Jubileumsfest med hundretalls av tilbud! 🎉 Se tilbudene

Redd alt med gode keeperhansker

Det er spesielt fem ting du bør se etter når du velger nye keeperhansker, mener eksperten. Se og lær her.

Det heter at en dyktig målvakt kan være forskjellen mellom tap og seier, og et godt grep om fotballen er da selvsagt viktig.

– Keeperhanskene er det siste forsvaret mot godt plasserte skudd og det du trenger for helt avgjørende redninger. Å velge riktige par keeperhansker er derfor svært viktig for en målvakts prestasjoner, sier Theodor Sandegren, kategorimanager innen fotball og «indoor» hos XXL.

XXLs ekspert vet hva du bør se etter når du skal velge keeperhansker, uansett om du skal stå i mål som barn og ungdom, eller på et høyere nivå i mer voksen alder.

NOR24 W12 Velg riktig keeperhansker artikkel 1

Enten du skal ha enkle og rimelige keeperhansker, eller en type med høy kvalitet og teknologi - hos XXL får du gode råd.

Størrelse på keeperhansker

– Sånn helt generelt er det viktig å ha riktig passform og riktig størrelse. Og på dette produktet har pris og kvalitet noe å si. Du får bedre grep og støtte ut fra kvaliteten på keeperhanskene, sier Sandegren.

Fem viktige tips når skal kjøpe keeperhansker:

1. Keeperhanskenes størrelse:

Keeperhansken skal sitte godt på hånden, og fingrene bør nå helt ut til tuppen. Du skal likevel kunne bevege tommelen komfortabelt. Du bør også sjekke at hanskene sitter stramt rundt håndleddet.

Kjøper du keeperhansker på nett, er et godt tips å sjekke størrelsesguiden til leverandøren eller merket du ønsker.

2. Keeperhanskenes grep:

Dette er den aller viktigste jobben til keeperhanskene. Skum og lateks er det vanligste materialet på hanskene, og gjør at du holder ballen godt. Imidlertid kan forskjellige typer ha ulike egenskaper, og det er kvaliteten på lateksen som sier noe om hvor god keeperhansken er. En huskeregel er jo mykere og tykkere lateks, dess bedre grep og beskyttelse får du. Og er lateksen veldig tynn, får du bedre ballfølelse.

Prøv forskjellige stiler for å finne det grepet som passer best for deg.

3. Fingerbeskyttelse og håndleddstøtte:

Hansker laget med «spines», eller stenger i fingrene, gir økt beskyttelse. Og dette er gjerne fint for barn. Stroppen rundt håndleddet på keeperhanskene stabiliserer håndleddene dine, og det kan være lurt ved kraftige støt og bevegelser. Dette kan også redusere risikoen for skader, og gir økt kontroll.

Her bør du spørre om råd hos ekspertene i XXL ut ifra hva slags utfordringer eller tekniske kvaliteter du forventer av keeperhanskene.

NOR24 W12 Velg riktig keeperhansker artikkel 2

4. Hanskenes bruksområde:

Skal du spille på naturlig gress er mykere keeperhansker ofte bedre, mens hansker laget med slitesterk håndflate er ypperlige på kunstgress. Til trening kan en mer holdbar modell være å foretrekke, mens konkurransespill og kamper ofte krever den optimale balansen mellom grep og komfort. Det er også viktig at hanskene tåler alle typer værforhold.

5. Vask av keeperhansker

For å holde keeperhanskene dine i topp stand, er regelmessig og riktig pleie avgjørende. Hver gang du har brukt keeperhanskene, bør du vaske håndflatene med lunkent vann for å fjerne gress, skitt og svette. Unngå å bruke såpe eller sterke kjemikalier, da disse kan påvirke hanskenes grep. La hanskene lufttørke naturlig, og unngå direkte sollys og varme.

Og til slutt: Heia, keeperen er kampens helt!

NOR24 W12 Velg riktig keeperhansker artikkel 3

Se alle keeperhansker her

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!