Julegavetips til kjæresten, kona eller mamma

julegavetips_henne_ny_1

Er du usikker på hva du skal kjøpe i julegave til dama, samboeren eller kona? Trenger du julegavetips til venninner? Hva med julegaven til mamma? Da bør du lese videre!

Vi gir deg gode råd og tips til julegaver som gir godfølelsen, og som kan være med på å skape gode minner.

Se alle julegavetips til henne her

Julegave til den sporty dama eller venninna 

Har du en sporty samboer eller venninne som liker å trene? Hva med å gi en ny treningsmatte fra Casall til jul? Den kan brukes til både styrketrening og uttøying. Kombiner matten med Body Shaper Band så er vedkommende klar for en god treningsøkt. 

Julegavetips til venninner? Hos XXL finner du også flere varianter av treningsstrikker. Her finner du alle våre treningsstrikker! 

Ønsker man litt ekstra motivasjon under treningen, kan vi anbefale en aktivitetsmåler eller pulsklokke. Da er det lett å følge med på pulsen, samtidig som det er enklere å trene riktig. Man kan også registrere turene man går eller løper. På den måten får du full oversikt over treningen din.

Våre favoritter: 

Polar Vantage

Garmin Forerunner 245 Music

Garmin Fenix 6 Pro Solar

Polar Ignite

Fitbit Sense

Fitbit Versa

Skal man trene og være i aktivitet er det fint med en fukttransporterende og pustende treningstrøye. XXL har flere treningstopper fra blant annet Puma, Nike, Swix, Under Armour, Craft og Casall. 

Puma Ignite er en teknisk t-skjorte i pustende materiale. Flate sømmer som hindrer gnaging og refleksdetaljer for synlighet. Perfekt hvis man skal løpe en tur, eller være med på gruppetime på treningssenteret.

Nike Pro Top er en ettersittende treningstrøye med strategisk plasserte mesh-paneler for ventilasjon. En perfekt gave til den sporty dama.

Ønsker man en treningstrøye med litt løsere passform er Sport Tee fra New Balance et godt alternativ. Den kan fint brukes til for eksempel løping, og er laget av 100% polyester.

Hva med å spandere en ny treningsjakke til venninna? XXL har flere treningsjakker fra merker som Nike, Johaug, adidas, Puma og Gore.

Kanskje den spreke dama liker å løpe utendørs? XXL har stort utvalg av joggesko, både med og uten pigger. Fra merker som Mizuno, Nike, adidas og Altra, har vi noe for enhver løper og nivå.

Wave Kizuna fra Mizuno er en lett og allsidig mengdetreningssko som kan brukes på asfalt, grus og tredemølle. Behagelig støtdemping i mellomsålen. Passer for alle nivåer. 

Nike Zoom Winflo er en godt dempet løpesko med støttende overdel. Støtdempende Zoom Air i mellomsålen for ekstra demping. 

Når det er glatt ute, er det fordel med joggesko med pigger. Med Icicle BUGrip Goretex fra Icebug er en lett og allsidig løpesko med Gore-Tex i overdelen. Med piggene i yttersålen er det mulig å opprettholde den naturlige løpestilen, selv om det er glatt. 

XXL har flere joggesko med pigger. Sjekk ut alle joggeskoene med pigger her! 

Ull- eller superundertøy til tur i skogen, fjellet eller sofaen er også en fin julegave. Vi har et stort utvalg fra Ulvang, Johaug, Kari Traa, Swix og Helly Hansen. Dette er alltid populært under juletreet! 

Kari Traa kommer med flere forskjellige modeller i feminine, søte design. Man kan kjøpe genser og overdel hver for seg, så man kan også mikse modeller om man ønsker det. 

Ullundertøyet fra Johaug er mykt og deilig, samt fint design i flere farger. Win Wool kommer med rund og høy hals, og matchende underdel. 

Helly Hansen har Lifa på innsiden av sitt ullundertøy. Dette er fukttransporterende og behagelig mot huden. Passer til trening med høy intensitet og roligere aktiviteter på ekstra kalde dager. 

julegavetips_henne_5

Julegave til verdens beste mamma

Det å kjøpe julegave til mamma kan være vanskelig. Men frykt ikke, vi er her for å hjelpe deg! Kanskje hun liker å gå på ski, eller ønsker å lære seg? Da kan et par felleski være en fin gave. Da gir du i tillegg bort frisk luft, mosjon og fine turer uten smørebom. 

Du kan også gi bort en ny langrennsjakke eller -bukse, som kan brukes til ski-, gå- eller løpeturer. Du finner mange forskjellige jakker og bukser fra både Swix, Dæhlie og Johaug i våre varehus og i nettbutikken. 

Johaug Dynamic Jacket er en sporty langrennsjakke med vann- og vinddavvisende softshellmateriale i front. Behagelig 4-veisstretch på baksiden for optimal bevegelsesfrihet. Den kan brukes til både langrenn og andre utendørsaktiviteter. 

En annen allsidig og feminin langrennsjakke er TrackX Jacket fra Swix. Den er vannavvisende og har pustende materiale. Passer til både langrenn og andre utendørsaktiviteter.  

En langrennsbukse trenger ikke å brukes kun til langrenn! Den kan også brukes til løping og trening utendørs. 

Power Pant fra Dæhlie er en teknisk langrennsbukse i vind- og vannavvisende materiale i front og bak på leggene. Kan også brukes som overtrekksbukse. Stretchpaneler bak for god bevegelsesfrihet.

Seefeld Pant fra Swix er en allsidig og myk bukse i softshell-materiale. Elastisk linning med snor for god passform.

Kanskje mor trenger en ny tights, eller nytt treningstøy? XXL har bredt utvalg av tights fra Nike, adidas, Johaug, Puma og Reebok. 

Casall Sculpture High Waist er en testvinnende treningstights med lett kompresjon. Den har høyt liv for komfort og 4-veisstretch. Sømløst design. 

Puma Get Fast Thermo-R+Tights er en god løpetights i pustende og fukttransporterende materiale. Høyt liv for komfort og smarte refleksdetaljer.  

2XU er en sikker vinner innen kompresjonstights. Mid Rise Compression Tights har ekstra bred strikk i livet for komfort. Sitter utrolig godt på og har god bevegelsesfrihet. Fukttransporterende. 

Vinterjakke og dunjakke er fint å ha når det nærmer seg minusgrader ute. 

Bergans Linden Down Coat har vannavvisende og vindtett materiale. Den vil holde deg god og varm på kalde vinterdager. Litt lenger kåpe for ekstra beskyttelse. Dunfordelingen er 90/10. 

Bergans Romsdal Jacket er en dunjakke som passer deg som ønsker en litt tynnere, men samtidig varm jakke. Hvis man ønsker en litt tynnere, men samtidig varm dunjakke. Dunfordelingen er 90/10. Kommer i flere farger. Et annet alternativ i samme kategori er Vienna Bamboo Jacket fra Twentyfour. 

julegavetips_henne_6

Julegave til henne - den friluftsinteresserte kjæresten 

Har du en kjæreste som liker å bruke helga på å være i skogen, på fjellet eller hytta? Da kan du overraske med ny turbukse, tursko, eller kanskje sovepose til jul? 

En god turbukse vil gjøre turen til en lek, enten du vil ha en som er vanntett eller ikke. Velger du en softshellbukse vil du få god bevegelighet og pusteegenskaper. Vår favoritt fra Bergans, Romsdal Pant, vil være en sikker vinner.

En skallbukse holder regn og fukt ute, og er en fin gave til dama som liker å være ute i all slags vær. Disse buksene har gjerne membran som GoreTex eller Dermizax. XXL har gode skallbukser fra merker som Bergans og Haglöfs

Ønsker man en mer turtights Tausa Tights fra Lundhags et supert alternativ. Den er slitesterk og teknisk turtights som passer godt til turgåing og lett klatring.

En god skalljakke kan brukes på fjelltur, i skogen, til hverdags eller fritid. Skalljakken er vann- og vindtett, takket være membran som for eksempel Gore-Tex og Dermizax.

Haglöfs Roc Pro Jacket er en toppmodell blant skalljakker. Den har vannsøyle på over 28.000 mm, 3-lags Gore-Tex og veier kun 440 gram. Denne skalljakken kan også brukes til klatring, da den er spesielt designet for dette. 

Ønsker man seg en god regnjakke som er helt vanntett, er Bergans Super Lett et godt alternativ. Den har en vannsøyle på 20.000 mm med Dermizax-membran. Ventilasjon under armene for pusteegenskaper.

Fornet Jacket fra The North Face er en funksjonell 2-lagsjakke som er vann- og vindtett. Vannsøylen er på 17.500 mm og har justerbar hette og lommer. Passer perfekt til daglig bruk. 

Skikkelige tursko vil heve turopplevelsen betraktelig. De vil minske sannsynligheten for gnagsår og fukt, samtidig som de sørger for bedre stabilitet i ulendt terreng. Vi har laget en egen guide om hva som er lurt å tenke på når du skal velge tursko. 

Salomon er en stor aktør innen tursko og kommer med mange forskjellige modeller. X Ultra 3 Mid Gore-Tex er en middels høy tursko med Gore-Tex i overflaten. Den har Contragrip i yttersålen for godt grep på underlaget, selv på våte underlag. 

Salomon X Ultra 3 Gore-Tex er en lavere modell enn den første, men har de samme funksjonene. Praktisk snøring. 

Viking Impusle er en pustende tursko med Gore-Tex som holder deg tørr på beina. EVA-såle for demping og UGC-yttersåle for godt grep. 

Skal man gå mer i terrenget i fjellet, er det lurt å investere i et par gode fjellsko. Der har XXL flere modeller fra merker som Alfa, Crispi, Salewa og La Sportiva. 

Ønsker dere å tilbringe en natt ute i skogen, enten i telt eller hengekøye, er det praktisk med en god sovepose. Er du litt usikker på hva slags pose du bør velge, har vi laget en guide som kan hjelpe deg på veien. 

Alta Lady V fra Helsport er en komfortabel sovepose med fiberisolasjon og tilpasset passform. Praktisk to-veis glidelås i full lengde. Undersiden av soveposen har antiskli-materiale, slik at den unngår at posen sklir mens du sover.

Ønsker man seg en rimeligere sommerpose, er Trysil Synthetic+6 et godt alternativ

XXL har flere soveposer fra ulike merker som Mountain Hardwear, Marmot, Helsport og Salewa. 

julegavetips_henne_ny_1


Julegave turutstyr - til den turglade dama  

Trenger du julegavetips til dama, kjæresten, kona elle mamma som er glad i friluftsliv? Da er julegaver som turutstyr en fin gave. 

Fjellsko til den turglade mamma, kona eller kjæresten slår aldri feil. Skarven Evo fjellstøvel er en robust og stabil fjellstøvel, konstruert for krevende turer i variert terreng. Den er også designet spesielt til damer. Med Gore-Tex-membran og slitesterkt snøresystem har støvelen høy komfort og optimal passform. 

Vanntette og solide pakksekker og pakkposer sørger for at alt innhold i sekken – både tøy og utstyr – holder seg tørt. Uansett om det bøtter ned eller du er nødt til å krysse en elv, vil tingene dine forbli tørre. Dette er en perfekt julegave til turglade friluftsfolk. 

Stanley termos er en fin julegave til kjæresten eller kona. Den holder på både varm og kald drikke i 24 timer, og er perfekt for den turglade venninnen. Ta med rykende fersk kakao eller nybrygget kaffe på tur uten å være redd for at den blir kald på veien. Eller hva med klassikeren pølser i termos? 

Hva kan være den perfekte julegaven av turutstyr? Et komplett og ultralett Trangia stormkjøkken er et godt alternativ. Settet består av to kjeler, stekepanne og en kaffekjele. Det er få ting som er mer idyllisk enn å brygge en kanne med kaffe på fjelltoppen, eller steke smakfulle pannekaker i skogen. 

Med XXL sine enkle og smarte stormkjøkken eller kokeapparater kan du ta med hele kjøkkenet ut på tur. Med denne julegaven til kona, venninna eller dama er det ikke lenger noen unnskyldning for at dere ikke kan ta med hele familien ut på middag i naturen.

Julegave til den eventyrlystne kona

Kanskje kona, samboer, venninne eller kjæreste er en som elsker adrenalin? Som kanskje elsker å kjøre alpint, gå på toppturer eller en trugetur i mørket? Dette er aktiviteter som gir fart og spenning. 

Hva med å gi bort en ny skijakke som hun kan bruke i skibakken? Vi har flere modeller med fin passform og freshe farger fra merker som Bergans og Neomondo.

Haglebu Insulated Jacket fra Bergans er en anvendelig skijakke i vind-, vanntett og pustende materiale. Hetta er regulerbar og tilpasset til alpinhjelm. Bergans Element Active-membran sørger for gode pusteegenskaper. Isolert for varme og avtakbart snøskjørt.

Ønsker man seg en tøff snowboardjakke, er Kviby Ski Jacket et bra alternativ. Den har vann- og vindavvisende materiale. Praktisk hette og snøskjørt. Høy krage for ekstra beskyttelse.

Kimberley Jacket fra Helly Hansen er en varm og isolert vinterjakke med god stretch for bevegelighet. Isolert med Primaloft™ Black, noe som er pustende og trekker fukten ut i stoffet og vekk fra kroppen. 

Parkas er en fin jakke for deg som ønsker litt ekstra beskyttelse når det er kaldt. Talvik Faux Fur Parka fra Neomondo er en klassisk parka i vann- og vindavvisende materiale. Parkasen har stor hette med avtakbar fuskepels og håndlommer. 

Skibukser kan brukes til alpint og topptur, eller til utelek med barna. Hos XXL har vi et bredt utvalg fra merker som Helly Hansen, Bergans, Kjus og Burton.

Ønsker du å slå på stortromma i år, kan du gi bort alpinski eller toppturski. På nettsiden har vi satt sammen komplette alpinski- og toppturskipakker som passer ethvert behov. Dette gjør det enklere for deg å vite hva du bør kjøpe. I tillegg vil vi montere skiene for deg, slik at de er klare for bakken så fort som mulig.  

En trugetur i mørket med hodelykt er noe man forbinder med spennende og adrenalinfylt. I tillegg får man seg en god treningsøkt og man opplever naturen på en helt ny måte. Sjekk ut vår guide om hvilke truger man bør velge til ulike formål. 

Flere julegavetips

Ikke funnet det du var på utkikk etter? Du finner flere gode tips på xxl.no

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Denne nettsiden bruker cookies

Bli med i XXL REWARD

Motta gode tilbud og utvidede garantier.