White Christmas

Du vet sykkelsesongen er her når julekvelden kommer midt i mai.

Tekst: Sigurd Rønningen
Foto: Benjamin Ward

– Hjulekveld!

På Alnabru er koronastilt kontorlandskap brått forvandlet til folksomt sykkelverksted. I sentrum for oppstandelsen: En svær forundringspakke i brun papp merket «White». Innholdet ble tegnet her på XXL sitt hovedkontor for ett år siden – nå er resultatet ankommet akkurat i tide til sykkelsesongen 2021. I det en dypblå sykkelramme med matchende styre og sete løftes opp i lyset, utbryter Marius Jensen fornøyd:

– White Christmas!

white_bikes_3

BEDRE OG BILLIGERE. Are Engehagen og Marius Jensen er XXL sitt svar på sykkelkonstruktør Reodor Felgen – et radarpar med utpreget fintfølelse for sykkeltrender, våkent øye for detaljer, velutviklet sans for god design og et brennende ønske om å gi kundene valuta for sykkelkjøpet. Da kan lite måle seg med oppakkingen av årets egenutviklede juniormodell.

– Ambisjonen er at White Bikes skal være både rimeligere og bedre enn tilsvarende sykler fra alle andre leverandører, smetter Jensen inn mellom girjustering og montering av styre.

Ingen skal si at han ikke legger sjela i jobben. Da de første damesyklene fra White Bikes ble utviklet, sammenfalt oppstarten med fødselen til Jensens førstefødte. I dag er bokstavene ANE fremdeles typebetegnelse på alle damemodeller fra White Bikes – navngitt etter Jensens datter.

Nysgjerrig på årets modeller? Sjekk ut White Bikes her!

EUFORI OG ENGSTELSE. Skivebremser. Ett krankdrev. Sittestilling tilpasset barn og ditto design: På kontorgulvet på Alnabru er årets nye juniorsykkel i ferd med å finne sin form. En stålblå stilstudie med dempegaffel og lav vekt.

– Eufori blandet med engstelse, oppsummerer Are Engehagen.

Halvannet år er gått siden sykkelkonstruktøren valgte de de siste spesifikasjonene på modellen foran oss. Siden har hundreårspandemien herjet verden. Med årelang produksjonstid og flere titalls tusen sykler i bestilling til kunder i fem helt ulike land, er det en prøvelse å vente på mottakelsen ute i butikkene. White Bikes sin 11 år lange historie har oftest endt med jubel – men også punktering. Da hele sykkelbransjen for noen år siden vaklet i valget mellom terrengsykkelhjul med to ulike størrelser, måtte Marius Jensen ta en råsjanse.

– Jeg bestilte 27,5 tommer på alle White Bikes sine terrengsykler. Da tusenvis av sykler ankom fra fabrikken halvannet år senere hadde trenden snudd. Kundene ville ha større hjul. Jeg har hatt bedre dager på jobben.

I dag leverer White Bikes sykler for enhver smak.

Visste du at XXL er Norges største sykkelleverandør? Sjekk utvalget her!

white_bikes_2

KICKSTART: Marius Jensen mimrer foran White-modellen som «vant» Birken for sykler i klassen rundt 10.000,- på første forsøk.

– Dette gliset var vi rått stolte av, humrer Jensen, og henter opp et bilde av terrengsykkelen som i 2010 ga White Bikes en rivstart i et av verdens største mosjonssykkelritt:

– Ambisjonen var å etablere oss på direkten i klassen mountainbike til 10.000 kroner. Rittet ble vunnet av andre, men White Bikes ble suveren salgsvinner i målgruppa som var veldig viktig for oss.)

Ti år senere er suksessformelen fortsatt intakt. White Bikes er den uortodokse outsideren, Askeladden som med kløkt og måtehold vinner – om ikke prinsessa, så på pris og kvalitet. Og dermed en stadig større del av sykkelriket.

white_bikes_1

DJEVELEN I DETALJENE: Du skal ha fulgt med i geometritimene for å konstruere bestselgende sykler. På Are Engehagen sin PC-skjerm knekkes suksessformelen.

HJULET PÅ NYTT. Innovative – men ikke overivrige, er White Bikes sin sykkelfilosofi. XXL vært blant de første i Norge med elektronisk girsystem. Skivebremser på barnesykler. Er storselger av gravelbikes, fatbikes og hybridsykler. Fellesnevner for alle modeller: De er satt sammen komponent for komponent, strek for strek på Are Engehagens dataskjerm – en nitidig puslespill for å utvikle den optimale sykkelen i et hav av deler, leverandører og avveiinger. Nå lyser nok en bedriftshemmelighet opp på dataskjermen:

– Hva synes dere om designet?, undrer Engehagen med en 3D-modell av årets elsykkel på skjermen.

Marius Jensen har klokketro:

– Det denne elsykkelen skal oppnå, er å bli enda et førstevalg fra White Bikes – for elsyklister som vil ha en kvalitetssykkel som ikke koster skjorta.

Om nyvinningen vil lykkes?

– Svaret får vi når du står i butikken!

Nysgjerrig på White? Finn din nærmeste forhandler her!

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.