Vi har lagt til nye varer i vårens store SALG! Gjør et kupp nå

XXL Barnefond

Barnefond header

XXL BARNEFOND BLE ETABLERT I 2013 MED MIDLER FRA XXLS VIRKSOMHETER. STIFTELSEN FUNGERER SOM ET ÅPENT OG FLEKSIBELT VELDEDIG FOND, MED HOVEDFOKUS PÅ VANSKELIGSTILTE BARN I UTVIKLINGSLAND.

DONASJONENE FOKUSERER PÅ:

  • Utdanning på barneskolenivå ved å delta i bygging og etablering av nye skoler, særlig med hensyn til idrettsarenaer og trygg lek på skolene
  • Veldedige barnehjem
  • Barns deltakelse i idrettsaktiviteter
  • Å bidra med utstyr ved ekstreme katastrofer, som for eksempel naturkatastrofer og krigssituasjoner

Per i dag har fondet generert totalt 15 millioner kroner, og XXL har et ønske om å donere midler til ett nytt prosjekt årlig. Les mer om bidragene til XXL Barnefond under.

Brasil - Projecto Uerê

I mai 2016 donerte XXL barnefond 125 000 USD, omtrent 1 million norske kroner til Prosjekt Uerê. Prosjektet er i regi av Yvonne Bezrra de Mello, og hun har dedikert store deler av sitt liv til å hjelpe og ta hånd om barn som lever under tøffe forhold i området Maré i Rio de Janeiro. Donasjonen fra XXL barnefond skal gå til mat, medisiner, skolesaker og bøker, i tillegg til å ansette hele fire nye lærere. I desember 2017 donerte XXL ytterligere 850.000 kroner.

Barnefond Ronaldinho Yvonne

Fotball betyr utrolig mye for folk generelt i Brasil og drømmen om fotball og en fotballkarriere står høyt hos mange barn som lever i Rio. Noe av donasjonen gikk derfor også til å støtte Uerê sitt fotballag. Donasjonen til prosjektet ble overlevert av den brasilianske fotballspilleren Ronaldinho sammen med nytt sportsutstyr og trøyer til laget. Ronaldinho brukte dagen til å spille fotball med barna sammen med den kjente skateboarderen, Adil Dyani. XXL ga også barna nytt skateutstyr som de kunne leke med.

Uganda - Bygging av The First Lady School

I 2014 ga XXL Barnefond én million kroner til prosjektet «Bring Children From Streets», som benyttet midlene til å bygge skolen; «The First Lady School».

Initiativet drives av Richard Kiwanuka. Han var en av mange som måtte flykte fra den brutale diktatoren Idi Amins regime på 1970-tallet, etter å ha blitt bortført for å bli barnesoldat. Nå bruker Kiwanuka sitt voksne liv og all sin erfaring til å hjelpe foreldreløse og gatebarn i Uganda.

Barnefond Cecilia Brekhus

GLEDE: Camilla Klepp (varehussjef XXL Strømmen) i Uganda. Camilla Klepp, Richard Kiwanuka og Cecilia Brækhus i festdrakter som æresgjester.

«The First Lady School»

I juni 2015 ble grunnsteinen lagt. Skolen vil ha anslagsvis 600 studenter og barn fra landsbygda vil ha muligheten til å bo på campus. XXL donerte senere 500.000 kroner for å fullføre skolen i august 2015. I desember 2017 donerte XXL ytterligere 850.000 kroner.

Mange unge jenter er blitt voldtatt, mange har ingen utdannelse, mange mangler trygge rammer. I Uganda er oppfatningen at idrett er for gutter og menn. Denne skolen er for både jenter og gutter, og vil være den første skolen som kombinerer utdanning og idrett.

XXL Barnefond sitt bidrag til denne skolen utgjorde 40 % av totalbudsjettet, og var nok til at skoleprosjektet kunne realiseres.

Cecilia Brækhus med på laget

Fire ganger verdensmester og boksedronning Cecilia Brækhus er også sterkt engasjert i prosjektet, og hele Norges «First Lady» lyder nå samme navn blant barna i Uganda.

I en utgave av TV 2s kjente talkshow «Senkveld» i september 2015, ble XXLs gave til «Bring Children From Streets» overrukket til nettopp Brækhus.

– Dette er mye penger her i Norge, men i Uganda er det så utrolig mye vi kan få til. Vi kan gi 500 barn og unge en utdannelse, og vi kan drive en skole, og vi kan skape nytt liv og en framtid for mange, sa Brækhus til TV 2.

Også prosjektleder Richard Kiwanuka kom til ordet under TV 2s sending.

– Altså ... Det er stort! Hvis vi var i ringen, ville dette vært en knockout! Først blir man veldig, veldig overrasket. Så tenker man «er det virkelig?». Det er vanskelig å tro dette, det må jeg si. Men det er en utrolig god følelse! Som jeg sier til Cecilia, dette er nesten som å vinne i lotto, men man vinner lotto for tusenvis av barn og unge som skal benytte seg av dette.

Nepal - Hjelp til redningsmannskaper etter jordskjelv

I 2015 har XXL Barnefond fokusert på de umiddelbare redningsaksjonene etter jordskjelvet i Nepal. 1200 soveposer, 1000 liggeunderlag og 170 telt, for en samlet verdi av 750000 kroner, er donert gjennom barnefondet.

Barnefond Nepal

Utstyret fra XXL Barnefond ble gitt til hjelpeorganisasjonen Medical Aid Mountaineering, som umiddelbart benyttet utstyret til nødhjelp i de berørte fjellandsbyene i Nepal.

XXL Barnefond donerte senere også 220 soveposer til barn, i tillegg til 60 telt, til samme formål.

Det var også norske hjelpearbeidere på plass i kjølvannet av jordskjelvet i Nepal. XXL Barnefond bidro med utstyr.

Lesbos - Hjelp til flyktninger

I 2015 donerte XXL Barnefond 694 vanntette barnesko i tillegg til 1500 par med varme sokker til flyktninger som ankom øya Lesbos i Hellas.

Barnefond footer
close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.