Sesongslutt! Opptil 50% på en mengde vintervarer! Kjøp her

Vedlikehold av tredemøller

Vedlikehold av tredemøller

Når du legger mange tusen kroner i en tredemølle, er det naturlig å forvente at den holder lenge.

Skulle det oppstå feil med møllen, har XXL gode serviceordninger. Garantien forutsetter imidlertid at du utfører vedlikehold i henhold til bruksanvisningen.

Det enkle vedlikeholdet er det viktigste. Tørk av svette etter bruk, og sørg for å tørke støv av tredemøllen med jevne mellomrom. Pass på å bruke et alkoholfritt rengjøringsmiddel, så slipper du at konsollen blir ødelagt eller blekner.

I tillegg anbefaler vi at du vipper opp løpebåndet etter bruk. Da unngår du at det samler seg masse støv der.

Du bør månedlig sjekke at konsollen, håndtak, bakre rulle og fotskinner fungerer slik de skal, og at alle bolter og skruer sitter stramt. Erstatt ødelagte deler ved behov.

Løpeplaten må i tillegg smøres jevnlig. For noen holder det med 2-3 ganger i året, andre trenger å smøres månedlig. Bruksanvisningen vil normalt gi en indikasjon på hvor ofte det bør gjøres.

Enkelte tredemøller skal smøres med smøremiddel som inneholder silikon, andre uten. Sjekk i bruksanvisningen for å finne ut hva som gjelder for din mølle.

Om du skulle merke at båndet «lugger» under løpeøkten, det vil si at du får følelsen av at det slipper litt bakover når du gjennomfører løpesteget, kan det være på tide å stramme båndet. Dette gjøres enkelt med en unbrako-nøkkel, hvor du strammer de to skruene i motsatt ende av løpebåndet fra motoren. Får du problemer, kontakter du bare service for å få veiledning og hjelp.

Her finner du alle våre tredemøller.

Les også:
Tre fordeler med hjemmetrening
Prøv deg på progressive 45-15 intervaller
Slik velger du riktig tredemølle

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!