snill i år, og du tenker å slå på stortromma? Er det toppturski eller nye alpinski som står øverst på ønskelisten? Gi bort fløyelsmyk puddersnø eller nedover perfekte preparerte slalombakker til jul! Velg mellom et stort utvalg av twintipski, toppturski, telemarkski, carvingski og allmountain ski fra kjente merkevarer som Atomic, K2 og Rossignol. Kjøp kun alpinski eller kjøp en pakke som har alt du trenger for å dra i bakken. Vi har satt sammen komplette alpinskipakker som passer ethvert behov og vi monterer også skiene for deg. 

En måneskinnstur med hodelykt er kanskje noe heller du enn mannen ser for seg som en romantisk greie man kan gjøre sammen i vinter. Men hva med om du topper det hele med et par truger? Truger passer så å si alle, og det har flere bruksområder. Bruk dem til trening, gå på topptur eller til og fra hytta om det er mye snø. Truger er en super mulighet til å oppleve naturen vinterstid på en helt ny måte. Usikker på hvilke truger du bør velge til ulike formål? Les vår store guide her.

julegavetips_herre_3


Nye utfordringer til mannen som har alt

Man hører det år etter år, spesielt kanskje fra far i huset, at “Jeg har det jeg trenger, så jeg ønsker meg ingenting”. Gi han en utfordring i gave under treet i år. Det kan være noe han alltid har snakket om å prøv, eller gi han et spark bak ved å få han til å teste noe helt nytt!

Padel som har vokst kraftig i Norge de siste årene, og har blitt meget populært. Sporten blir beskrevet som en blanding av tennis og squash, og spilles i bur med glassvegger. Vårt Padel-utvalg finner du her. 

Bor du sammen med en som alltid klager over at han fryser på vinteren, men nekter å bytte ut vinterjakka han fikk til jul som 15-åring? Det kan hende han blir veldig glad om han finner en ny og varm jakke under juletreet i år. 

The North Face Massif Jacket er en råkul, varm og komfortabel dunjakke laget i et lett vannavvisende materiale.

Parkasen er like stilsikker år etter år og varmer godt på kalde vinterdager. Helly Hansen Dubliner Parka er isolert med Primaloft® som sørger for å holde deg varm og komfortabel. Den egner seg godt både i byen og til hverdags.

Har du en kjæreste som har store ambisjoner om å ta opp igjen hockeyskillsa han hadde som barn? Men som unnskylder seg med for dårlig utstyr? Vi har et stort utvalg av hockeyutstyr til nybegynnere og proffutstyr til han som krever det aller beste.

Skal du kjøpe gave til en sportsinteressert kompis? Vi har et stort utvalg av supporterutstyr. Enten om favorittlaget hans spiller i Premier League eller i La Liga, kan det hende vi har noe han blir superglad for å få til jul.

Er dere glad i å spille fotball sammen? Gi bort drømmescoring og løkka til den engasjerte kompisen. Hos XXL finner du fotballutstyr for alle nivå. Break a leg!Flere julegavetips

Er du på jakt etter julegavetips til kona, venninner eller mamma? Les våre tips her. 

Skal du kjøpe julegaver til barn? Her finner du 40 julegavetips til barn fra 1 til 16 år.

Ikke funnet det du var på utkikk etter? Du finner flere gode tips på xxl.no

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Denne nettsiden bruker cookies

Bli med i XXL REWARD

Motta gode tilbud og utvidede garantier.