XXL-faktoren

Anders Jakobsen & Sarah Wee | Karriere | 20-årsjubileum XXL:

Anders Jakobsen var blant de aller første som ble ansatt i XXL. Sarah Wee kan fort bli den siste til å gi seg.

andersjacobsen

Ishockeykølla er lagt på hylla, men Anders Jakobsen har funnet en annen arena for å dyrke lidenskapen – som innkjøpssjef for blant annet issport XXL. Foto: Privat

– Så lenge jeg får drive med dette, klarer jeg ikke å se for meg noen annen jobb.

Selv ikke et år i isolasjon på hjemmekontor demper entusiasmen til innkjøpssjef Anders Jakobsen. Da XXL åpnet sitt første varehus tilbake i 2001, meldte hockeyspiller Jakobsen overgang fra konkurrenten Sportshuset. Siden er skøytene lagt på hylla og karrieren på is, men engasjementet for XXL er fortsatt brennende:

– XXL er en så stor del av meg at jeg ikke klarer å se for meg en arbeidshverdag eller et liv uten – og så får jeg jo dyrke hockeyen også, som innkjøpssjef.

sarahwee

Sarah Wee startet karrieren i XXL. Nå kan hun ikke for seg et yrkesliv uten. Foto: Privat

GRØNT HJERTE. Andre arbeidsplasser sliter med høy turnover blant ansatte. I XXL er mange godt gift med både jobben og hverandre. I konsernhovedkontoret på Alnabru jobber hele vennegjenger som startet som butikkmedarbeidere på ulike XXL-varehus og har fulgt hverandre hele karriereveien.

En av dem som noen år etter første deltidsjobb brått er blitt XXL-veteran er Sarah Wee, multitalent og frilufter fra Haugesund som har vært verden rundt på studier og eventyr, men alltid vender tilbake til den doble X-en med stor L bak.

– Det var aldri planen, men uansett hvor jeg er i livet og verden, så vender jeg alltid tilbake til XXL. Vi sier ofte at man etter hvert får et “grønt hjerte” av å jobbe her, sier Wee:

– Dette må jo være sportsbransjens beste markedsavdeling!

Når du leser dette, ruller en kampanje for XXLs 20-årsjubileum i fem land – på ny merkevareplattform planlagt og utviklet av Sarah Wee i tett samarbeid med reklamebyrå, mediebyrå, egne innholdsprodusenter og XXLs markedsavdeling. Temmelig bratt læringskurve for en nyutdannet jente som ennå har flere år igjen til fylte 30 og 11 år bak seg med XXL i stillingstittelen.

– Det skjer alltid utrolig mye hos oss. Jeg trives så godt med tempoet, utfordringene og utviklingen, at det er veldig vanskelig å komme seg vekk, sier Wee – og bryter ut i latter:

– Hvis det noen gang skulle være et mål, da!

HJERTET UTENPÅ DRAKTA. Fra hjemmekontoret på hytta nikker Anders Jakobsen gjenkjennende – 20 år etter første arbeidsdag.

– XXL har vært en fantastisk reise, mye takket være en kultur der vi alltid møter hverandre og kunden med et smil om munnen og hjertet utenpå drakta.

Kun én ting plager den svært aktive og allsidige hockeypappaen:

– Det er bare å innse at tida går så altfor fort.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.