Børsemakerverkstedet hos XXL

børsemaker_1

Trenger jakt- eller konkurransevåpenet ditt en oppgradering, restaurering eller service? XXL har sertifiserte børsemakere som brenner for det de driver med.

Vi har to børsemakerverksteder som holder til hos XXL Sandvika og XXL Lade (Trondheim) Vi tar imot oppdrag fra hele landet – både fra privat- og bedriftskunder. Bor du ikke i nærheten av Sandvika eller Trondheim, leverer du våpenet til et av våre varehus, så sender vi det videre til børsemakerverkstedet. Du både leverer og henter på samme sted!

Vi tar for oss alt av jobber, uansett når og hvor våpenet er kjøpt. Alt fra å gjenge og kappe pipen for lyddemper, restaurering av gamle våpen til "custom- build jobber".

Utover verkstedtjenestene har børsemakerverkstedene et utvidet sortiment med deler og tilbehør tilgjengelig for oppgradering av ditt jakt- eller konkurransevåpen. Vi kan tilby, tilpasse og montere et bredt utvalg av stokker, løp, lyddempere, avtrekk, justerbare kolbekammer til både hagler og rifler, for å nevne noe. Vi leverer også komplette HS- Precision rifler på bestilling!

Vi har tatt en prat med Lars Rannstad Slang og Erik Setekleiv som jobber på børsemakerverkstedet hos XXL Sandvika, for å få et lite innblikk i hva en børsemaker gjør og hva de kan hjelpe deg med.

børsemaker_2

Vanlige spørsmål om børsemakerverksted og deres tjenester


Hva gjør en børsemaker?

En børsemaker er først og fremst en som utøver reparasjon, ombygging eller spesialtilpasning av skytevåpen.

Hvorfor er det så viktig å bruke en børsemaker?

Man kan sammenligne det litt med å ha en bil – er det feil med bilen så tar man den til et verksted. Visste ting har man rett og slett ikke riktig utstyr/kompetanse til å utføre på en riktig og forsvarlig måte. Folk flest ønsker å få en reparasjon/ombygging gjort korrekt i forhold til funksjon, sikkerhet og tradisjon.

Det er mange som investerer en del penger i skytevåpen og jakten/konkurransen man er med på. Derfor vil de fleste ivareta sin investering på best mulig måte.


Hvilke tjenester tilbyr vi hos en børsemaker hos XXL?

Vi tilbyr hele spekteret av børsemakeri. Alt fra enkle reparasjoner og service, til omfattende ombygninger og custom-jobber. Vi utfører også arbeid på revolver/pistol, klassiske og antikke våpen.

Opp gjennom årene har børsemakerne våre opparbeidet seg god erfaring innen våpen som er beregnet til sportsskytning, jakt og samling.

Jeg bor ikke i Oslo eller Trondheim, hvordan kan jeg benytte meg av børsemaker hos dere?

Lever inn våpenet hos ditt nærmeste XXL varehus. Våpenet blir så sendt kostnadsfritt til et av XXL sine børsemakerverksteder. Hvis du har gjort en avtale med ett av verkstedene, vennligst spesifiser dette når du leverer inn våpenet ditt.


Jeg har en rifle, hva kan dere hjelpe meg med?

Vi tilbyr de fleste tjenester på rifle, men de mest typiske tjenestene som utføres er: Kapping/forlenging av kolbe, montering av kolbekapper, montering av justerbart kinnstykke, service, stramming av låsing, reblånering av løp, refinish av treverk, reparasjoner, uttak av bulker i løp/sikteskinne.


Jeg har en pistol, hva kan dere hjelpe meg med?

Typiske tjenester som vi utfører på pistol: Tilvirkning/tilpassing av nytt løp, frese sleide for nye sikter, justering av avtrekk, autopistol, tune avtrekk revolver, gjenge for lyddemper, ombygging av håndvåpen for å godkjenne per konkurranse-gren.


Hvor ofte bør man benytte seg av børsemakerverksted?

Man bør henvende seg til en børsemaker når det trengs service på våpenet.


Hva er viktig at kundene våre vet om børsemakerverkstedet hos XXL?

Det viktigste er at kunden vet at vi eksisterer! Vi har to børsemakerverksted i XXL, på Sandvika og Lade i Trondheim. Børsemakerverkstedet på Sandvika har eksistert siden 2009.

Mange vet ikke at vi tilbyr et veldig bredt spekter innen børsemakeri. På verkstedet i Sandvika utføres det et stort antall custom-jobber i løpet av et år. Tilvirkning av stokker, løp, hakemontasjer og spesiallagde montasjer. Alt blir tilvirket og utført på ett og samme sted.

Det eneste vi ikke tilby er blånering og herding av store deler.

Vi har også bred kunnskap innen klassiske brytevåpen, langholdsrifler og revolvere.


Lurer du på mer om børsemakerverkstedene eller det utvidede sortimentet? Ta turen innom verkstedet i Sandvika eller Trondheim og slå av en prat, eller besøk ditt nærmeste XXL varehus.

børsemaker_4

Les mer om tjenestene her:

Prisliste - Rifle

Prisliste - Hagle

Prisliste - Pistol og revolver

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.