Tømmesalget fortsetter med RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Velg riktig sports-bh

sports_bra_1

En sports-bh med riktig støtte og komfort er essensielt for en bra treningsøkt. Her får du tipsene til å finne riktig sports-bh som passer dine behov.

Visste du at brystene kan strekke seg opptil flere centimeter uten sports-bh ved trening? Hvis du trener uten riktig sports-bh vil brystene bevege seg til siden og opp og ned. Derfor er det viktig med en sports-bh som gir støtte, uansett treningsform. Det reduserer også belastning på nakke og skuldre.


Ulike typer trening stiller ulike krav til sports-bhen

Ulike treningsformer krever ulik type støtte. Tenk derfor etter hva slags trening du skal ha sports-bhen til, og hvor mye støtte du trenger. Skal du ha en sports-bh til løping og trening hvor du beveger deg en del, må du ha mye støtte. Er det yoga som står på treningsplanen, holder det med mindre støtte. Hvis du trener variert, kan det være en fordel å ha flere typer sports-bh.

Sports-bhen skal holde brystene på plass under trening, samtidig som den gir støtte. Materialet bør være fukttransporterende og pustende, slik at huden puster under høy intensitet.

Det finnes flere typer sports-bher. Noen har tynne eller tykke stropper, bryterrygg, forskjellige festemåter og justeringsmuligheter. Det finnes sports-bher med åpning foran, innlegg og formsydde «cups» Prøv forskjellige modeller, og finn den som passer deg og din type treningsaktivitet.

Jo større bryster man har, desto mer støtte trenger man. Med store bryster kan man få plager i nakke, skuldre og vond rygg med en dårlig sports-bh. Derfor må man velge en sports-bh med mye støtte.

sports_bra_2

Sports-bh med lite støtte

Trenger du sports-bh til yoga, pilates eller gåtur, er det ikke nødvendig med mye støtte. Det er ikke så mye bevegelse for brystene under disse aktivitetene. Skal du for eksempel gjøre yoga og ligge mye på ryggen og gulvet, er det bra med en sports-bh uten spenner på stroppene. Dette kan gnage og være ukomfortabelt under økta.

Sports-bher med lite støtte passer best til aktiviteter hvor det er lite hopping og bevegelse. Materialet er produsert i lettere stoff enn en sports-bh med middels og mye støtte, og er som regel uten padding.

Her kan du også velge en sports-bh som kan ha smale stropper og bredere elastisk kant under brystene. Sports-bher med lav støtte er laget for god funksjonalitet og komfort, og passer best til deg med små bryster.

Sports-bh med middels støtte

En sports-bh med middels støtte kan brukes til aktiviteter som for eksempel roing, langrenn, golf og styrketrening. Dette er trening som har noe mer bevegelse, derfor trenger brystene mer støtte.

Denne typen sports-bh er laget annet materiale enn en sports-bh med lite støtte. De er laget av teknisk materiale som er fukttransporterende og pustende.


Sports-bh med mye støtte

Trenger du sports-bh til løping, aerobic, ridning, ballspill, crossfit og HIIT-trening, må du ha en med høy støtte. Denne type aktivitet har stor belastning på brystvevet, da det er mye bevegelse opp og ned. Disse er utviklet med tanke på støtte og komfort, samtidig som de har fukttransporterende og pustende materiale. Sports-bhen bør også ha bryterrygg eller to fester på ryggen.

For optimal støtte for større bryster anbefaler vi en sports-bh med formsydd «cup» og mye støtte.

sport_bra_3

Velge riktig størrelse på sports-bh

Det er viktig at du finner riktig størrelse på sports-bhen, hvis ikke så vil den ikke gi optimal støtte under treningen.

Mål omkretsen under bysten med målebånd. Dette vil gi en god indikasjon på hvilken størrelse du bør velge. Hvis du havner mellom to størrelser, anbefaler vi å gå ned en størrelse. Om du da måler 77 cm, bør du velge 75 og ikke 80.

Hvis du går ned i omkretsstørrelsen, bør du gå opp en cup-størrelse.

Husk at brystene endrer størrelse og form gjennom livet, og derfor vil kanskje behovet for støtte også forandre seg. Sports-bhen vil også utvides etter bruk, så når elastisiteten forsvinner reduseres støtten. Derfor kan det være lurt å bytte sports-bh med jevne mellomrom.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!